Ahoj,
nedávno jsem si pořídil sadu Kat kt3 a chtěl bych si propojit v daw s addictive drums. Sadu si to najde, ale jsou přeházený některé části bicích ( jako např místo činelu rytmičák atd). V nastavení midi addicive drums jsou presety na různé kity od alesis, roland, yamaha atd.. ale ta moje tam bohužel není. Nevíte jestli najdu nějakej takovejhle preset na moji sadu na netu? Zatím nic nemůžu najít. Případně má někdo zkušenosti s mapováním těch bicích ? Je mi jasný, že si můžu přehodit kabely a tak, ale de mě spíš o to aby me fungovaly správně funkce jako tlumení činelu, pedal hit hat, údery přes ráfky atd..
Jak nastavit sadu Kat kt3 + addictive drums.
Pravidla fóra
Re: Jak nastavit sadu Kat kt3 + addictive drums.
Ahoj zrovna řeším úplně stejný problém ale s alesisama , všecko jsem nastavil ale hi -hat mi nejde hraje pořád uzavřená. Tak taky čekám na nějakého kouzelníka co mi poradí. A s tou sadou nevím zkus třeba nastavit alesis nebo roland a jestli ti něco pojede , tak v modulu změníš noty a uvidíš. Jinak ti poradit nedokážu.
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Bude potřeba "sladit" to mapování. AD maj určitě popis k sadám (která nota odpovídá čemu plus případně další věci, jako je výhradnost v rámci skupiny - typicky právě ty min. 3 HH variace - apod.). Elektronické bicí maj tentýž popis.
Takže do procesu by měl vstoupit MIDI plug-in typu "Input Transformer" (Cubase). V rychlosti jsem si projel KVR databázi a free jsem na první pohled nic nenašel, z placených pro ilustraci třeba totok: http://www.kvraudio.com/product/midimap ... midikarval
Prostě to bude chtít malinko invence - minimálně vlastní mozkovny
P.
Takže do procesu by měl vstoupit MIDI plug-in typu "Input Transformer" (Cubase). V rychlosti jsem si projel KVR databázi a free jsem na první pohled nic nenašel, z placených pro ilustraci třeba totok: http://www.kvraudio.com/product/midimap ... midikarval
Prostě to bude chtít malinko invence - minimálně vlastní mozkovny
P.
Trochu jsem se v tom pošťoural a udělal jsem si nakonec vlastní preset. Až pak mě napadlo podivat se do manuálu. Samozřejmě tam byla tabuika s midi číslama pro každej pad. Akorát mi tam chybí tlumení činelu, není to ani v manuálu a nahodně bych to hledat hodně dlouho. Našel jsem pár youtuberu se stejnou sadou, tak to zkusim obepsat a dám vědět jak jsem dopad.
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Gůt!
jinak hledat tyhle věci je otázkou pár desítek vteřin - pomůže MIDI-OX například (=monitorace MIDI komunikace).
P.
P.