Zvuk z PC do repro kláves
Pravidla fóra
Zvuk z PC do repro kláves
Nemáte někdo zkušenost, jestli jde ztlumit zvuk hraní a zároveň nechat nahlas zvukový vstup z PC? Jde mi o to, že používám k hraní virtuální klavír na PC, zvuk u kláves mám zcela ztlumený -zvuk jde ale z reproduktorů počítače. Rád bych místo PC reproduktorů připojil výstup na reproduktory kláves, ale nevím jestli jde izolovaně vypnout zvuk vlastních kláves, aby nebyli slyšel tóny pak dvakrát. Díky za postřehy - momentálně mám klávesu bez zvukového vstupu, takže nemůžu vyzkoušet..přemýšlěl jsem že by šli ztlumit v menu kde se nastavuje u jednotlivých nástrojů jejich vzájemná hlasitost.
Re: Zvuk z PC do repro kláves
Mnohé klávesy mají nastavení "Local Control" - řídí, zda má generátor zvuku v klávesách poslouchat klaviaturu. Normálně je On, když se nastaví na Off, tak klávesy při zmáčknutí kláves negenerují žádný zvuk.
Co se ale týká přivádění zvuku z PC do kláves, obecně to má své mouchy. Repráčky v klávesách většinou stojí za ... (stačí se podívat, v jak stísněném prostoru jsou instalované), případně jsem u piána zažil, že neměly rovnou charakteristiku - asi bylo pro výrobce jednodušší upravovat zvuk v procesoru na charakter repráčků než něco vymýšlet s repráčky. Lepší výsledky IMHO člověk získá, pokud na/za klávesy postaví jakékoli slušnější bedničky. Zvláště u zvuku klavíru - ten je IMHO velmi náročný na reprodukci.
Co se ale týká přivádění zvuku z PC do kláves, obecně to má své mouchy. Repráčky v klávesách většinou stojí za ... (stačí se podívat, v jak stísněném prostoru jsou instalované), případně jsem u piána zažil, že neměly rovnou charakteristiku - asi bylo pro výrobce jednodušší upravovat zvuk v procesoru na charakter repráčků než něco vymýšlet s repráčky. Lepší výsledky IMHO člověk získá, pokud na/za klávesy postaví jakékoli slušnější bedničky. Zvláště u zvuku klavíru - ten je IMHO velmi náročný na reprodukci.
Kawai CA65 :: Galaxy Vintage D, Vienna Grand a Giant :: Pianoteq 5 Stage :: Kontakt :: Reaper