Zdravím, mam takový problem:
Nyní mi je 18 let, od svých 6 let jsem chodil do ZUSky na klavír po dobu asi 8 let. Bohužel byl jsem mladej a blbej, takže jsem přestal zhruba ve svých 13 letech a od te doby jsem na to ani nešahl... Nyní, kdyz uz sem trochu dospěl mne to začíná děsně stvat a chtel bych zase začít hrat. Tehdy jsem přestal, protoze me nebavil vyber hudby, kterou sem na ZUŠ musel hravat. Co byste doporučili, jak vyber hudby co hrat + nějaké tipy, abych se do toho zase dostal? Nebo myslíte, ze uz sem vše zapomněl a budu se to muset učit znova? Díky moc za rady!
Doporučte písně pro klavír
Pravidla fóra
-
Kachnacicek
- Nový uživatel
Doporučte písně pro klavír
Naposledy upravil(a) Hendrek dne 5.10.2015 13:15, celkem upraveno 2 x.
Důvod: Upraven název, aby odpovídal tématu.
Důvod: Upraven název, aby odpovídal tématu.
Re: 8 let jsem hrál na klavír - chci začít znovu
Ahoj, řekl bych, že výběr hudby bude hlavně na tobě. Ty bys měl vědět, resp. alespoň cítit, co bys chtěl hrát.
Jestli máš nějaký svůj oblíbený hudební žánr, který se dá převést do klavírní podoby, je to dobrý začátek.
Co se týče toho "začít od nuly", to IMHO po 8 letech hraní nehrozí. Nějaká počáteční křivka tam určitě bude, ale rozhodně to nebude tak dramatické, jako kdybys začínal úplně od začátku.
Co se týče toho "začít od nuly", to IMHO po 8 letech hraní nehrozí. Nějaká počáteční křivka tam určitě bude, ale rozhodně to nebude tak dramatické, jako kdybys začínal úplně od začátku.
Digi piano Kawai CA-95 Rosewood od června 2013. 
-
Kachnacicek
- Nový uživatel
Re: 8 let jsem hrál na klavír - chci začít znovu
Spis se chci zeptat, co by bylo doporučeno ze zacatku, me osobně se líbí třeba rock 60 let a třeba Two Steps from Hell. Eventuálně nějaké starší kapely - abba, GnR, Helloween... Spis bych potreboval neco poradit, s cim začít, co neni moc těžky a neni to vážná..
Re: Doporučte písně pro klavír
Trošku to máš normální, trošku divné. Do ZUŠky chodila asi většina z nás, ale muzikantovi přece nemůže špatný učitel nebo pruzení rodičů (nebo třeba puberta a jiné zájmy v té době), tu pauzu nějak zdramatizovat tím, že by měl problému navázat. Něco umíš a hodně ti to pomůže v tom, že si rychle zahraješ to, co se ti doopravdu líbí. Ty etudy ze školy asi nebyl tak špatné, po osmi letech jsi jistě hrál i fajnové věci. Je to zcela na tobě, neexistuje "vhodná hudba pro začátečníky, která se líbí každému". Někdo směřuje k ragtimům, někdo k blues, někdo k romantickému klavíru rodiny Maláskových, někomu vyhoví Rick Wakeman, někomu John Lord. Vše je ti dostupné. Já bych si pro začátek třeba střihnul Because, Long and winding road, Let it be, Good night (vše Beatles), to ti půjde, můžeš si k tomu zakrákat a budeš mít radost.Z českých a slovenských luhů a hájů máš nepřeberno u skupiny Elán - Vašo Patejdl. Věci hratelné a pěkné. Hezky hrál na klavír Filip Topol se skupinou Psí vojáci
... a další a další.
Kód: Vybrat vše
Administrátorem zablokovaný účet. Uživatel nemůže přispívat ani používat soukromé zprávy.Re: Doporučte písně pro klavír
Kachnacicek, Two Steps se líbí i mně
ale já začal před dvěma lety, takže mám ještě poměrně dlouhou cestu před sebou, nicméně hlavní problém je s notama -- máloco je k sehnání. Každopádně pokud si myslíš, že zvládáš odposlech a bavilo by tě třeba i aranžovat pro klavír, můžeš se vyžít i v tom.
Tady se fantazii fakt meze nekladou.
Digi piano Kawai CA-95 Rosewood od června 2013.