Zdravím,
před pár dny jsem si měnil struny. Vždycky si je měním po jedné, aby krk netrpěl, ale teď jsem udělal výjimku, sundal jsem všechny struny, otřel jsem krk, a poté nasadil nové. Všechny struny skvěle drží, až na tu spodní. Zdá se mi povolená, a co je horší, je téměř nemožné ji naladit (kolík je hrozně volný). Nevíte někdo prosím, čím by to mohlo být? Nikdy předtím jsem takový problém neměl.
Možná to bude hlubokým laděním (dAFCGD), ale používám Ernie Ball jedenáctky, takže by problém neměl nastat. Oktávu mám také naladěnou správně.
Děkuji předem za odpovědi!
Spodní struna neladí.
Pravidla fóra
Re: Spodní struna neladí.
Nemáš ji o oktávu níž?
- Younghendrix
Nakonec jsem objevil ještě komičtější důvod - prostě jsem jakýmsi důvodem při měnění přehodil 5. a 6. strunu, takže jsem měl nejtlustší na 5. a nalazenou na G, a druhou nejtlustší na 6., a nalazenou na C, takže to bylo tím

Domluvme se ještě (pro budoucnost) tak, že strunu jsou naladěné (a ne to slovo, které jsi použil), ano?
Ladíme, ladička, laděné, vyladěné, naladěné, neladící, atd. Nic jiného.
Ladíme, ladička, laděné, vyladěné, naladěné, neladící, atd. Nic jiného.
Kód: Vybrat vše
Administrátorem zablokovaný účet. Uživatel nemůže přispívat ani používat soukromé zprávy.- Younghendrix
Vím, že naladěné je gramaticky správně, a nalazené je nespisovné, ale přijde mi to prostě hezčí, možná to bude tím, že jsem si na to už zvyknul.
Jedině, že bys je chtěl hladit místo ladění