Chtěl bych si pořídit kytaru na tahání ven a na různé chaty apod. Mám doma Furch G20, ten ale nechci ničit taháním po všech čertech, navíc je ten nástroj dost nestabilní při změne vlhkosti a teploty - což je asi bohužel daň za to, že je to celomasiv. (?) Napadlo mě proto zaměřit se z důvody větší stability kytary na polomasivy (přední deska masiv, luby a spodek překližka). Vyřeším tím něco? Nebo se nic až tak nezmění? Toho Furcha jsem snad schopný "rozladit" i vlivem tepla mého těla
Tvar bych chtěl nejlépe GA (Grand Auditorium), protože se mě na to pohodlněj hraje, nepohrdnu ale ani klasickým déčkem (vím, že v déčkách je prostě větší výběr), možná bych ještě zvážil nějaké mini jumbo. Cenovka ideálně do 11t., když to bude kolem 6-8t., tak se rozhodně zlobit nebudu
Zatím mám dva vážné kandidáty:
Furch G40 - polomasiv za 11t.
+ podobná konstrukce a materiály jako u mojí "hlavní" kytary, zvuk se mě líbí, super zpracování, na bazaru bych mohl snad splašit za nějakýh 7-8t.
- bojím se, že bude dělat při změnách teplot podobnou paseku jako můj celomasiv, tohle jediné mě od něj zrazuje, jinak bych bral hned
Taylor 114 - polomasiv, snad bych sehnal něco "okousaného" na bazaru
+ pro mě dobrá hratelnost, zvuk se mě líbí
- můžu čekat i rok, než se mě podaří něco splašit do těch 11t. a víc za tu kytaru rozhodně dávat nechci
Dále jsem na eshopech narazil na kytary Washburn tvaru GA, ceny od 6 do 10 táců za polomasiv, jak to hraje? Pak jsem ještě objevil kytary Walden, polomasiv tvar GA za 5t., opět s nimi nemám žádnou zkušenost. Lákají mě i levné Takamine, dělají se snad ale jen déčka...
Jdu spíš po cinkavějším zvuku, nejvíc se mi líbí zvuk Taylorů. Třeba déčka od Seagulu a těch dalších Kanadských fabrik mi přijdou takové "tuhé" a moc středové. Taky potřebuju nepříliš masivní krk, sedí mě krky Taylorek.
Styl hraní - hraju jen doprovody 1mm trsátkem, občas do toho hodně mlátím, takový punk
Budu rád za každé doporučení nebo zkušenost.