Vyber komba - Behringer/Kustom

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Boonie

Vyber komba - Behringer/Kustom

Příspěvek od Boonie »

cus potreboval bych poradit jestli koupit http://eshop.kytary.cz/behringer-kytaro ... 92:0:0:4:0
nebo radsi 1000 pridat a koupit http://eshop.kytary.cz/kustom-kytarove- ... 92:0:0:4:0

dik za každou radu
Isachs
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Isachs »

Nechci behringery hanit, pro začínající hráče je to dobrý seznámení s možnostmi a zvuky. Ale co se týče kvality, tak to není zrovna TOP.
Ten Kustom vypadá o dost lépe, pár lidí to tu brobíralo, zkus projet fórko...

A jinak v téhle cenové relaci se dají sehnat i lepší kousky...
ESP-LTD MHB-401 Black Satin - kytáááárka :)
Peavey 5150 II EVH 120W - prostě mazec
Krank Revolution 4x12 380W - bedna, těžká, ale alespoň má kolečka
Orange PPC 412 ADV BLK 240W - prodám (bazar)
Digitech Hardwired metal disto - hraní na doma
Fender Frontman G15 - hraní na doma
ladička, planetwaves kabely a podobný krámy
Trao
last.fm: http://www.last.fm/user/martypalounek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Trao »

Jseš si jistej, že nechceš lampu? Za ty prachy jsou zvukově lepší (teda závisí, jakej zvuk chceš, jestli to ještě nevíš a začínáš, tak bych bral něco levnějšího, abys přišel na to, kterým směrem chceš, aby se ten zvuk ubíral)
Třeba
http://eshop.kytary.cz/laney-celolampov ... 91:0:0:1:0
tohle se mi docela líbí, nevim jak ostatnim, ale je to celolampa.
Taky záleží, co s tim chceš nazvučit, jestli je to jen na doma, tak v pohodě 5-10 wattů (i ten 1W ibanez ti z toho udělá docela randál), třeba http://eshop.kytary.cz/laney-kytarove-k ... acka:0:3:0
ušetříš prachy a když budeš vědět, co chceš, tak koupíš něco dražšího.
Nebo prostě zajdi do prodejny, vyzkoušej všechno v týhle cenový kategorii a ber, co se ti bude zvukem líbit...
p.s - Nechci tady propagovat Laney, ale ty kombíčka jsou fakt na doma pěkný...
Naposledy upravil(a) Trao dne 4.10.2007 18:01, celkem upraveno 1 x.
Die Hard or Die Home
Caggan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Caggan »

behringera vlastním, nemužu říct že sem s nim stoprocentně spokojenej. ma několik nevyhod.

1.dle meho nazoru je relativně slabé, na to ze je to 2x 60 hraje docela potichu, ale to je asi zavinene spatnymi repraky, ktere jsou pry u behringeru pověstne

2. se zkresleným zvukem si musíš fakt hodně hrát, aby zněli tak jak si přeješ, sam jsem měl problem ze my to vyhazovalo bud zvuky ktere jsou brutálně přebasovaný, a nebo moc pisklavy ktere se ve vyšších polohách nedaj poslouchat

Ale kdyz se s kombem naučíš tak je to super. na tu cenu myslim hraje uspokojivě. a taky je vyhoda jeho zadni panel, tam je tolik vstupu a vystupu ze s tim muzes delat fakt co chceeš, od nahravani, po pripojeni aut. bubenika atp.
Guitars:Gibson SG Special Faded and SX Les Paul Black
Efects: Boss SD-1 and Zoom 5o5
Combo: Behringer LX-210 and Marshall MS-4
Strings: Gibson Brite Wires or Elixir
Picks: Jim Dunlop 0.88, 1.00 and George Dennis 1.25
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Staci porovnat tyto dva udaje
- 2 x 60W s dvěma 10" BUGERA™ reproduktory
x
- Repro: 2x 12" Celestion
a hned vis, jak bude ktery hrat. Celestion vs. Bugera je asi jako Audi vs. Trabant, stejne tak zvuk u 12 a 10palcovyho repraku...

jo a nauc se pojmenovavat thready :evil: :D
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
JanSpilka
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JanSpilka »

Mam ted ve svem kombu 2x10'' a zvuk super (12'' "tlacej" vic, ale vseobecne se neda rict, ze je neco z toho lepsi) takze 2x12" bude fakt luxus :) . Ja osobne bych si z tehletech dvou vybral urcite Kustom :!: :idea:
Guitar : Ibanez RG 350EX (DiMarzio Neck, Bridge PUs)
Amplification : Bugera 333, Ibanez TN412A Thermion
----------------------------------------------------------------------------
BandZone - Strain-Through - Alternative Metal? HC?
BandZone - SKAliSKA Ska/Punk
BandZone - Disagree of despair
Alternative Metal
petrpeter
Odborník

Příspěvek od petrpeter »

KUSTOM :wink:
Kytary, trsatka, struny, kabely, komba, repraky, snimace, sroubovaky a hafo ruzneho naradi... :)
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

JanSpilka píše:Mam ted ve svem kombu 2x10'' a zvuk super (12'' "tlacej" vic, ale vseobecne se neda rict, ze je neco z toho lepsi) takze 2x12" bude fakt luxus :) . Ja osobne bych si z tehletech dvou vybral urcite Kustom :!: :idea:
No pokud vezmes kvalitativne stejny repro, tak 12ka z toho IMHO vzdycky vyjde lip, i kdyz mozna ne s nejakym markantnim rozdilem... Samozrejme neplati, ze kdekoli je 12 palcu tak je to lepsi nez jiny kombo s 10kou, ale zrovna tady je to rekl bych skoro az usmevne srovnani :lol:
Somnus Aeternus
Mahoney

Příspěvek od Mahoney »

já mam značku Kustom rád...mam teda jenom malou desítku, ale musim říct že je to precizní kombíčko, nevim jestli se dá taková preciznost čekat od Behringera...
Dimavery ST203,Kustom 66 Dart - limited edition,
GHS/Framus .10,
kopie Univox Superfuzz zatím ve výrobě
Stanley
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley »

Mahoney píše:já mam značku Kustom rád...mam teda jenom malou desítku, ale musim říct že je to precizní kombíčko, nevim jestli se dá taková preciznost čekat od Behringera...
Já mám patnáctku :wink: čistý zvuk pěkný, kanálové zkreslení slabší, přes metalzonu uspokojivé. Čili za 500,- Kč zvouček jak za 2000,- 8)
Basuju: Jackson C20
Kejtruju: Apollo DMG-1200
Apec: Laney H160b, Peavey Blazer 158, Kustom KLA 10
Kejbly, struny: Warwick
Prcátka: Dunlop .68, Brain .71
Boonie

Příspěvek od Boonie »

Trao píše:Jseš si jistej, že nechceš lampu? Za ty prachy jsou zvukově lepší (teda závisí, jakej zvuk chceš, jestli to ještě nevíš a začínáš, tak bych bral něco levnějšího, abys přišel na to, kterým směrem chceš, aby se ten zvuk ubíral)
Třeba
http://eshop.kytary.cz/laney-celolampov ... 91:0:0:1:0
tohle se mi docela líbí, nevim jak ostatnim, ale je to celolampa.
Taky záleží, co s tim chceš nazvučit, jestli je to jen na doma, tak v pohodě 5-10 wattů (i ten 1W ibanez ti z toho udělá docela randál), třeba http://eshop.kytary.cz/laney-kytarove-k ... acka:0:3:0
ušetříš prachy a když budeš vědět, co chceš, tak koupíš něco dražšího.
Nebo prostě zajdi do prodejny, vyzkoušej všechno v týhle cenový kategorii a ber, co se ti bude zvukem líbit...
p.s - Nechci tady propagovat Laney, ale ty kombíčka jsou fakt na doma pěkný...
Ne to ne doma ma 15W, do kapely, ale financne to je spatny. :)
Boonie

Příspěvek od Boonie »

Caggan píše:behringera vlastním, nemužu říct že sem s nim stoprocentně spokojenej. ma několik nevyhod.

1.dle meho nazoru je relativně slabé, na to ze je to 2x 60 hraje docela potichu, ale to je asi zavinene spatnymi repraky, ktere jsou pry u behringeru pověstne

2. se zkresleným zvukem si musíš fakt hodně hrát, aby zněli tak jak si přeješ, sam jsem měl problem ze my to vyhazovalo bud zvuky ktere jsou brutálně přebasovaný, a nebo moc pisklavy ktere se ve vyšších polohách nedaj poslouchat

Ale kdyz se s kombem naučíš tak je to super. na tu cenu myslim hraje uspokojivě. a taky je vyhoda jeho zadni panel, tam je tolik vstupu a vystupu ze s tim muzes delat fakt co chceeš, od nahravani, po pripojeni aut. bubenika atp.
2x 60w hraje málo??? :shock: a kde s ním hraješ???
KIWI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIWI »

Boonie píše:
Caggan píše:behringera vlastním, nemužu říct že sem s nim stoprocentně spokojenej. ma několik nevyhod.

2x 60w hraje málo??? :shock: a kde s ním hraješ???
On jako myslel že to hraje málo na to že je to 2x60W...
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...

Petrpeter *1.5.1975 +1.8.2008 Odpočívej v pokoji...
Caggan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Caggan »

přesně tak........ čekal sem že to bude dělat vetsi kraval......... ale je to mozna tema dvouma 10* reprakama. naplno mě to dostačuje ale vubec bych se nezlobil kdyby to bylo silnější
Guitars:Gibson SG Special Faded and SX Les Paul Black
Efects: Boss SD-1 and Zoom 5o5
Combo: Behringer LX-210 and Marshall MS-4
Strings: Gibson Brite Wires or Elixir
Picks: Jim Dunlop 0.88, 1.00 and George Dennis 1.25
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

No podobne je na tom Hartke Piggyback, tam mi charakter zvuku prisel dobrej, ackoli to ma 4x8'' repro, tak to melo celkem pekny plny basy, ale nebyl tam ten tlak :wink:
Somnus Aeternus
Isachs
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Isachs »

JJ Hartke netlačí, a huhlá, basy nic moc, s metalzonem to bylo uječený, ale dalo se to poštelovat do vyhovující polohy... Ten Kustom asi bude ok, ale chce to k tomu dobrou krabičku, já osobně bych bral v téhle ceně něco jiného, ale každej sme jinej
KIWI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIWI »

Každopádně pokdu bych měl volit na základě názvu threadu tzn kustom/behringer..tak je volba jasná....
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...

Petrpeter *1.5.1975 +1.8.2008 Odpočívej v pokoji...
Mahoney

Příspěvek od Mahoney »

kdybych měl volit na jakemkoliv základě z těhle dvou tak jednoznačně Kustom...to americký přece :D (parafrázuju pelíšky)
Dimavery ST203,Kustom 66 Dart - limited edition,
GHS/Framus .10,
kopie Univox Superfuzz zatím ve výrobě
Fickeis
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fickeis »

Já jsem měl stejnej problém , ale všichni říkaj , že mám jít do kustoma - vybíral jsem uplně mezi těma stejnýma kombama - ještě toho kustoma nemám - musim něco málo došetřit. Já jdu do KUSTOMA prostě. - koukal jsem na nějaký recenze a taky jsem někde na netu slišel ukázku jak to hraje. - je v poho :) :shock: 8) :lol: :D
Isachs
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Isachs »

Ukázkám bych moc nevěřil :) mohl bys pak být zklamaný, nejlepší je prostě prubnout to na vlastní kejtře ...
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“