Ahoj, prosím o radu.
Mám dvanáctistrunku, a dával jsem na kobylku novou vložku (takové to bílé kostěné o co se opírají struny) , protože se mi to nějak ztratilo. No a nevšiml jsem si, že je to moc nízké - vím, jsem blbej - a až teprve po natažení nových strun jsem zjistil, že některé struny drnčí, protože se úplně neopírají o tu kobylku.
Existuje nějaká možnost, jak tu vložku vyměnit, aniž bych musel vyhodit právě natažené nové struny a koupit nové ? Napadlo mně třeba struny co nejvíce povolit, a uvolnit z kobylky, vložit novou vložku do kobylky a zpátky struny uchytit, ale nevím, jestli to půjde.
Zkoušel jste někdo něco podobného ?
Výměna vložky na kobylce - 12 strunná kytara
Pravidla fóra
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Re: Výměna vložky na kobylce - 12 strunná kytara
Jak jsou uchyceny struny v kobylce? Nejsou tam kolíčky? Pak by stačilo povolit struny a vytáhnout kolíčky, vyměnit vložku, dát zpět kolíčky a naladit.
povolis struny,
nasadis kapodastr na prvni prazec aby se ti nerozmotaly zavity kolem kolicku ladicich mechanik,
vytahas kolicky z kobylky
vytahnes struny
vymenis sedlo ....a pak postupujes obracenym zpusobem (delal jsem to uz nekolikrat)
nasadis kapodastr na prvni prazec aby se ti nerozmotaly zavity kolem kolicku ladicich mechanik,
vytahas kolicky z kobylky
vytahnes struny
vymenis sedlo ....a pak postupujes obracenym zpusobem (delal jsem to uz nekolikrat)
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
Jsou tam kolíčky, ty jsem myslel , že vyndám.
Kapodastr super nápad, to mně nenapadlo, díky moc
Kapodastr super nápad, to mně nenapadlo, díky moc