Propojení Fender Mustang 2 V.2 a Fender Mustang Floor
Pravidla fóra
Propojení Fender Mustang 2 V.2 a Fender Mustang Floor
Zdravím, mám možnost koupit 1,5 roku starý multiefekt Fender Mustang Floor za 3500 Kč a chtěl bych se zeptat, jestli si to bude rozumět s kombem Fender Mustang 2 V.2 (40W). Kombo nemá výstup na mixážní pult a ani nemá efektovou smyčku, a tak jsem si říkal, že bych to vyřešil multiefektem. Multiefekt má tento výstup a má i plno dalších konektorů. Jde mi prostě o to, aby kombo fungovalo jako odposlech, zkreslení a efekty šly z multiefektu a to vše šlo do mixážního pultu, ze kterého to půjde do beden. Bude to fungovat? Děkuji za odpověd
Re: Propojení Fender Mustang 2 V.2 a Fender Mustang Floor
Mustang jako odposlech není nejlepší nápad, protože neumí vyřadit ze své signálové cesty simulátor zesilovače. Vždycky tam nějaký musel být (měl jsem verzi V1), zkontroluj si to ve FUSE.
Squier Affinity Strat Junior HSS, Jet JS-300Mini, NuX Mighty Plug Pro, Mooer GWU4, Focusrite 2i2 3rdgen, Zoom AMS-22, Shure SRH-840A, JBL LSR 305P MKII, iLoud, iPad + pluginy
Nevím, kde to najít, ale jde mi prostě jenom o to, jestli to bude hrát. Když na kombu nastavim čistej zvuk, tak by ten multiefekt něměl dělat bordel, ne?
Právě, že úplně čistý zvuk na Mustangu nedostaneš, je tam vždy nějaká simulace ampu. Čistý ve smyslu nezkreslený si samozřejmě nějak nakroutíš.
A jak teda chceš vést signál z kytary? Když jsi psal odposlech, měl jsem za to, že chceš jet kytara-mulťák-mix a z něj do Mustanga (odposlech) a zároveň do zesáku+beden.
A jak teda chceš vést signál z kytary? Když jsi psal odposlech, měl jsem za to, že chceš jet kytara-mulťák-mix a z něj do Mustanga (odposlech) a zároveň do zesáku+beden.
Squier Affinity Strat Junior HSS, Jet JS-300Mini, NuX Mighty Plug Pro, Mooer GWU4, Focusrite 2i2 3rdgen, Zoom AMS-22, Shure SRH-840A, JBL LSR 305P MKII, iLoud, iPad + pluginy
Myslel jsem to takhle: Kytaru zapojim do mulťáku a mulťák do komba normálně do inputu. Pak zapojim mulťák do mixu, na kterym se už pošle zvuk do beden, takže by to mělo hrát z komba i z beden. Bylo by to takhle možný? Nebo bych mohl teoreticky hrát jenom přes mulťák a kombo úplně vynechat...
To by se dalo, ale to by chtělo také mulťák co trošku ovládá simulaci repra, jinak je to na zkreslené zvuky nepoužitelné.
Takže by teda nebylo možné na kombu nastavit čistý zvuk a zkreslení nastavit na multiefektu? Můžete mi kdyžtak doporučit takový mulťák? Ale myslím si, že za tu cenu 3500, za kterou mi to nabízí je to super. Kdyžtak bych to hold použil samotné bez komba a kombo bych měl na domácí cvičení...
Co jsem se díval, tak má Floor dva jacky a dva XLR výstupy, mrkni do manuálu, jestli jde použít XLR i jacky současně. Když jo, tak můžeš jet přes XLR do mixu ve stereu (pokud o to stojíš) a levým jackem do komba. Pokud XLR+jacky nepůjdou, tak jeden jack do komba a druhý do mixu.
Připadám si už jako agent Zooma, ale přečti si, co za poloviční peníze proti Flooru umí G1XOn.
Připadám si už jako agent Zooma, ale přečti si, co za poloviční peníze proti Flooru umí G1XOn.
Jo koukal jsem na něj. Nemá vystum na mixážní pult a to já docela nutne potrebuju, protože doteď ozvucuju kombo pomoci mikrofonu. Jinak me se zda, ze ten mustang není tak spatnej za tu cenu. To třeba multaky od Line 6 jsou dražší.
Co jem se letmo díval na manuál, tak Mustang Floor by měl být co do SW pajšlu stejný jako kombo Mustag III, takže simulace reproboxu obsahuje.
Mělo by se stím dát hrát přímo do PA: kytara - Mustang Floor - mix+PA a do odposlechu.
Mělo by se stím dát hrát přímo do PA: kytara - Mustang Floor - mix+PA a do odposlechu.
Výstup do mixu vyřešiš pasivním diboxem.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk
Na FMF lze nastavit výstup buď na kombo, nebo Pa. Je možné ale v obou případech využít obou výstupů, jak XLR, tak i Jack a posílat signál do PA i komba. V případě simulací aparátů (nastavení na FMF - PA) toto poleze do obou a výsledný zvuk z komba nebude dobrý. Já používám na malých prostorech výstup do PA a oposlech kytary mám současně se zpěvem. (Navíc nemusím tahat kombo - ušetřím místo) Na větších akcích - výstup na kombo a přes mic. do PA.
PRS Hollowbody II SE Piezo, EB Music Man JP6 Piezo, Fractal FM3.