Nové kombo/zesilovač (punk,core,..)

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Filas619

Nové kombo/zesilovač (punk,core,..)

Příspěvek od Filas619 »

Zdar,
stručně a jasně, plánuju kupovat nové kombo nebo zesilovač a rád bych slyšel nějaký vaše rady nebo názory, protože si pořád nejsem jistý.
Převážně hraju punk-rock/pop-punk s kapelou a doma si brnkám i tvrdší styly metal/core
Požadavky mám asi hlavně ten zvuk aby mi sedl a aby to uhrálo zkušebnu i koncerty.

Do oka mi zatím padly tyhle dva kousky(vím jsou hodně rozdílné):
Peavey Classic 30 hlava (bazar)
Fender Mustang III v2

Co si o nich myslíte ? :)
Popřípadě budu rád když mi navrhnete i nějaké jiné, které by jste zvolili vy :) můj rozpočet max. 10 000 Kč.
Díky.
Ps. poprosím o rychlé rady, na ten classic 30 už je i další zájemce :)
ajdam

Re: Nové kombo/zesilovač (punk,core,..)

Příspěvek od ajdam »

Za desítku bych bral nějakýho lampáče. Na mustanga bych se vykašlal. Peavey Classic má výbornej zvuk, bohužel je ale dost poruchovej.

Za úvahu by určitě stálo ještě třeba tohle a jemu podobné aparáty:
http://hudebnibazar.cz/celolampove-komb ... /ID921988/
Tube Guru
Odborník

Příspěvek od Tube Guru »

Zdar, jen technické doporučení: Peavey Classic přenechej tomu zájemci a zvol si hlavu nebo kombo se dvěma dospělými lampami (EL34, 6L6GC) v koncovém stupni. Časem to oceníš :? .
S opravami jsem skončil, žádné další zakázky už nepřijímám. Když budete mít jakýkoliv smysluplný technický dotaz týkající se elektronek, zesilovačů a "krabiček", klidně mě kontaktujte e-mailem: z.hronek@protonmail.com Když budu znát odpověď, budu mít čas a chuť, rád Vám odpovím. Děkuji.
Filas619

Příspěvek od Filas619 »

Ajdam:
V čem je ten Peavey poruchový ? :)
Na americkejch/britskejch forech si to lidi nemůžou vynachválit a tenhle co sem našel je made in USA.

Tube Guru:
a to by bylo jaké kombo nebo hlava ? :)
ajdam

Příspěvek od ajdam »

Znám dva lidi, co maj Peavey Classic a oběma se to podělalo. Jeden s tim má ty trable dokonce opakovaně. Už si ale nepamatuju konkrétní příčinu... Věřim tomu, že existujou lidi, který jsou spokojený a žádnej problém nemaj, já jsem byl ale svědkem celkový nespolehlivosti tohohle aparátu. Peavey Classic se vyráběj doteď všechny v USA.

Co má jaký kombo za výkonový lampy si ale určitě zvládneš dohledat sám :-) Řekl bych, že aparáty s 6L6/EL34 maj spíš hutnější/temnější zvuk, naopak s EL84 bejvaj "bright". V rámci aparátů primárně určenejch na zkreslenej zvuk jsou asi nejobvyklejší právě ty 6L6 a EL34. Existujou ale i výjimky, například Orange staví hi-gain zesilovače s EL84.
Filas619

Příspěvek od Filas619 »

No tak doufám že ta hlava bude v pohodě protože za ty prachy (8k) mi to přijde fakt jako dobrej kauf s pěkným zvukem a když bych to přikrmil nějakou krabičkou tak možná i nějakej ten víc tvrdší sound by zvládla.

No tak osobně se mi nejvíce líbí Peavey 6505 (tam sou tuším ty 6l6) ale nevím jestli do desítky seženu něco aspoň s podobným zvukem :D

A co ten Laney LC50 (viděl sem myslím případně ještě i vc50) ?
kunec

Příspěvek od kunec »

No. V těch lampách je problém, že jich je tam až moc. Já mám koncák peavey Classic 2x50. Je tam 2x3 preampovky a 2x4 výkonové. Případná výměna se vyrovná hodnotě celého zesilovače na bazaru. Ja mám naštěstí lampy v pohodě.

Sent from my iPhone using Tapatalk
ajdam

Příspěvek od ajdam »

Pokud vim, tak levná kopie Peavey 6560 je třeba Bugera 6260 a ta občas na bazaru lítá za fakt směšný prachy. Otázka je, co by člověk měl dělat s těma 120W lampovýho výkonu :-)
kunec

Příspěvek od kunec »

Je to higain. To jde ukocirovat

Sent from my iPhone using Tapatalk
Filas619

Příspěvek od Filas619 »

Takže myslíte že ten classic 30 hlavu teda brát nemám ? :)
a zkusit se pohlédnout radši po té Bugera 6260 ?
ajdam

Příspěvek od ajdam »

Heleď a nechtěl bys radši vyrazit do kytar.cz/audioteku/thomanna apod. a vyzkoušet si nejdřív nějaký zesíky na vlastní uši?

Jestli je tvým ideálem zvuku Peavey 6560, tak bych se na Peavey Classic vykašlal. Jak hraje ta Bugera netušim, pravděpodobně to bude o něco horší, než originál...
Filas619

Příspěvek od Filas619 »

No mým ideálem je, ale musím se sladit se skupinou.
A tam zrovna moc zkreslení nepoužíváme (zvuk podobný sum 41,green day, etc.)
billie.raf

Příspěvek od billie.raf »

Filas619 píše:No mým ideálem je, ale musím se sladit se skupinou.
A tam zrovna moc zkreslení nepoužíváme (zvuk podobný sum 41,green day, etc.)
Kamarád má Bugeru 333 Infium a ten zvuk prostě nemá koule. Když sem na to hrál, tak to absolutně vůbec, ale fakt vůbec netlačí a neni to prostě ono. Sám sem hledal zvuk co ty, nakonec mám hlavu starýho Rožďála, ano toho nenáviděného, a je to naprosto něco úžasnýho. Dynamika je něco, co ta Bugera vůbec nezná. Nechci jí nějak hanit, na další než tenhle model sem nehrál, ale za mě bych ti poradil klidně staršího rožďála, k tomu bednu s greenbackama a máš vystaráno ;-)
Edit: mam kopii jcm800 a i ta má zkreslení až za roh
Epiphone Les Paul Junior (RM pickups RP-94), Fokus Stratocaster (Seymour Duncan SH-4), '89 Marshall JCM 800 2204 clone (Dookie mod), '90 Marshall JCM 800 2204 clone ("Red Series"), '10 MMJUZ Fidelio, '10 MMJUZ, 'xx MMJUZ, '78 Marshall 1935A Bass Series 4x G12M25 55Hz, '80 Marshall 1960B JCM 800 Lead Series 4x G12-65 85Hz ("Red series"), '84 Marshall 1960A JCM 800 Lead Series 4x G12T-75 85Hz ("Red series"), '86 Marshall 1984B JCM 800 Bass Series 4x G12H100 80Hz
Abu
Bandzone: http://bandzone.cz/thedirtyraccoons
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Abu »

ajdam píše:Za úvahu by určitě stálo ještě třeba tohle a jemu podobné aparáty:
http://hudebnibazar.cz/celolampove-komb ... /ID921988/
Zkus se mrknout i na tohle, poslechnout na netu nejake ukazky atd. Na punk ny melo zkresleni stacit, na tvrdsi styly to uz mozna bude chtit krabicku.
Mam o jednu generaci novejsi verzi a spokojenost (casem jsem vymenil reprak za V30, ale neni to uplne nezbytne nutne).
Hraju výhradně na šrot.
Tube Guru
Odborník

Příspěvek od Tube Guru »

Nic konkrétního Ti doporučovat nebudu, jsou to Tvé peníze a asi víš sám nejlíp co potřebuješ. Mohu Ti poskytnout jen rámcové informace. Jestliže nepoužíváte (možná jen zatím) moc zkreslení, poohlížel bych se po nějakém zesilovači (jestli kombo nebo hlava je věc osobní preference), který je schopen hlasitého čistého zvuku (to nejsou určitě žádné hi-gainy). Nemám pochopení pro x kanálové zesilovače když pak kytarák stejně používá plný pedalboard aby byl "in". Pouvažuj např. o Fenderech z řady Black Face, Marshall JTM45 by mohl být taky OK. Aby ses dostal do rozpočtu, asi je budeš shánět někde z druhé ruky, ale to má spíš výhody. Bude se zřejmě jednat o klasickou montáž a zesilovač nebude přeplněn těmi miniaturními konektorky vhodnými tak pro PC, ale v zesilovači, který musí často vydržet velmi nešetrné zacházení podle mě nemají co dělat. Optimální osazení vidím 3xECC83 (12AX7) a 2xEL34 (6L6GC). Užitečné bude když už teď pochopíš, že elektronka je jen zesilovací prvek a neurčuje barvu zvuku jak se o tom dočteš na většině for. Barva je dána nastavením pracovních bodů elektronek a frekvenčně závislými prvky - v signálové cestě zesilovačů to jsou jen kondenzátory. A nyní vzhůru do hledání, ať se daří.
S opravami jsem skončil, žádné další zakázky už nepřijímám. Když budete mít jakýkoliv smysluplný technický dotaz týkající se elektronek, zesilovačů a "krabiček", klidně mě kontaktujte e-mailem: z.hronek@protonmail.com Když budu znát odpověď, budu mít čas a chuť, rád Vám odpovím. Děkuji.
ajdam

Příspěvek od ajdam »

Na Bugeru bych se vyprdnul, člověk vážně nepotřebuje 120W. Já bych buď vzal toho Laneyho, pokud bych chtěl šetřit. Kdyby ses rozhodl rozšoupout, tak bych ještě pouvažoval o nějakym maršálu. Tohohle bys třeba ukecal na 14-15 000 - http://hudebnibazar.cz/marshall-jcm-200 ... /ID918093/
José

Příspěvek od José »

Já jsem zatím s Bugerou spokojenej (co se týče dynamiky nemůžu si stěžovat)-> recenzi na 333 má na webu Slávek šámal.

Ty watty si Uli vycucal z prstu (je to prý jakýsi špičkový výkon ->i výkonovou sekci to má okopčenou dle předloh.) Mě je těch cca 100W (můj odhad max RMS výkonu) akorát (na basu).

Ale s lanýžkem souhlasím. Občas se také na bazaru objevuje slušná kopírka Máršlů -> značka IMG stageline za velice slušný prachy (pod cca 6000,-).

Další místní uživatel Bugery je (byl?) Moleek..
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Fryette zkoušel ten skutečný výkon jednou testoval a ukázalo se, že si ty čísla cucají z prstu všichni včetně zavedených značek. Pokud jde o hlasitost, asi bude nejlepší osobní srovnání/zkušenost. :)
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
ajdam

Příspěvek od ajdam »

No, myslim že s 4x6L6 v konci to nebude žádný tintítko...
Sajmon

Příspěvek od Sajmon »

Tube Guru: Blackface Fendera či JTM45 do 10 000 ale nesežene ani z druhé ruky.

Filas619: Stejný borec co prodává tu hlavu Peavey Classic prodává i LC 30 a VC 50 od Lanýže. Jestli to k němu nemáš daleko, tak máš co zkoušet. :)
„Always remember that the crowd that applauds your coronation is the same crowd that will applaud your beheading. People like a show.“
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“