Yamaha klávesy nedrží nastavení
Pravidla fóra
Yamaha klávesy nedrží nastavení
Zdarec, nevěděl by někdo proč mi u kláves Yamaha DGX-200 nedrží nastavení, když si nastavím na displeji piáno 2 dynamiku kláves prostě cokoli, tak po vypnutí a znova zapnutí je vše v základu. Je někde uvnitř baterka co drží nastavení a je v háji , nebo jak to funguje? Dřív to drželo, takže se něco podělalo, ale co?
Re: Yamaha klávesy nedrží nastavení
V klávesách bývají vevnitř knoflíkové baterky, které drží setup. Asi je potřeba vyměnit
Tak jsem je rozdělal , ale bohužel žádnou baterku nevidím
asi by to chtělo schéma, nebo někoho, kdo to opravuje.
Jestli v těch klávesách máš napájecí baterie, které slouží k hraní bez zapnutí do el. sítě, pak je možné, že také napájí paměť po vypnutí kláves a třeba jsou již vybité. Takhle to totiž funguje aspoň u kláves CASIO - po vyndání baterií se klávesy uvedou do továrního nastavení.
Mám Yamaha piaggero NP-V80 a dělají to stejně. A myslím že ani ty baterky by nepomohly.
Mel jsem před tím casio ctk 900 a v nich nebyli ani baterky a drželo to nastavení i zvuk a tempo, které jsem měl nastavené před vypnutím
Mel jsem před tím casio ctk 900 a v nich nebyli ani baterky a drželo to nastavení i zvuk a tempo, které jsem měl nastavené před vypnutím