Hotone Xtomp

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět
darwan23
Kontaktovat uživatele:

Hotone Xtomp

Příspěvek od darwan23 »

Zatím jen pro zajímavost než pro nějaké reálné uvažování - už od loňského NAMM se táhne projekt Xtomp, který by měl umět loadovat pedálové algoritmy přes bluetooth, v závislosti na krabičce by pak mělo být k dispozici až šest parametrů. Lákat by mělo kromě uvedeného mělo i stylové hliníkové šasi s podsvícením barevnými ledkami.

Obrázek
http://xtomp.com/

Osobně zatím nevím, co si myslet - vzhledem k tomu, že to tu už v podstatě několikrát bylo (Digitech iStomp, Zoom MS-100BT), tak kromě toho kosmického designu tu nevidím nic, co by mi mělo ohrožovat peněženku.

O víkendu jsem na zkoušku stáhnul jejich androidí appku a žádná záplava možností se nekonala - k dispozici je zatím jen 26 efektů, z toho až na Zendrive žádný, co by mě překvapil (je opravdu libo další digitální klon TS?)
V prodeji se objeví zřejmě ve druhém kvartále (to už ale říkali i loni), třeba se ještě počet krabiček rozšíří.

Cenovku má zatím jen londýnský Andertons (£99) - všechny Zoomy ho tedy (zatím) strčí do kapsy...
Přílohy
Screen 4.png
Screen 3.png
Screen 2.png
Screen 1.png
You can hear them singing out their telegraph code, all the way down the telegraph road...
https://soundcloud.com/darwan23
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Re: Hotone Xtomp

Příspěvek od hyenik »

proste to zkousi, hledaji se detaily jak se odlisit...
po mnoha letech v segmentu vymenitelnych zvuku (at uz analagove nebo digitalne) jsem se po pocatecnim nadseni zmenil spis ve skeptika. Ukazalo se, ze tu hlavni vyhodu takovych systemu (vymenitelnost) nakonec skoro nikdo z uzivatelu nepouziva, takze je to vlastne byznys fail :)
V dnesni hyperprodukci prece nikdo nebude chtit nejakou digitalni simulaci, jestli to nenabidne jeste dalsi vyhody. "Uvadeni" na trh tohohle nebo ticho po pesine u Digitechu to ukazuje naprosto jasne.

Jak dopadly napr. Line6 ToneCore? A pritom to byly kvalitni efekty, ale proste lidi si ty moduly nemenili, takze vlastne koupil klasickou krabicku. TCE soundprint? On opravdu se v tom nekdo prehrabuje jindy nez poprve, kdy si vybere co se mu libi, zalituje ze nemuze nahrat tech soundprintu vic a pak na to hraje jak na klasickou krabicku. Jeste nejrozumnejsi mi prisel ten Zoom BT, multak, tam sly ty presety aspon prepinat, ale humbuk uz taky utichl a uz dlouho nebyl zadny novy preset pridany.
Nakonec musim nerad (jako zaryty fanousek a propagator) priznat ze to je vyvojove spis slepa ulicka.
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
darwan23
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od darwan23 »

Souhlas - ony tyhle kosmické a "cool" výstřelky sice pěkně vypadají na fotkách, ale pak je to spíš uživatelské trápení. V momentě, kdy se do krabičky vejde jen jeden jediný efekt, pak to na "secret weapon" podle mě moc nevypadá.
Kdyby to ještě bylo postavené na nějakých exotických hi-tech algoritmech, které jinde nenajdu (svého času třeba particle reverb atd.), pak budiž, ale opravdu chce výrobce říct, že bych za ty peníze měl chtít to nejobyčejnější digitální zkreslení nebo jednoduchý delay? Díky za ty dary! :)

Dokud tu nebude něco jako Timeline / Big Sky v poloviční velikosti (a hlavně za poloviční peníze), pak jsou tyhle kosmické tajné zbraně (s výjimkou toho Zoomu MS-70/100) na jedno brdo.
Vzpomínám, jak nakonec dopadnul "převratný" iStomp - ve výprodeji na úrovni těch nejobyčejnějších krabiček.
You can hear them singing out their telegraph code, all the way down the telegraph road...
filo01

Příspěvek od filo01 »

Squier Affinity Strat Junior HSS, Jet JS-300Mini, NuX Mighty Plug Pro, Mooer GWU4, Focusrite 2i2 3rdgen, Zoom AMS-22, Shure SRH-840A, JBL LSR 305P MKII, iLoud, iPad + pluginy
darwan23
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od darwan23 »

Ta cena (aktuálně 229 € u Thomanna) je ovšem přestřelená...
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“