Velikost bubeníka vs postavení soupravy

Bicí soupravy, činely, hardware, ...
Odpovědět
Windy

Velikost bubeníka vs postavení soupravy

Příspěvek od Windy »

Tak jo, další zásadní a závažné téma se týká velikosti bubeníka a jak jeho tělesné proporce ovlivní rozestavění soupravy.
Proč se ptám. Už celkem dlouho řeším sama se sebou rozestavění soupravy, přičemž klasické postavení kdy jsou tomy nad kopákem mi moc nevyhovuje, protože tomy jsou pro mě vysoko a nebo musí bý moc nakloněné proti mě. Totéž s kopákem... mám celkem krátké nohy a abych dobře dosáhla na šlapku, tak nemůžu sedět moc daleko. Čili nastává problém jak vměstnat 14" bubínek tak, abych ho neměla příliš blízko u těla a zároveň abych pohodlně dosáhla na přechody (tomy) a přitom neměla moc daleko hi-hat.
Vím, že s tímhle mi asi nikdo nepomůže, protože na dálku to řešit nejde. Co by mi ale moc pomohlo, kdybyste mi sem mohli hodit fotku bicích i s bubínkem a k tomu tak nějak rozměry svých rukou a nohou. Možná mi to napoví, co s tím vším udělat. Klidně přivítám i konkrétní radu co kdo řešil u svých dětí, protože posměšky co jsem si vyslechla ( kokrétně: máš to postavený tak, že se ti každej bubeník vysměje) mě docela zabolely. :-(

(P.S. měřím 156, nohy od rozkroku 70cm, ruka od ramene po zápěstí 49cm, od ramene do pasu 46cm, od ramene po židličku 61c, a výška židličky abych měla kolena do pravého úhlu je 35cm.)
Moleek

Re: Velikost bubeníka vs postavení soupravy

Příspěvek od Moleek »

Windy píše:Totéž s kopákem... mám celkem krátké nohy a abych dobře dosáhla na šlapku, tak nemůžu sedět moc daleko. Čili nastává problém jak vměstnat 14" bubínek tak, abych ho neměla příliš blízko u těla a zároveň abych pohodlně dosáhla na přechody (tomy) a přitom neměla moc daleko hi-hat.
Vidíš to. Nevím, o kolik mám delší nohy (měřím o skoro 30 cm víc - mám cca 185), ale s tímhle mám také problém (možná trochu opačný) - Aby se mi dobře hrálo na kopák, tak musím sedět dost daleko, takže bych mezi rozkrok a kopák ty bubínky narval klidně dva (s nadsázkou). Pravda pak ale je, že těžko dosáhnu na tomy, které mám stále ještě na Tčku na kopáku. Potřeboval bych je blíž u sebe (tedy vlastně bubny nechat na stejném místě a jenom kopák posunout od sebe - láká mě koupit si hrazdu na činelové stojany a tomy pověsit na ni)

Detailněji se rozepíšu třeba v budoucnu i s fotkou
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A

http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
Windy

Příspěvek od Windy »

Hrazda, posunout si tomy blíž a kopák dozadu je myslím dost dobré řešení. Já mít jen trochu delší nohy, tak jsem s hrazdou úplně v klidu ale takhle? Víš, není to jen o nohách ale i o délce rukou a o výšce sedu - prostě, jestli se brzy nenajde řešení, asi začnu litovat že nemám bubínek jen 13" a kopák jen 20"... a fotku soupravy máš?
necibici
Moderátor
Bandzone: bandzone.cz/attacus

Příspěvek od necibici »

Windy píše:.. jestli se brzy nenajde řešení, asi začnu litovat že nemám bubínek jen 13" a kopák jen 20"...
To jsis ale měla vyzkoušet už při koupi, teď když máš nakoupeno za nemalý peníz bicí, virbl, hrazdu..
S tvojí dětskou výškou bych ti klidně doporučil set s 18" kopákem a 13" virblem, ale už se to tu řešilo.
To je jako kdyby jsis koupila kolo s 21" rámem a chtěla nastavením řidítek a sedačky aby ti sedělo, to prostě nejde.. :?
Já vim, že se to blbě čte, ale nic jinýho mě fakt nenapadá, leda delší paličky, ale ty neřeší nohy.. :mrgreen:
Pearl dělá v MCX i 18x16", ale za samotnej buben to bude určitě řacha!
Tama Superstar,Meinl,Anatolian,Stagg,Evans,Balbex.
Windy

Příspěvek od Windy »

necibici píše:
Windy píše:.. jestli se brzy nenajde řešení, asi začnu litovat že nemám bubínek jen 13" a kopák jen 20"...
To jsis ale měla vyzkoušet už při koupi, teď když máš nakoupeno za nemalý peníz bicí, virbl, hrazdu..
S tvojí dětskou výškou bych ti klidně doporučil set s 18" kopákem a 13" virblem, ale už se to tu řešilo.
To je jako kdyby jsis koupila kolo s 21" rámem a chtěla nastavením řidítek a sedačky aby ti sedělo, to prostě nejde.. :?
Já vim, že se to blbě čte, ale nic jinýho mě fakt nenapadá, leda delší paličky, ale ty neřeší nohy.. :mrgreen:
Pearl dělá v MCX i 18x16", ale za samotnej buben to bude určitě řacha!
No vidíš a teď se sám zamysli... kdo z vás tady doporučuje na celém fóru menší kopák pro menší lidi? Mám dohledat ty útoky, kde defakto každý píše, jak je to na úkor zvuku? Prosím nic osobně. jen mi to nedalo abych si přátelsky nerýpla. :-D

Ale to jen tak na okraj ;-) Nevybrala jsem si podle vás, spíš podle toho co je v ZUŠ a nevadí mi to mít takhle. Našla jsem si postavení soupravy, které mi vyhovuje a u kterého dosáhnu všude kam potřebuji naprosto pohodlně. Jen mě zajímaly rozměry ostatních bubeníků a potom fotka jejich soupravy - jak moc velikost bubeníka ovlivní celý set...
Napíšeš mi svoje prosím míry? Klidně do PM, pokud jsi drobek a bojíš se aby se to "neprofláklo". Jen sháním argumenty pro svoji obranu, až se mi zase bude někdo smát pro rozestavění soupravy.
Monikad
Rádce
Bandzone: www.bandzone.cz/fan/ladydevil17

Příspěvek od Monikad »

Zajímavé starosti... donutili jste mě si změřit ruce a nohy :D
měřím 174cm, nohy od rozkroku na zem cca 82cm a rukaod ramene po konečky prstů 78cm (od podpaží k prstům 69cm)
Židličku mám nastavenou na nejnižší možnou mez a hraje se mi pohodlně. Nastavení soupravy do prostoru mi pomohl vyřešit drumrack... ale je fakt že žádné problémy s tomy a kopákem nejsou. A to mám klasické hloubky korpusů (ne ty pseudomoderní seříznuté mělké) velikostí 8-10-12" a 22" kopák.

každopádně se teď poprvé zamýšlím nad tím že ti z vás "příliš velcí" či "příliž malí" v tomhle asi máte dost handicap...... ale jak říkám, já těžko poradím, z praxe tenhle problém neznám.
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
" Co neuhraješ neukecáš!! "
Windy

Příspěvek od Windy »

Mončo, nesmírně si cením věcné a rychlé odpovědi! Opravdu. Přesně tohle jsem potřebovala, fotku tvé soupravy už mám (mimochodem je to fakt paráda).
Pořád řešímtotiž i to, proč syn nevydrží hrát tak dlouho jako já a je to opravdu tím, že se musí hodně namáhat kvůli velikosti soupravy...
necibici
Moderátor

Příspěvek od necibici »

No, myslim, že zrovna já jsem psal, že menší kopáky jsou 1.pro mini akce a 2. pro mini lidi.. :wink:
Já mám 182 a jediný co mě kdy vadilo byla větší hloubka tomu 13" než 12", taky z toho důvodu mám 10" a 12", který jsou stejně vysoký(hluboký). Jinak to docela chápu, že to je na tebe moc velký, ale s tím teď fakt těžko něco pořešíš, pokud teda nechceš koupit menší kopák..
necibici
Moderátor

Příspěvek od necibici »

Windy píše: Pořád řešímtotiž i to, proč syn nevydrží hrát tak dlouho jako já a je to opravdu tím, že se musí hodně namáhat kvůli velikosti soupravy...
A ten měří kolik? Já myslim, že výškou to nebude.. :lol:
Moleek

Příspěvek od Moleek »

Windy píše:Hrazda, posunout si tomy blíž a kopák dozadu je myslím dost dobré řešení. Já mít jen trochu delší nohy, tak jsem s hrazdou úplně v klidu ale takhle? Víš, není to jen o nohách ale i o délce rukou a o výšce sedu - prostě, jestli se brzy nenajde řešení, asi začnu litovat že nemám bubínek jen 13" a kopák jen 20"... a fotku soupravy máš?
Tady je fotka z poslední akce, kde mám jen jeden tom na téčku na kopáku a jsem teda shrbenej kvůli rim clicku, tak snad tam něco uvidíš :) Minimálně to, že mi virbl (kterej je danej tak, aby mezi ním a tomem nebyla velká mezera) začíná dost daleko od těla, a vzdálenost mého posedu od kopáku tam vidět snad je.
Obrázek
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A

http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
Windy

Příspěvek od Windy »

Super fotka! Náhodou mi to pomohlo moc. Já to měla přesně opačně... hrozně blízko virbl a moc vzadu kopák. NO, trošku jsem podumala nad vašimi rozměry a jak to cca můžete podle fotek mít a něco jsem splichtila. Bohužel to znamenalo "roztáhnout nohy", což myslím doslova i když to zní divně :-D
Čili kopák hodně doprava a tomy před virbl. Ale vypadá to o dost lépe, tak snad to půjde...
necibici
Moderátor

Příspěvek od necibici »

No to je ono!
Já to taky dlouho neřešil, až s příchodem dvojšlapky jsem začal hledat ideální posez, vzdálenosti, výšky (hajtky,virblu,tomů,činelů) a fakt to dělá hodně. Od toho tam ty různý štelovátka jsou.. :wink: :lol:
zzbar
Rádce

Příspěvek od zzbar »

Jo, je to tak. Hledat řešení ve zmenšování průměru bicích je (prosím - podle mého) cesta špatným směrem. Dospělý houslista taky nehraje na tříčtvrtky jen proto, že moc nenarostl.
Je to spíš o stylu, cítění a vnímání hudby, proto jsem trochu "bojoval" za 22", pokud se jednalo o jiný důvod, tedy rozestavení bicích.
Je třeba si s tím pohrát, využít všech možností nastavení HW, případně si pomoct clampy a vlastní invencí. Posed, jak už zaznělo, je nesmírně důležitý. Najít správný úhel v koleni, vzdálenost k jednotlivým bubnům, náklon tomů i virblu... to trvá leta. Ale jde to. Říct návod, to snad ani nejde, protože to je strašně individuální.
Sám měřím asi 193cm, rozkrok jsem si neměřil, furt mi tam něco plandá... :D Hraju ve zkušebně na bicí, které jsou moje a tedy poskládané podle mě. Zkouší na ně ještě kořen z jiné kapely, který je o 10cm menší. Naprosto mu to vyhovuje a nemusí nic měnit. Každý to má prostě jináč.
Mapex, Paiste, Meinl, Powerstroke3, Ewans EC2, Balbex Ringo II

Soundcraft, Yamaha DSR... RCF ART, dBTechnologies, Proel, Sabine, DBX, Audix, Shure, AKG, Samson...
a spousta No name...
Sam Jr.
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/samjr

Příspěvek od Sam Jr. »

já si jen neodpustím poznámku o náklonu tomů - opravdu nechápu proč je dneska úplně "out" si je naklonit trochu víc, když je to potřeba aby se mě pohodlně hrálo? nebo mám snad zvedat lokty až do výšky ramen abych na ně mohl zahrát? je to nesmyls, přece nemůžu chtít hrát se svejma 175cm na stejně nastavenou sadu jako někdo s 2 metrama a nohama a rukama jako hajzlovej pavouk :mrgreen:

takhle sedím já - trochu dál od kopáku - tomy co to jde k sobě a nakloněný abych hrál do blány a ne do ráfku. nebo fakt máte pocit, že to vypadá blbě? :D
aguArFQ-fF_TKrZiV_y5ice8uGiYGa4Z.jpg
10541403_885738988108218_2008779914277754686_o.jpg
Odpovědět

Zpět na „Bicí nástroje“