MIDI kabel

Klavíry, keyboardy, digitální piana, syntezátory, ...
Odpovědět
Nitram3

MIDI kabel

Příspěvek od Nitram3 »

Dobrý den, nevím, kam to zařadit, ale snad nevadí. Nevíte někdo, jestli existuje kabel, kterým by šlo propojit dvoje klávesy, jedny se starým klasickým pětikolíkovým MIDI výstupem a druhé s ,,tiskárnovým" USB? Trochu jsem hledal, ale nic jsem nenašel. Našel jsem jenom kabely s plochým USB nebo redukci z plochého na ,,tiskárnové" USB. Díky
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: MIDI kabel

Příspěvek od pavlii »

Ne, neexistuje - z principu to ani není možné. USB zařízení vždycky musí spravovat nějaký "host", v daném případě to je počítač. Jediná cesta tedy vede přes něj.

P.

home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
Nitram3

Příspěvek od Nitram3 »

Díky, ani s tou redukcí? Jde mi o to, abych mohl propojit dvoje klávesy a z obou byl slyšet zvuk z obou kláves najednou.
martina72
Nedůvěryhodný žvanil

Příspěvek od martina72 »

Nitram3 píše:Dobrý den, nevím, kam to zařadit, ale snad nevadí. Nevíte někdo, jestli existuje kabel, kterým by šlo propojit dvoje klávesy, jedny se starým klasickým pětikolíkovým MIDI výstupem a druhé s ,,tiskárnovým" USB? Trochu jsem hledal, ale nic jsem nenašel. Našel jsem jenom kabely s plochým USB nebo redukci z plochého na ,,tiskárnové" USB. Díky
Dojmy a pojmy. "Tiskárnové USB" je jako co? USB je jen jedno - přesně stanovený standard seriového (máložilového) přenosu dat spojený s napájením. Kompatibilita zařízení se řeší softem. Úplně stejné je to s MIDI (starým již nejméně 32 let - tak dlouho ho používám). MIDI by šlo také přenášet jakýmkoliv jiným konektorem.
Vím co myslíš. O konektorech to není. Máš velmi nestandardní starosti. Tak sem s tím, jak jsi to propojil, až to propojíš :D

Kód: Vybrat vše

Administrátorem zablokovaný účet. Uživatel nemůže přispívat ani používat soukromé zprávy.
Nitram3

Příspěvek od Nitram3 »

,,Tiskárnovým USB jsem myslel ten větší hranatý USB konektor, ne ten klasický plochý, který je v PC, noteboocích apod. USB v klávesách by se mělo chovat jako normální MIDI výstup, takže by to mělo jít. Jenom nevím, jaký kabel použít a nebo jestli to půjde s tou redukcí.

P.S: Propojení dvou kláves přes MIDI se dělá celkem běžně, takže mi to nepřipadá jako nestandartní starost. Jenom je na jedněch klávesách USB a na druhých klasický MIDI vstup/výstup.
feki
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od feki »

Jestli mají oboje nějaký audio výstup, bude lepší pro poslech obojí na jednou si pořídit nějaký malý mixík.
Jackson Soloist MIJ SL-3 / Caparison TAT Special FM
Rack Gear. Digitech : ValveFX , 2120, RP6, GSP1101 / Engl: E-840,E-530 Engl 112 Pro Stage.
Nitram3

Příspěvek od Nitram3 »

Jo, ale o to mi nejde, chci to na živé vystoupení, kde budu já a ještě někdo hrát na oboje klávesy zároveň a potřebujeme se navzájem slyšet. A potřebujeme zařídit, aby z jedněch kláves šel slyšet doprovod i pravá ruka a z druhých kláves jenom pravá ruka a potom aby to celé šlo audio výstupem z jedněch kláves do beden. Snad jsem to napsal srozumitelně.
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Ano, je to jasné. Nicméně: Všechno je známkou malé znalosti několika problematik. Doporučuji ignorovat všechny odpovědi kromě mých a je to. 8)

P.

Nitram3

Příspěvek od Nitram3 »

Dobře, existuje tedy nějaký způsob, jak toho dosáhnout?
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Chlape - ty neumíš číst????

P.

Nitram3

Příspěvek od Nitram3 »

Tak vám děkuju.
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

No rádo se stalo :-)

P.

Juram
Nový uživatel

Připojení varhan s konektorem USB-B k dalšímu MIDI nástroji

Příspěvek od Juram »

Mám varhany Casio WK 7600, které nemají klasické MIDI out/in, ale jen USB-B, jako spousta jiných. Předpokládá se, že budou připojeny k PC. Já k nim ale potřebuji připojit další MIDI nástroj, případně banku - BEZ použití PC.
Poradí někdo, jak na to ?
Tentýž problém s nástrojem TONEPORT KB37. Také má jen USB-B. Já jej ale potřebuji propojit s nástrojovou bankou, případně dalšími varhanami, které mají klasicé MIDI rozhraní out/In THRU
Vím, že existují krabičky "MIDI HOST", ale zatím jsem nenašel nikde jak fungují a jaké mají vstupy/výstupy
Za každou radu děkuji !
rotten77
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: Připojení varhan s konektorem USB-B k dalšímu MIDI nástr

Příspěvek od rotten77 »

Juram píše:Vím, že existují krabičky "MIDI HOST", ale zatím jsem nenašel nikde jak fungují a jaké mají vstupy/výstupy
Za každou radu děkuji !
MIDI host by mělo fungovat přesně tak, jak potřebuješ - tzn. převádí USB na MIDI.
Juram
Nový uživatel

Příspěvek od Juram »

Děkuji ! Už se mi podařilo ověřit i funkčnost takového zařízení na YOU TUBE. Viz KENTON USB MIDI HOST.
Řekl bych, že i v Česku se dá něco podobného sehnat také a za lepší peníz. (KENTON na ebai cca 3-5000,- bez dopravy. Problém je, zdá se být vyřešen ! Snad to bylo užitečné i pro všechny další majitele nástrojů s konektorem USB-B
Ještě jednou dík ! :-)
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Aha - samozřejmě existence jednoúčelové krabičky, která bude suplovat roli PC, je pochopitelně možná; sám jsem tuhle možnost nezkoumal, nepřijde mi totiž moc konstruktivní. Ale pochybuji, že se dá sehnat lacinější - leda, že by Číňan od Kentonu dobře okopíroval. 8) Osobně bych nevybočoval z rámce počítače.

P.

rotten77
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rotten77 »

Juram píše:Řekl bych, že i v Česku se dá něco podobného sehnat také a za lepší peníz.
To si nemyslím. Levnější řešení by možná bylo vyrobit si něco vlastního na bázi Raspberry Pi nebo podobného mini-počítače, ale je to dost práce a je potřeba se naučit spoustu věcí.

EDIT: Ale i tak - cena za RPi je cca 1.000, k tomu nějaký MIDI modul - počítám dalších 1.000 a k tomu nějaký čas na to, abys to dal dohromady - k nezaplacení. Na všechno ostatní je tady ... :-)
pavlii píše:Osobně bych nevybočoval z rámce počítače.
Tahat sebou PC (nebo notebook) jenom kvůli tomu, aby fungoval jako "převodník MIDI - USB" je zbytečnost. Taková jednoúčelová krabička to v klidu vyřeší. Já jsem třeba PC, co se týká hraní, opustil úplně.
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Souhlasím - pokud je to funkční a ověřené, tak proč ne. Já s tím nemám osobní zkušenost a když vidím, co všechno se občas musí řešit s počítačem......tak bych se malinko bál. Ale nijak tohle řešení nezatracuju 8)

P.

Odpovědět

Zpět na „Klávesové nástroje a syntezátory“