BOSS BD-2

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět
Tomino38

BOSS BD-2

Příspěvek od Tomino38 »

Ahoj, chci se zeptat jaké mate zkušenosti s efektem BOSS BD-2. Koukal jsem ze to nemá tru bypass, jak hodně to krade signál? :)
Tube Guru
Odborník

Re: BOSS BD-2

Příspěvek od Tube Guru »

Zdar, neznám krabičku Boss s "true bypass", Boss má přepínání řešeno elektronicky a nikomu z uživatelů to nevadí. Nevěř, že je ten true bypass nějaký zázrak, je to spíš "hype" vytvořený konkurencí Bosse. Dnešní součástky umožňují konstrukci polovodičových spínačů, které se velmi blíží ideálnímu spínači, t.j. v rozepnutém stavu odpor blížící se nekonečnu a v sepnutém stavu blížící se nule takže žádný signál "nežere". Proč by dělali relativně složité elektronické přepínání, když by stačilo použít levný DPDT přepínač a byl by to ten opěvovaný true bypass? :)
S opravami jsem skončil, žádné další zakázky už nepřijímám. Když budete mít jakýkoliv smysluplný technický dotaz týkající se elektronek, zesilovačů a "krabiček", klidně mě kontaktujte e-mailem: z.hronek@protonmail.com Když budu znát odpověď, budu mít čas a chuť, rád Vám odpovím. Děkuji.
Alternátor

Příspěvek od Alternátor »

On ani true bypass nemusí být nutně true bypass... Mám efekt Razzor British Sound, který se honosí popisem true bypass, nicméně když je efekt vypnutý, stejně hučí a chytá mi na aparát německé rádio. Když vezmu Digitech Hardwire Tube Overdrive, nechytá vůbec nic, je tichý, jako by v řetězci nic nebylo. S Bossem pár zkušeností mám a vím, že rádio nechytá a změny zvuku jsem si též nevšiml.
Gibson Les Paul Slash Standard November burst 2023, Gibson Les Paul Traditional 2019, Jolana Diamant II 2020 + Gibson 490R a Burstbucker 3, Gibson SG Special 2002, Harley Benton SC-500, Marshall DSL40CR, Cort Core-DC Mahogany OPBB, Ibanez AW65-LG, prehistorická španělka Lucida
Fořt

Příspěvek od Fořt »

Nejde jen o elektronické přepínání, to je samozřejmě většinou OK. Ale jde tu i o buffer, který nemusí být vždy úplně "transparentní" nebo nastavený na jednotkové zesílení. Záleží i na kvalitě použitých součástek. A pak, některé krabičky - typicky některé fuzzy - si s bufferem nerozumí. A nyvíc i sebelepší buffer vnese do signálu nějaký šum, který se spočtem bufferů v řetězci načítá.
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“