Vokalovy efekt

Technika zpěvu, zpěvová aparatura, efekty, ...
Odpovědět
dildo69

Vokalovy efekt

Příspěvek od dildo69 »

ahoj, chtel bych se zeptat, jestli by jste mi byli schopni doporucit nejaky vokalovy efekt, rekneme do 3 - 4 000 Kc. Hrajem neco ve smyslu Misfits, Ramones, atd. proste stary punk. Diky za pripadne rady :wink:
Stanley
Kontaktovat uživatele:

Re: Vokalovy efekt

Příspěvek od Stanley »

dildo69 píše:ahoj, chtel bych se zeptat, jestli by jste mi byli schopni doporucit nejaky vokalovy efekt, rekneme do 3 - 4 000 Kc. Hrajem neco ve smyslu Misfits, Ramones, atd. proste stary punk. Diky za pripadne rady :wink:
Vokálový efekt? Do punku? Existují digitální intonátory a efekty, ale zrovna do punku? :? Maximálně nejakej ten reverb z mixu na koncertech. Promiň, ale na punkovym koncertu bys vypadal s efektem na zpěv jak jantar. :) Za ty 3-4 000 Kč si radši kup něco jiného. :wink:
Basuju: Jackson C20
Kejtruju: Apollo DMG-1200
Apec: Laney H160b, Peavey Blazer 158, Kustom KLA 10
Kejbly, struny: Warwick
Prcátka: Dunlop .68, Brain .71
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Tak vokalista nejsem, ale na zpev se urcite hodi kompresor a reverb, pripadne pak takovy ty ruzny harmonizery a ja nevim co, ale jak uz psal Stanley, nerekl bych, ze bys to nutne potreboval ;]
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
xalatan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xalatan »

nejakej ten exciter taky pomuze :)
compressor už taky považuju za nevyhnutelnou vec

on asi mysli jak to k hlasu pridava oktavy... no znate.... jeden hlas a za nim pet jinejch a stejne je to on (a neni to mix)
Za mnohé ze svých starých příspěvků se hluboce stydím.
pavel2
Odborník

Příspěvek od pavel2 »

Haly a delaye zčitelní a zkomprimujou výraz a i pankáčům to pomáhá a používám to i pro ně. Nikdo si zatím nestěžoval.
Compresor či limiter v každém případě.

Bohužel to něco stojí, ale například behringerů se bát nemusiš.

Dokonce jsem nedávno na jedný akci viděl a zkusil FEX800 http://www.behringer.com/FEX800/index.cfm?lang=eng a koukal jsem jako vrána, jak to makalo.
Stojí to asi 1500,- Kč a chová se to naprosto profesionálně a má to dokonce tapovací tlačítko a i ten pitch shift.

Samozřejmě, za ty prachy není možný čekat úžasnou kvalitu, ale je to po zvukové stránce OK, avšak je to v plastu a tak to chce ochraňovat...
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Ma nekdo zkusenosti s timhle http://www.musiccenter.cz/Behringer-DSP ... sory:10543 :?:
Cetl jsem na to docela chvalu, sice spolehlivost je takova Behringerovska, ale kvalita zvuku pry velmi solidni :arrow: :!: Jen jsem se nikde moc nedocetl, jestli to ma nejaky apson rozumny bypass a jestli na bypassovani potrebuju nejakej jejich footswitch nebo staci klasickej jackovej... Jinak myslim, ze by to mohlo velmi slusne slouzit i na vokaly, neni to vyhradne kytarovy.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
pavel2
Odborník

Příspěvek od pavel2 »

Myslím, že spínač je normální, třeba od kytary.

Chybí mi tam ale ten TAP - ono chytit synchro a rytmus pro delay či flanger je docela sranda...

Na vokály to samozřejmě bude makat - je to věc, kterou občas vídám v efektovým racku u zvukařů a nějak zásadně si na to nestěžujou.
Jakub

Příspěvek od Jakub »

to Wohma: Ja sem s ni nakej cas delal, funguje pomerne pekne, nektery tovarni presety jsou celkem solidne pripraveny v ruznejch kombinacich. Vubec neni spatny i pouziti na kytaru - svyho casu ho mel jeden kolega kytrista a jel pres to veskery zkresleni, simulace boxu, flangery a musim rict, ze napriklad flangery a phasery a dalsi kytarovy efekty jsou velice vydarene. Samozrejme se da vse ladit, editovat, menit.

Na vokaly jako insert do mixu to pouzitelne je taky. Rekl bych ze je to jedna z tech lepsich veci co se Ulimu povedli.

btw: Bypass tlacitko to ma - je to sice multifunkcni tlacitko (kolecko, tlacitko...), ale v normalnim provoznim rezimu (neEDIT), to funguje jako bypass. Mack=bypass-Mack=thru ;)
Odpovědět

Zpět na „Zpěv“