Studio One - bicí
Pravidla fóra
Studio One - bicí
Při editaci bicích chci použít zvuky z různých sad bicích. To dokážu pouze tak, že mám např. 3 stopy a v každé jinou sadu bicích.
DOTAZ: Jde sestavit sada zvuků které používám do jedné sady bicích a tím do jedné stopy při editaci ?
Dík za radu.
DOTAZ: Jde sestavit sada zvuků které používám do jedné sady bicích a tím do jedné stopy při editaci ?
Dík za radu.
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Re: Studio One - bicí
Neznám do detailu Studio One, tak prosím nasměruj: odkud taháš zvuky? Čili CO je na výstupu MIDI stopy za zvukový generátor? HW modul? Virtuální nástroj? Od těhle informací se pak bude odvíjet i odpověď...
P.
P.
Zvolím: přidat stopu, typ stopy (nástroj nebo zvuk ze zvukovky) kliknu na začátek stopy (na značku kláves), otevřou se nástroje , zvolím Drums , dále Standard (typ bicí sady) a edituji do rastru dle rytmu. Zvuky jsou nainstalovány v programu při instalaci. jde o to, že do jedné stopy můžu vkládat noty (zvuky) jen ze sady Standard , ta má jen třeba 2- 3 použitelné činely jinak spoustu nepoužitelných zvuků.
Skrz jede další zvuk z jiné sady musím vytvořit novou stopu s jinou sadou bicích.
(Mám registrovanou Studio One zakoupenou se zvukovkou) Celé bicí píšu ručně. vyhovovala by mi jedna stopa s vybranými použitelnými zvuky. nevím jestli to jde ???
Možná jde vytvořit nová sada a zvuky jde přetáhnout ze souborů waw, ty jsem v sdresářích nějaké našel.
Skrz jede další zvuk z jiné sady musím vytvořit novou stopu s jinou sadou bicích.
(Mám registrovanou Studio One zakoupenou se zvukovkou) Celé bicí píšu ručně. vyhovovala by mi jedna stopa s vybranými použitelnými zvuky. nevím jestli to jde ???
Možná jde vytvořit nová sada a zvuky jde přetáhnout ze souborů waw, ty jsem v sdresářích nějaké našel.
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Mhm - takže asi nějaký interní nástroj v SO. Ono takhle: i při standardní práci nelze v rámci jedné MIDI stopy používat zvuky z více sad - přesněji: není to smysluplně realizovatelné, samozřejmě, že technicky to jde. Pokud člověk nechce mít víc jak jednu stopu, tak si holt musí sadu poskládat vlastní. K tomu ovšem potřebuje nástroj, který to umí.
Pakliže takový není součástí SO (v daném případě), je jedna z variant použití VSTi (virtuálního nástroje) v podobě sampleru/přehrávače vzorků/přehrávače SF bank a požadované zvuky si seskupit v jednu sadu. Bude za tím tedy pochopitelně nějaký ten "workaround" (vyhledání vhodných zvuků, nahrání na příslušné "sloty" v rámci zvoleného sampleru (například) atd.).
P.
Pakliže takový není součástí SO (v daném případě), je jedna z variant použití VSTi (virtuálního nástroje) v podobě sampleru/přehrávače vzorků/přehrávače SF bank a požadované zvuky si seskupit v jednu sadu. Bude za tím tedy pochopitelně nějaký ten "workaround" (vyhledání vhodných zvuků, nahrání na příslušné "sloty" v rámci zvoleného sampleru (například) atd.).
P.
Používá někdo ve Studio ONE Artist MIDI editaci bicích ????
Jdou ve St. ONE přidat nějak zvuky bicích ????
Je tam třeba málo použitelných činelů v sadě a spousta zvuků nepoužitelných.
Nejdou třeba vyměnit za jiné nebo přiinstalovat ????
Řešil by to upgrade ? bylo by tam 1000 nových funkcí a bicí třeba skoro stejné.
Nebo šlo by do stopy St- ONE vložit bicí z jiného editoru bicích -to je zbytečná komplikace.
Díky za typy .
Nahrávám většinou jen živě basu a midi bicí.
Jdou ve St. ONE přidat nějak zvuky bicích ????
Je tam třeba málo použitelných činelů v sadě a spousta zvuků nepoužitelných.
Nejdou třeba vyměnit za jiné nebo přiinstalovat ????
Řešil by to upgrade ? bylo by tam 1000 nových funkcí a bicí třeba skoro stejné.
Nebo šlo by do stopy St- ONE vložit bicí z jiného editoru bicích -to je zbytečná komplikace.
Díky za typy .
Nahrávám většinou jen živě basu a midi bicí.
- kelley
- Bandzone: http://bandzone.cz/milanpalicka
- Kontaktovat uživatele:
Mně se to jeví tak, že u verze Artist nemáš možnost přidávat další zvuky (VST). Musel by sis funkci VST dokoupit a pak používat nějakou lepší banku bicích (XLN, Toontrack...), než tu, která už je v SO od výrobce. Viz http://studioone.presonus.com/compare-versions - Support for AU, VST2, and VST3 plug-ins and ReWire applications: (Available Add-on)
Blog: http://milpal.cz, Bandzone: http://bandzone.cz/milanpalicka
Ahoj, nenašel jsem lepší téma, tak píšu jsem. Jsem začátečník v nahrávání a sháním alternativu bicích. Jistě tu máte plno zkušeností, co zní nejlíp. Už jsem přemýšlel o klasických elektronických na kovoém rámu (pady), ale pod 8 nenalézám a z bazaru....moc si nelajsknu. Jsoz dobrou alternativou některé tohoto typu? http://www.cmias.cz/eshop-edp-420-ashto ... y-trenazer
Nebo je lepší nahrávat bicí přes midi klávesky, které disponují dynamickými pady?
Díky za postřehy!
Nebo je lepší nahrávat bicí přes midi klávesky, které disponují dynamickými pady?
Díky za postřehy!
Hans
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
No odkaz sice nefunguje, ale asi tuším, co by se otevřelo. Asi takhle: o podobném cajku jsen před lety taky uvažoval, ale pak jsem od toho upustil a když už, tak pořídím standardní el. bicí. Ale i tak přes tohle zřejmě lépe"naboucháš" bicí part, který bude "živější" než přes klávesy nebo mini-pady.
P.
P.
Tak oprava.....http://www.cmias.cz/eshop-edp-420-ashto ... -1819.html a ještě jeden http://www.cmias.cz/eshop-dd-65-yamaha- ... -1600.html
Myslím si že mít před sebou klasickou rampu s pady je přirozenější, než to bouchat na tomhle panelu nebo midi kláveskách s pady, kde teda už se dělaj ja říkám ty dynamický. Nicméně samozřejmě nemá to na paličky.
Myslím si že mít před sebou klasickou rampu s pady je přirozenější, než to bouchat na tomhle panelu nebo midi kláveskách s pady, kde teda už se dělaj ja říkám ty dynamický. Nicméně samozřejmě nemá to na paličky.
Hans
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Ano, přesně tohle jsem myslel a platí můj názor: klasické sestavení je prostě bez diskusí, ale pokud člověk nemá ambici a jde mu hlavně o počáteční feeling a určitou přirozenost, tak je tohle druhá nejlepší volba.
Paličky jsou za pár šušňů
P.
Paličky jsou za pár šušňů
P.
Paličky neřeším, ty mám. Nejdu cestou profesionálního bubeníka, potřebuji jen nástroj který mi ty bubny přirozeně nahradí ve studiu no. Když se na nich naučím, beru to jako plus. Takže říkáš že se na těmahle panelovýma nedá nic zkazit. Ještě by to chtělo více lidí, co řekne svůj pohled. Ale evidentně sem to dal do míň frekventovanýho fora.
Hans
Pokud hraješ na bicí tak bych radši nazvučil klasický bicí. Pokud to chceš jenom jako podklad doprovod třeba pro kytaru aj. použil bych radši VST pluginy třeba EZ drummer nebo jiné jsou tam už hotové rytmy nebo si můžeš v midi nebo v notách napsat svoje rytmy. Navíc se dá třeba v Cubase tomu trochu dodat výraz.
Jak zde píšu, když se na ně naučím, jedině plus. Čili ne, nehraju na bicí a nemůžu mít klasickou akustickou sestavu. Jednak na to nemám prachy a jednak by těch peněz bylo škoda, kdybych se nenaučil. Za druhé na ně nemám prostory a bratr nademnou by vylítl z kůže. Takže akustická forma se zamítá. Proto hledám náhradu ve formě el. bicích. Čili buď si hrát s pady na kláveskách nebo si pořídit rampový či panelový. Rampový pod 8 neseženu a hudba mi zatím nevydělává, takže buď do 6 nebio ty panelový též do 6. jenže nevim jak realistickej zvuk je z těch panelových. Zkrátka tu sháním rady, tipy pro začátečníka v nahrávání, co do toho nechce moc vrazit, ale chce aby ty bicí nezněli jak hračka z lidlu.
Hans
To máš tak, čim levnější, tim hnusnější zvuky. Je asi lepší zajít si je vyzkoušet, co se ti bude líbit víc. Zvuky můžeš nahradit pomocí MIDI, tedy když budeš hrát s PC. Měl jsem kdysi Yamaha DD-5 a DD-8 zapojený do Abletonu a dalo se to jak poslouchat, tak i nahrávat.
Zní tohle jako hračka?
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Zvuky (z toho kterého HW) se řešit nemusí - jde o to JAK ten bicí part vytvořit. Bavíme se v elektronické rovině, takže úplný ideál budou el. bicí. Pokud ale někdo nemá peníze a navíc ani ambice hrát na klasické uspořádání, je tohle ta druhá nejlepší možnost. Třetí variantou je využitá kláves a/nebo finger-padů a poslední je "klikací" myší, asi ze všeho nejhorší možnost.
P.
P.
Jestli si tenhle EZ drummer rozumí s midi kláveskama, jakože určitě jo, tak to vidím jako dobré řešení
Později můžu sáhnout ještě po těch panelových.
Hans
Rozumí a je to docela frajeřina naučit se takhle hrát na klávesy. Finger style bubnování je docela v kurzu. Sleduju to YT a někteří lidi, co dokážou zahrát i na obyčejnej Korg NanoPad za 1300, je docela masakr. Tak hodně zdaru!
Naposledy upravil(a) nzp dne 8.12.2015 9:44, celkem upraveno 2 x.
Dobrá, beru to jako variantu. A ty panelový co sem dával odkaz, by za to taky stály?
Hans
Nebo když pomocí midi controlleru třeba eastwest stormdrum