Čus.... začal jsem používat Pro Tools 10 a mám problém s pluginama. Pro tools mi je nenačítá... už jsem je zkoušel dát snad do všech možných složek a nic. Na netu jsem našel, že mám ty pluginy vložit někde do common files, ale i tak mi nenačítají.
Používá tu někdo pro tools kdo by mi mohl pomoct ?? Díky moc
Pro Tools - Plugins
Pravidla fóra
-
Mr.Freeman
Re: Pro Tools - Plugins
Ahoj
mám starší verzi pro tools LE 7.4.2 cs10
S tímto problém nějak nemám.
Jaké plug-ins ti dělají potíže konkrétně.
Většinou stačí automatická instalace a nic se nemusí nikam dávat.
mám starší verzi pro tools LE 7.4.2 cs10
S tímto problém nějak nemám.
Jaké plug-ins ti dělají potíže konkrétně.
Většinou stačí automatická instalace a nic se nemusí nikam dávat.
Sero venientibus ossa / pozdní hosti jedí kosti
- themikecoys
Mám jenom nějaký reverb, delay a pár nástrojů... bicí, syntetizátor. Teď jsem si všiml , ž reverb plugin mi načítá ale jenom na Master stopě takže vůbec nechápu. Cubase i FL studio mi všechno načítá bez problému. V Pro Tools jsem nenašel žádný scan pluginů a už vážně nevím co s tím.
-
Mr.Freeman
nezapomeň že FL studio a cubase používá plugins VST a další co já neznám. Pro tools pak aax a RTAS - teda nevím jak v pro tools 10 ten neznám.
Jinak můj názor je, že ten plugin je stereo a na mono stopu prostě není určen - těžko říct, myslel jsem, že mi napíšeš konkrétní značku toho reverbu abych se podíval na detaily
Jinak pro tools si sám rozvrhne podle přednastavení automaticky co kam patří.. , tzn. na mono kanále nenajdeš čistě stereo pluginy, ale najdeš tam jenom "mono" nebo "mono/stereo" (možná se to dá někde nastavením změnit, ale tohle jsem nehledal).
Zajímavé je, že na stereo kanálu mám možnost předvolby mezi mono/stereo pluginy.
Zkus ještě alternativu: nahoře v liště "audiosuite" jestli to nemáš.
Jinak můj názor je, že ten plugin je stereo a na mono stopu prostě není určen - těžko říct, myslel jsem, že mi napíšeš konkrétní značku toho reverbu abych se podíval na detaily
Jinak pro tools si sám rozvrhne podle přednastavení automaticky co kam patří.. , tzn. na mono kanále nenajdeš čistě stereo pluginy, ale najdeš tam jenom "mono" nebo "mono/stereo" (možná se to dá někde nastavením změnit, ale tohle jsem nehledal).
Zajímavé je, že na stereo kanálu mám možnost předvolby mezi mono/stereo pluginy.
Zkus ještě alternativu: nahoře v liště "audiosuite" jestli to nemáš.
- themikecoys
Není tam...
IK multimedia - Classic Studio Reverb.... zjístil jsem, že je stereo a načítá jenom na stereo stopě. Takže je nepoužitelný kdybych ho chtěl dát na kytarovou mono stopu??? To je celkem na nic...
IK multimedia - Classic Studio Reverb.... zjístil jsem, že je stereo a načítá jenom na stereo stopě. Takže je nepoužitelný kdybych ho chtěl dát na kytarovou mono stopu??? To je celkem na nic...
-
Mr.Freeman
no jak píšeš tak to je normální u všech.
Ten efekt není určen pro mono - existují efekty, které jsou mono/stereo = ty můžeš použít.
Ale jak píši: je to jen klasické nastavení, pochybuji že se to dá nějak změnit nebo obejít. Pochybuji o tom, protože kdyby to šlo jako mono/stereo , tak bys to tam viděl a psali by to u efektu, určitě to má svůj důvod proč to není mono efekt.
Já používám reverb Ozone 5 (mono/stereo) nebo D - verb (mono/stereo) , jsou dost sračkózní, ale nic lepšího jsem zatím nenašel - navíc všechny reverby jsou vesměs stejné a samozřejmě je aplikovat na aux stopu, nikoliv do main stopy.
P.S. možná oceníš officiální seznam pluginů pro Pro tools http://avid.force.com/pkb/articles/en_U ... popup=true
Ten efekt není určen pro mono - existují efekty, které jsou mono/stereo = ty můžeš použít.
Ale jak píši: je to jen klasické nastavení, pochybuji že se to dá nějak změnit nebo obejít. Pochybuji o tom, protože kdyby to šlo jako mono/stereo , tak bys to tam viděl a psali by to u efektu, určitě to má svůj důvod proč to není mono efekt.
Já používám reverb Ozone 5 (mono/stereo) nebo D - verb (mono/stereo) , jsou dost sračkózní, ale nic lepšího jsem zatím nenašel - navíc všechny reverby jsou vesměs stejné a samozřejmě je aplikovat na aux stopu, nikoliv do main stopy.
P.S. možná oceníš officiální seznam pluginů pro Pro tools http://avid.force.com/pkb/articles/en_U ... popup=true