Marshall JVM 410HJS

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
steenyxxx

Marshall JVM 410HJS

Příspěvek od steenyxxx »

Zdravím, máte někdo zkušenosti s tímto konkrétním zesilovačem ? Uvažuji o jeho koupi, potřebuji nějaký zesilovač který zvládne trošku širší paletu zvuků... Bohužel si jej nemůžu poslechnout na živo, o původní JVM 410H jsem slyšel i pár nepěkných věcí, takže každá zkušenost a připomínka se hodí ;) Jinak jsem marshall-ista, tento typ zvuku mi vyhovuje, bude to náhrada za zvukově pro mě ideální ale poruchovou řadu 6100.
Tube Guru
Odborník

Re: Marshall JVM 410HJS

Příspěvek od Tube Guru »

Zdar, "pár nepěkných věcí" můžeš slyšet o kterémkoliv zesilovači. Je to tím, že ti nespokojení jsou "více slyšet" než ti, kterým to funguje. Při současné technologii výroby se nedá říct o některé řadě, že je poruchovější než nějaká jiná řada, protože jsou vyráběny na stejné výrobní lince. Všechny tyto skazky jsou jen zoufalá snaha o zaškatulkování zesilovačů (o rozdělení na dobré a nedobré). Jenže o tom to dnes není. Je to jen a pouze o štěstí na dobrý kus. Určité zhoršení přineslo ono ekologické opatření "ROHS", které nařizuje používání bezolovnaté pájky (cínu). To zapříčiňuje v souvislosti s pájením vlnou na automatu zvýšený výskyt studených spojů, které začnou dříve či později dělat bo...l (vlastně neplechu :) ).
S opravami jsem skončil, žádné další zakázky už nepřijímám. Když budete mít jakýkoliv smysluplný technický dotaz týkající se elektronek, zesilovačů a "krabiček", klidně mě kontaktujte e-mailem: z.hronek@protonmail.com Když budu znát odpověď, budu mít čas a chuť, rád Vám odpovím. Děkuji.
Demilich

Re: Marshall JVM 410HJS

Příspěvek od Demilich »

Já jsem na akci od Fadea hrál na JVM 410H přes dobrý 4x12 box a byla to naprostá bomba. Jak se stratem tak se sedmistrunkou. Ten zvuk mě nadchnul. Je to super zesík a sám jsem o něm uvažoval. Zvládne toho fakt hodně.
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem :D
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“