TONEBONE CLASSIC DISTORTION

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět
fallon

TONEBONE CLASSIC DISTORTION

Příspěvek od fallon »

http://www.tonebone.com/classic.php - je to dobry esfekt, alebo zly efekt? vdaka.
José

Re: TONEBONE CLASSIC DISTORTION

Příspěvek od José »

Radial je firma známá svou dotáhnutostí. Takže otázka spíš zní, bude ti (a tvé kapelea, ostatnímu gearu) sedět, nebo nebude?
fallon

Příspěvek od fallon »

no ide mi o hudbu typu rock, hard rock, pop punk, ziaden metal. gear mam IBANEZ TSA15H + gitara vintage v100. vdaka.
Tube Guru
Odborník

Příspěvek od Tube Guru »

Zdar, zase napíši něco, co asi fallona přímo nepotěší, ale v zájmu alespoň nějaké objektivity. Na vstupu Tvého TSA15H je defakto "krabička" TS9, která je celá polovodičová. Dle mého názoru je ten Tonebone s elektronkou ve Tvém případě zbytečný, když signál stejně proženeš polovodičovým zkreslením. Navíc nejsem příznivcem stompboxů s elektronkami. Uvaž jen ten rozdíl jak je většina kytaristů háklivá na zacházení s jejich lampovým aparátem, zatímco do krabičky se běžně kopne ať úmyslně nebo neúmyslně (lze se tomu těžko vyhnout když je na zemi). A ta lampa tam zas nemá až takový význam o kterém se snaží prodejce kytaristy přesvědčit. Když krabičku, tak polovodičovou, ale je to jen můj názor.
S opravami jsem skončil, žádné další zakázky už nepřijímám. Když budete mít jakýkoliv smysluplný technický dotaz týkající se elektronek, zesilovačů a "krabiček", klidně mě kontaktujte e-mailem: z.hronek@protonmail.com Když budu znát odpověď, budu mít čas a chuť, rád Vám odpovím. Děkuji.
fallon

Příspěvek od fallon »

Dik, suhlasim s tebou, avsak ide o to, ze ten tonebone mozem mat z bazaru za priaznivu cenu. Preto ma zaujima, ci je to ako tak dobry efekt kedze firmu radial ozaj velmi nepoznam. Inak bude sluzit iba na domace hranie cize ziadne prenasanie.
Tube Guru
Odborník

Příspěvek od Tube Guru »

Asi to "ako tak dobry efekt" bude, ale aby se "ako tak" měl šanci projevit, měl bys ho asi připojit do vstupu "return" efektové smyčky, abys vyřadil ten tubescreamer na vstupu, jinak z toho poleze nějaké blíže nespecifikované zkreslení bez charakteru.
S opravami jsem skončil, žádné další zakázky už nepřijímám. Když budete mít jakýkoliv smysluplný technický dotaz týkající se elektronek, zesilovačů a "krabiček", klidně mě kontaktujte e-mailem: z.hronek@protonmail.com Když budu znát odpověď, budu mít čas a chuť, rád Vám odpovím. Děkuji.
fallon

Příspěvek od fallon »

Ts na hlave ma vlasny switch, cize ked to pustim do clean kanalu tak by to malo byt ok. Teda asi.
fallon

Příspěvek od fallon »

Alebo ist do niecoho ineho? Rat, mxr, mesa?
José

Příspěvek od José »

Radial je opravdu profi firma, všechny věci mají funkční a když ti nesedne tak ho můžeš poslat dál.

Proč ho vlastně chceš, TS v kombu má málo gainu či co?
krasty

Příspěvek od krasty »

Radial - výborná firma s kvalitními efekty (nejen) s výborným zvukem. Mimo Classicu používám Plexitube a London, všechny mohu jen doporučit. Narozdíl od Plexitube a Londona, kteří vychází z Marshall soundu, Classic je víc postaven na Fenderech. Skvěle funguje se singly na lehkých crunch, ale s humbuckery je taky bezva. Zkreslení žádný metal, ale je plné, syté, barevné.... Pouštím je do clean kanálu lampových zesilovačů, problém s tím nepozoruji.
Na Tvé styly hraní plně vyhovující. Co se týká užití s IBANEZ TSA15H Ti neporadím, tenhle aparát neznám.
darwan23
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od darwan23 »

Ibanez TSA, o kterém tu padla řeč, vážně není nijak uřvaný - je to v podstatě jednokanálový ultra clean s TSkem umístěným před. Sám o sobě z toho žádný grandiózní distortion nevyleze, TS má zkrátka charakteristiku jinde.
Osobně TSAčko používám právě jako čistou základnu, do které nalévám zkreslení nakroucené z krabiček - TSA je v tomhle docela přizpůsobivé a "hodné", stačí tu relativně obyčejná crunch/hi-gain krabička a výsledek se dostaví. TS obvod je pak dobrý jako dodatečný filtr středů, nijak zvlášť ho ale nevytěžuju. Konec OT k TSA.

I když nejsem fanda krabiček s lampou, Tonebone nejspíš zvuku neuškodí, nicméně za jeho cenu bys dostal 2-3 jiné slušné krabičky, a každou třeba i s jiným charakterem.
You can hear them singing out their telegraph code, all the way down the telegraph road...
https://soundcloud.com/darwan23
fallon

Příspěvek od fallon »

Dakujem za odpovede. Tonebone je doma a je to ozaj spockovy efekt. Este mam dve mozno hlupe otazky. K efektu som dostal napajanie neorigo 12v. Original je 15v. Efekt ale funguje zda sa v poriadku co mi je trochu zvlastne. Je to ok? A druha este hlupejsia otazka, ovpyvnuje vyrazne pocet lamp v hlave/kombe kvalitu zvuku?
Tube Guru
Odborník

Příspěvek od Tube Guru »

Zdar, jo napájení 12V je OK, nic zlého efektu z tohoto důvodu nehrozí. Samozřejmě, že počet lamp ovlivňuje zvuk. Jestli kvalitu nevím (co je to kvalita zvuku, jak ji lze změřit?). Většinou "hi-gain" zesilovače mají více předzesilovacích stupňů a proto i více elektronek než tzv "vintage". Ne všechny lampy jsou v předzesilovači. Když je v zesilovači lampová efektová smyčka, taky jednu dvojitou triodu potřebuje. Co Ti mohu sdělit s jistotou, je, že neexistuje přímá úměra čím více lamp, tím kvalitnější zesilovač :) .
fallon

Příspěvek od fallon »

Vdaka
José

Příspěvek od José »

Každopádně bych si to 15V trafo někde půjčil, možná dostane ještě víc šťávy. Ale levné zdroje třeba měřit!Mám tu zdraj HAMA s deklarovanými 12V se napětí pohybovalo kolem 15V. (měřil jsem při odběru přibližně poloviny udávaného proudu). Každopádně tranďákové kreslítka 15V často dost nakopne :D
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“