Nový Bullet Strat od Squieru
Pravidla fóra
Nový Bullet Strat od Squieru
nedávno byl v americe uveden na trh nový bullet strat... od toho původního by se měl lišit tím, že má lipové tělo (starý je bud z překližky a nebo z akátu a nebo nevim z čeho, zdroje se všude rozcházejí), má mít vibrapáku z affinity stratu (starý asi vibrato nemá, ikdyž některé obchody uvádějí že ano), jinak u něj zůstavají pouze zakrytované ladící mechaniky a snímače z původního modelu.
chtěl jsem se zeptat, jeslti už na tenhle nový model někdo narazil a kolik případně stál- já jsem všude našel jen modely staré...
taky bych se chtěl zeptat, jak ten starý model hraje - chtěl bych to pro pritelkyni na naucení se na el kytaru - spís na hraní akordů, takže čistý zvuk a možná občas trošku zkresleného... ladící mechanika není problém, ta se vymění za pár stovek za něco normálního - spíš bych se chtěl zeptat, jestli jjsou na ní pouzitelné snímače a jestli to má rovný krk a dobrou kvalitu zpracování (samozrejme vzhledem k cene)... taky bych se chtěl zeptat tech, kteří mají kejtru z lípy, jak jim to hraje.
taky by me zajímalo, jak si tahle kejtra sedne s kombem Fender Frontman 25r
chtěl jsem se zeptat, jeslti už na tenhle nový model někdo narazil a kolik případně stál- já jsem všude našel jen modely staré...
taky bych se chtěl zeptat, jak ten starý model hraje - chtěl bych to pro pritelkyni na naucení se na el kytaru - spís na hraní akordů, takže čistý zvuk a možná občas trošku zkresleného... ladící mechanika není problém, ta se vymění za pár stovek za něco normálního - spíš bych se chtěl zeptat, jestli jjsou na ní pouzitelné snímače a jestli to má rovný krk a dobrou kvalitu zpracování (samozrejme vzhledem k cene)... taky bych se chtěl zeptat tech, kteří mají kejtru z lípy, jak jim to hraje.
taky by me zajímalo, jak si tahle kejtra sedne s kombem Fender Frontman 25r
Bullet Strata mam - stal nejak 2700 Kc. Z coho ma telo, to naozaj povedat neviem, ale je pomerne lahke. Vibrapaku ma - teda jednozvratne tremolo, je uchytene 6-timi skrutkami.
Kupoval som ju preto, aby som mal aspon nejaku gitaru typu strat s 3-ma singlami. VYberal som si medzi Fokusom, Staggom, Dimavery a Epiphone. Zvukovo sa mi zdal najlepsi Epiphone, ale ten mal hb u kobylky a bol o nieco drahsi (cca 3500?). Z tych ostatnych bol jednoznacne najlepsi tento Squier. Krk ma rovny, hmatnik velmi pohodlny, ladenie vcelku drzi (dokonca aj pri pouzivani tremola).
Snimace sa mi zdaju v porovnani so snimacmi na Fokusoch a Staggoch o dost lepsie - menej sumia. Zdaju sa mi frekvencne nevyvazene (akoze na nich niektore frekvencie zanikaju), ale to je mozno len subjektivny pocit.
Mozem nahrat nejake ukazky (asi len v zapojeni cez multak).
Celkovo som s nou velmi spokojny, do buducna uvazujem o vymene snimacov, zda sa, ze neznamy material tela nie je nejakym obzvlast slabym miestom tejto gitary.
Kupoval som ju preto, aby som mal aspon nejaku gitaru typu strat s 3-ma singlami. VYberal som si medzi Fokusom, Staggom, Dimavery a Epiphone. Zvukovo sa mi zdal najlepsi Epiphone, ale ten mal hb u kobylky a bol o nieco drahsi (cca 3500?). Z tych ostatnych bol jednoznacne najlepsi tento Squier. Krk ma rovny, hmatnik velmi pohodlny, ladenie vcelku drzi (dokonca aj pri pouzivani tremola).
Snimace sa mi zdaju v porovnani so snimacmi na Fokusoch a Staggoch o dost lepsie - menej sumia. Zdaju sa mi frekvencne nevyvazene (akoze na nich niektore frekvencie zanikaju), ale to je mozno len subjektivny pocit.
Celkovo som s nou velmi spokojny, do buducna uvazujem o vymene snimacov, zda sa, ze neznamy material tela nie je nejakym obzvlast slabym miestom tejto gitary.
Chapman ML1 Standard Modern, Squier Classic Vibe Stratocaster '50s, --> Michalík Wah/Volume, Boss IR-2, TC Pipeline Tremolo, TC Alter Ego v2, Fender Marine Layer Reverb --> Yamaha THR 10
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
ok diky ti za info. ukazky specielne pro me nahravat nemusis. potreboval jsem spis vedet, jestli se ta kytara nejak silene nerozlazuje apod. no to telo je fakt orisek... fakt by me zajimalo z ceho to bude.. ikdyz u techto levnych kytar je asi jedno, jestli je to mahagon a nebo lipa...Braniik píše:Bullet Strata mam - stal nejak 2700 Kc. Z coho ma telo, to naozaj povedat neviem, ale je pomerne lahke. Vibrapaku ma - teda jednozvratne tremolo, je uchytene 6-timi skrutkami.
hele mam ho taky a sundal sem z něj lak a neřekl bych že je to překližka.. ale zas nikdy sem kejtru z překližky neviděl tak nevim.. 
krk po čtyřech letech rovňounkej, nerozlaďuje se nijak moc..snímače..no..
jestli to budete hnát přes voxíka, tak se to dá v pohodě přežít
myslíš to jednozvratný tremolo?nebonevim co jinýho by měla bejt vibrapáka, ale je tam..a je naprosto nepoužitelný

myslim, že to je v pohodě kytárka..
krk po čtyřech letech rovňounkej, nerozlaďuje se nijak moc..snímače..no..
myslíš to jednozvratný tremolo?nebonevim co jinýho by měla bejt vibrapáka, ale je tam..a je naprosto nepoužitelný
to a to a za chvíli zas tohle
no hnat se to bude pres Fender Frontman 25r (jestli mi ho teda ten borec posle, kupuju ho na inzerat)... a tremolo (mam pro nej asi milion nazvu ale asi jen jeden je tedy spravnytermyx píše:hele mam ho taky a sundal sem z něj lak a neřekl bych že je to překližka.. ale zas nikdy sem kejtru z překližky neviděl tak nevim..
krk po čtyřech letech rovňounkej, nerozlaďuje se nijak moc..snímače..no..jestli to budete hnát přes voxíka, tak se to dá v pohodě přežít
![]()
myslíš to jednozvratný tremolo?nebonevim co jinýho by měla bejt vibrapáka, ale je tam..a je naprosto nepoužitelný![]()
no jde me o to, aby se ta kytara nejak nekrivila a byl trochu pouzitelny ten hardware - aby se nemuselo vsechno predelavat hned na zacatku...
jo tak přes toho fendříka to asi taky bude klapat..možná že tobě se ten zvuk bude líbit malinko míň páč si rozmazlenej
ale pude to v poho..
nevim jestli sem měl štěstí na kus ale vydržel jsem bez výměny čehokoliv na tý kytaře 4 roky a to je docela doba, ne? takže na začátek si myslim dobrá volba
a překližka to asi fakt nejni
nevim jestli sem měl štěstí na kus ale vydržel jsem bez výměny čehokoliv na tý kytaře 4 roky a to je docela doba, ne? takže na začátek si myslim dobrá volba
Tuhle kytaru ("starej" bullet) má jeden týpek co hraje u nás ve zkušebně. No z masívu to tedy určitě neni, to už je jasný podle váhy. Jinak ty mechaniky sou fakt hrozný, to by chtělo vyměnit. Ale na naučení to vpohodě stačí, když jí to někdo seřídí tak se na to hraje parádně. Zvuk teda nic moc, takovej nekonkrétní, ale nejspíš za tu cenu nic lepšího nebude:)
!!! SLAYER !!!
no ono se moc podle vahy neda poznat, jestli je neco masiv nebo preklizka si myslim.. protoze prerklizka jsou vlastne slepene tenoucke desky dreva, takze to stejne nakonec musi vazit jako normal drevo.. spis zalezi z jake preklizky / z jakeho dreva.. pokud je to hodne lehke, tak bych to typoval na lipu a nebo na ten akat, co jsem taky kdesi cetl a toho bych se pak ani nebal... ona je ta kytara totiz myslim este o pul centaku uzsi nez obyc strat a to taky bude delat hodneMirra píše:Tuhle kytaru ("starej" bullet) má jeden týpek co hraje u nás ve zkušebně. No z masívu to tedy určitě neni, to už je jasný podle váhy. Jinak ty mechaniky sou fakt hrozný, to by chtělo vyměnit. Ale na naučení to vpohodě stačí, když jí to někdo seřídí tak se na to hraje parádně. Zvuk teda nic moc, takovej nekonkrétní, ale nejspíš za tu cenu nic lepšího nebude:)
no diky za nazor, nova mechanika stoji kolem 500 (takovy obyc diecast, co by mohl avydrzet, jinak Gotoh kolem litru) a snimace si pak muze pomenit az bude trochu hrat (jedno RMko 890,- Kc a to muze vymenit treba jen dva, ktere se pouzivaji nejvic - typuju ze u strata si clovek vystaci s tim strednim a s kobylkovym uplne bohate) a za 2700+500+1800=5000 Kc ma clovek kytaru, za kterou se podle me rozhodne stydet nemusi...
no uvidime, fender me ma dorazit ve ct tak jsem zvedavy... ale myslim, ze cisty kanal bude uplne v pohode a zkresleny ona nejspis ani potrebovat nebudetermyx píše:jo tak přes toho fendříka to asi taky bude klapat..možná že tobě se ten zvuk bude líbit malinko míň páč si rozmazlenejale pude to v poho..
jo jinak k te preklizce.. to bys urco poznal z boku te kytary jak byla obrousena... proste by tam musely byt videt vrstvy dreva... masiv by byl celistvy... aspon si to tak teda predstavuju
- Nero
- Rádce
- Nero
- Rádce
no jeste by me zajimalo, jak je to s tim krkem? je lakovany cely? mozna ta otazka zni divne, ale me z fotek prijde jak kdyby ta hlava nebyla lakovana vubec... a na squierguitars.com je to jeden z mala modelu, u ktereho neni napsano "neck - maple, polyurethan finish"
no mozna vam prijde silene, ze se takhle ptam na tu kytaru, ale nechce se me davat petikilo za benal aby se mrkl na kytaru za 2700
u nas ji nikde nemaji 
no mozna vam prijde silene, ze se takhle ptam na tu kytaru, ale nechce se me davat petikilo za benal aby se mrkl na kytaru za 2700
- Nero
- Rádce
hele qwere nejsem doma a fotky mam jen tyhle...tak se mrkni..
http://leteckaposta.cz/212040093
jinak ano krk je lakovanej a hlava jaksi něco málo laku postrádá...
jj diky moc za fota. no alespon ze ten krk je lakovany kdyz uz hlava netermyx píše:hele qwere nejsem doma a fotky mam jen tyhle...tak se mrkni..
jinak z fotek jde docela dobre poznat, ze je ta kejtra ze tri kusu... mozna ze by podle te fotky nekdo i odhadl to drevo..
tak Fender Bullet je 100pro překližka. Lípa to neni protože to je Basswood a kytary cz na nás hodili další boudu protože před to hardwood(tvrdé dřevo)nenapsali laminated . Zde je důkaz
http://www.fendermarket.com/index.php?i_z=52&page=6
Fender Y. Malmsteen stratocaster ,Fender standard stratocaster,Cort Earth 200 + SD Woody,Marshall TSL 602,BOSS CS-2, GE-7, NS-2, DOD YJM 308,Digitech Digidelay,VOX Bulldog dist, Kabely Fender Elrctro-volt
- Nero
- Rádce
ja spal ted odpoledne na kytary a odepsali ze je to aghatis... tak aby se v tom cert vyznal... ale z te fotky co sem daval termyx to teda nevypada na preklizku... no prase aby se v tom vyznalo...Greeg píše:tak Fender Bullet je 100pro překližka. Lípa to neni protože to je Basswood a kytary cz na nás hodili další boudu protože před to hardwood(tvrdé dřevo)nenapsali laminated . Zde je důkaz
budu muset napsat primo do ameru na fender asi