Kytarové efekty na akustické nástroje

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět
cechoma

Kytarové efekty na akustické nástroje

Příspěvek od cechoma »

Dobrý den, rád bych se zeptal, zda je možné napojit na kytarové efekty (hlavně mám na mysli echo a looper) akustický nástroj (mirofon a kabel xlr-jack), nebo jestli je v tom nějaký problém.

Díky .)
cherreda
Rádce

Re: Kytarové efekty na akustické nástroje

Příspěvek od cherreda »

Strčit do kytarového efektu rovnou kabel (jack) od mikráku je blbě, nebude si to rozumět impedančně. Musel bys mít mikrofonní preamp (např. z levných tenhle) a z něj již teče linkový signál (jack line out), jehož sílu lze regulovat potenciometrem a který můžeš dále zapojit do efektů či procesorů.
Mimoto se vyrábí dost efektů/looperů určených pro zpěváky, které zpravidla mají micpreamp zabudovaný, t.j. mají vstup canon pro mikrofon. Ty efekty by převážně měly vyhovět i akustickým nástrojům.
cechoma

Příspěvek od cechoma »

Aha. Dobře. Moc díky za odpověď :)
cechoma

Příspěvek od cechoma »

A co by bylo lepší? Resp. jestli je ten předzesilovač v pohodě. Co jsem koukal, tak efekty na xlr vstup jsou o dost dražší. Jestli mi vyjde výstup zvuku v dobré kvalitě, když to píchnu do předzesilovače a pak na kytarový efekty, než abych kupovat vokální cca 1x dražší.
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

Proč chceš efektovat mikrofonní signál? Resp. o jaký nástroj se vlastně jedná? Možná by šlo poradit líp, kdybys byl konkrétnější, takhle je to moc zeširoka. Už nějaké efekty vlastníš a nebo se chystáš pořizovat?
cechoma

Příspěvek od cechoma »

nástroj je klarinet (případně saxofon a basklarinet) a jde mi hlavně o looper a echo. Zatím je nemám. Jiné efekty bych vyzkoušel spíše ze zajímavosti, co to s výsledným zvukem udělá. Mám dva syntezátory (delicia II a microkorg) a korg kaossilator. Společně to vše píchnout do mixu, do externí zvukovky, do PC a něco tvořit... všechno kromě looperu a echa mám. Vím, že to jde třeba v abletonu, ale rád bych to měl spíš ,,venku,, než v počítači :)
simiruz

Příspěvek od simiruz »

Pokud by šlo jen o jeden nástroj, pak bych doporučil mikrofon->mic preamp->jakékoliv množství efektů, případně multiefekt (třeba i na kytaru)->zesílení

Pokud toho máš více, tak jsem zkoušel poslat vše do mixu, fx out mixu jsem použil pro looper a znovu jsem ho zapojil do volného vstupu (musí u něj být staženo FX) a výstup z mixu zesílit. S tímhle byl trochu problém, že jsem musel přebíhat od klavíru k cajonu, ke kytaře, apod. a looper musel cestovat po zemi se mnou...
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

cechoma píše:nástroj je klarinet (případně saxofon a basklarinet) a jde mi hlavně o looper a echo. Zatím je nemám. Jiné efekty bych vyzkoušel spíše ze zajímavosti, co to s výsledným zvukem udělá. Mám dva syntezátory (delicia II a microkorg) a korg kaossilator. Společně to vše píchnout do mixu, do externí zvukovky, do PC a něco tvořit... všechno kromě looperu a echa mám. Vím, že to jde třeba v abletonu, ale rád bych to měl spíš ,,venku,, než v počítači :)
Klarinet - dobré. 8)
No tak to je jasné a platí varianta s mikrofonním preampem. Nevím jaké máš požadavky na kvalitu, lze v tom zahučet i za víc peněz, ale osobně bych se nebál zatím zkusit např. ten Behringer. Mikrák asi máš a o looperech a delayích jsou tu extra témata, může Ti to dost pomoct při výběru mašinek.
kytarove-efekty/loopery-novinky-od-digi ... lit=looper
kytarove-efekty/delay-t4700-900.html?hilit=delay
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

mas dokonce vyrobek primo na miru, looper + mikrofonni preamp v jednom
http://kytary.cz/tc-helicon-ditto-mic-looper/HN155460/
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

hyenik píše:mas dokonce vyrobek primo na miru, looper + mikrofonni preamp v jednom
http://kytary.cz/tc-helicon-ditto-mic-looper/HN155460/
No zajímavé. To snad vymysleli v kooperaci s Applem. Věřím, že to nějak funguje, jinak by to TC nepustili do oběhu, ale mě osobně skoro děsí funkce "automatické přizpůsobení gainu". Takže tam bude vestavěný i dost tvrdý automatizovaný limiter a kompresor a jsme na super soundu ála foťák, jupí. Vůbec to nebude dýchavičné. :)
cechoma

Příspěvek od cechoma »

Takže to vidím na preamp a potom efekty i když to v jednom vypadá zajímavě. Výsledný zvuk chci co nejkvalitnější, ale to až jak mi to půjde a jestli to bude stát za to. Teď to mám pro svoje hraní a kdybych se rozhodl s tím jít ven, pošlu levnější kousky do bazaru a nakoupím dražší. Teď se mi do toho nechce dávat 10 000, když pořádně nevím, jestli k něčemu budu :D

Každopádně moc díky za rady, já sám bych prostě koupil looper a píchnul do toho jack z mikrofonu :D
Čavli

Příspěvek od Čavli »

cechoma píše:Takže to vidím na preamp a potom efekty i když to v jednom vypadá zajímavě.
Určitě zvlášť - má to potom víc možností použití, výměny apod.
╭╭(╭⊚‿⊚╮)╮╮
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“