Vokalovy efekt
Pravidla fóra
Vokalovy efekt
ahoj, chtel bych se zeptat, jestli by jste mi byli schopni doporucit nejaky vokalovy efekt, rekneme do 3 - 4 000 Kc. Hrajem neco ve smyslu Misfits, Ramones, atd. proste stary punk. Diky za pripadne rady 
- Stanley
- Kontaktovat uživatele:
Re: Vokalovy efekt
Vokálový efekt? Do punku? Existují digitální intonátory a efekty, ale zrovna do punku?dildo69 píše:ahoj, chtel bych se zeptat, jestli by jste mi byli schopni doporucit nejaky vokalovy efekt, rekneme do 3 - 4 000 Kc. Hrajem neco ve smyslu Misfits, Ramones, atd. proste stary punk. Diky za pripadne rady
Basuju: Jackson C20
Kejtruju: Apollo DMG-1200
Apec: Laney H160b, Peavey Blazer 158, Kustom KLA 10
Kejbly, struny: Warwick
Prcátka: Dunlop .68, Brain .71
Kejtruju: Apollo DMG-1200
Apec: Laney H160b, Peavey Blazer 158, Kustom KLA 10
Kejbly, struny: Warwick
Prcátka: Dunlop .68, Brain .71
Tak vokalista nejsem, ale na zpev se urcite hodi kompresor a reverb, pripadne pak takovy ty ruzny harmonizery a ja nevim co, ale jak uz psal Stanley, nerekl bych, ze bys to nutne potreboval ;]
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
Haly a delaye zčitelní a zkomprimujou výraz a i pankáčům to pomáhá a používám to i pro ně. Nikdo si zatím nestěžoval.
Compresor či limiter v každém případě.
Bohužel to něco stojí, ale například behringerů se bát nemusiš.
Dokonce jsem nedávno na jedný akci viděl a zkusil FEX800 http://www.behringer.com/FEX800/index.cfm?lang=eng a koukal jsem jako vrána, jak to makalo.
Stojí to asi 1500,- Kč a chová se to naprosto profesionálně a má to dokonce tapovací tlačítko a i ten pitch shift.
Samozřejmě, za ty prachy není možný čekat úžasnou kvalitu, ale je to po zvukové stránce OK, avšak je to v plastu a tak to chce ochraňovat...
Compresor či limiter v každém případě.
Bohužel to něco stojí, ale například behringerů se bát nemusiš.
Dokonce jsem nedávno na jedný akci viděl a zkusil FEX800 http://www.behringer.com/FEX800/index.cfm?lang=eng a koukal jsem jako vrána, jak to makalo.
Stojí to asi 1500,- Kč a chová se to naprosto profesionálně a má to dokonce tapovací tlačítko a i ten pitch shift.
Samozřejmě, za ty prachy není možný čekat úžasnou kvalitu, ale je to po zvukové stránce OK, avšak je to v plastu a tak to chce ochraňovat...
Ma nekdo zkusenosti s timhle http://www.musiccenter.cz/Behringer-DSP ... sory:10543
Cetl jsem na to docela chvalu, sice spolehlivost je takova Behringerovska, ale kvalita zvuku pry velmi solidni
Jen jsem se nikde moc nedocetl, jestli to ma nejaky apson rozumny bypass a jestli na bypassovani potrebuju nejakej jejich footswitch nebo staci klasickej jackovej... Jinak myslim, ze by to mohlo velmi slusne slouzit i na vokaly, neni to vyhradne kytarovy.
Cetl jsem na to docela chvalu, sice spolehlivost je takova Behringerovska, ale kvalita zvuku pry velmi solidni
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
to Wohma: Ja sem s ni nakej cas delal, funguje pomerne pekne, nektery tovarni presety jsou celkem solidne pripraveny v ruznejch kombinacich. Vubec neni spatny i pouziti na kytaru - svyho casu ho mel jeden kolega kytrista a jel pres to veskery zkresleni, simulace boxu, flangery a musim rict, ze napriklad flangery a phasery a dalsi kytarovy efekty jsou velice vydarene. Samozrejme se da vse ladit, editovat, menit.
Na vokaly jako insert do mixu to pouzitelne je taky. Rekl bych ze je to jedna z tech lepsich veci co se Ulimu povedli.
btw: Bypass tlacitko to ma - je to sice multifunkcni tlacitko (kolecko, tlacitko...), ale v normalnim provoznim rezimu (neEDIT), to funguje jako bypass. Mack=bypass-Mack=thru
Na vokaly jako insert do mixu to pouzitelne je taky. Rekl bych ze je to jedna z tech lepsich veci co se Ulimu povedli.
btw: Bypass tlacitko to ma - je to sice multifunkcni tlacitko (kolecko, tlacitko...), ale v normalnim provoznim rezimu (neEDIT), to funguje jako bypass. Mack=bypass-Mack=thru