MIDI kabel
Pravidla fóra
MIDI kabel
Dobrý den, nevím, kam to zařadit, ale snad nevadí. Nevíte někdo, jestli existuje kabel, kterým by šlo propojit dvoje klávesy, jedny se starým klasickým pětikolíkovým MIDI výstupem a druhé s ,,tiskárnovým" USB? Trochu jsem hledal, ale nic jsem nenašel. Našel jsem jenom kabely s plochým USB nebo redukci z plochého na ,,tiskárnové" USB. Díky
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Re: MIDI kabel
Ne, neexistuje - z principu to ani není možné. USB zařízení vždycky musí spravovat nějaký "host", v daném případě to je počítač. Jediná cesta tedy vede přes něj.
P.
P.
Díky, ani s tou redukcí? Jde mi o to, abych mohl propojit dvoje klávesy a z obou byl slyšet zvuk z obou kláves najednou.
Dojmy a pojmy. "Tiskárnové USB" je jako co? USB je jen jedno - přesně stanovený standard seriového (máložilového) přenosu dat spojený s napájením. Kompatibilita zařízení se řeší softem. Úplně stejné je to s MIDI (starým již nejméně 32 let - tak dlouho ho používám). MIDI by šlo také přenášet jakýmkoliv jiným konektorem.Nitram3 píše:Dobrý den, nevím, kam to zařadit, ale snad nevadí. Nevíte někdo, jestli existuje kabel, kterým by šlo propojit dvoje klávesy, jedny se starým klasickým pětikolíkovým MIDI výstupem a druhé s ,,tiskárnovým" USB? Trochu jsem hledal, ale nic jsem nenašel. Našel jsem jenom kabely s plochým USB nebo redukci z plochého na ,,tiskárnové" USB. Díky
Vím co myslíš. O konektorech to není. Máš velmi nestandardní starosti. Tak sem s tím, jak jsi to propojil, až to propojíš
Kód: Vybrat vše
Administrátorem zablokovaný účet. Uživatel nemůže přispívat ani používat soukromé zprávy.Re: MIDI kabel
,,Tiskárnovým USB jsem myslel ten větší hranatý USB konektor, ne ten klasický plochý, který je v PC, noteboocích apod. USB v klávesách by se mělo chovat jako normální MIDI výstup, takže by to mělo jít. Jenom nevím, jaký kabel použít a nebo jestli to půjde s tou redukcí.
P.S: Propojení dvou kláves přes MIDI se dělá celkem běžně, takže mi to nepřipadá jako nestandartní starost. Jenom je na jedněch klávesách USB a na druhých klasický MIDI vstup/výstup.
P.S: Propojení dvou kláves přes MIDI se dělá celkem běžně, takže mi to nepřipadá jako nestandartní starost. Jenom je na jedněch klávesách USB a na druhých klasický MIDI vstup/výstup.
Jestli mají oboje nějaký audio výstup, bude lepší pro poslech obojí na jednou si pořídit nějaký malý mixík.
Jackson Soloist MIJ SL-3 / Caparison TAT Special FM
Rack Gear. Digitech : ValveFX , 2120, RP6, GSP1101 / Engl: E-840,E-530 Engl 112 Pro Stage.
Rack Gear. Digitech : ValveFX , 2120, RP6, GSP1101 / Engl: E-840,E-530 Engl 112 Pro Stage.
Jo, ale o to mi nejde, chci to na živé vystoupení, kde budu já a ještě někdo hrát na oboje klávesy zároveň a potřebujeme se navzájem slyšet. A potřebujeme zařídit, aby z jedněch kláves šel slyšet doprovod i pravá ruka a z druhých kláves jenom pravá ruka a potom aby to celé šlo audio výstupem z jedněch kláves do beden. Snad jsem to napsal srozumitelně.
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Ano, je to jasné. Nicméně: Všechno je známkou malé znalosti několika problematik. Doporučuji ignorovat všechny odpovědi kromě mých a je to. 
P.
P.
Dobře, existuje tedy nějaký způsob, jak toho dosáhnout?
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Chlape - ty neumíš číst????
P.
P.
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
No rádo se stalo 
P.
P.
Připojení varhan s konektorem USB-B k dalšímu MIDI nástroji
Mám varhany Casio WK 7600, které nemají klasické MIDI out/in, ale jen USB-B, jako spousta jiných. Předpokládá se, že budou připojeny k PC. Já k nim ale potřebuji připojit další MIDI nástroj, případně banku - BEZ použití PC.
Poradí někdo, jak na to ?
Tentýž problém s nástrojem TONEPORT KB37. Také má jen USB-B. Já jej ale potřebuji propojit s nástrojovou bankou, případně dalšími varhanami, které mají klasicé MIDI rozhraní out/In THRU
Vím, že existují krabičky "MIDI HOST", ale zatím jsem nenašel nikde jak fungují a jaké mají vstupy/výstupy
Za každou radu děkuji !
Poradí někdo, jak na to ?
Tentýž problém s nástrojem TONEPORT KB37. Také má jen USB-B. Já jej ale potřebuji propojit s nástrojovou bankou, případně dalšími varhanami, které mají klasicé MIDI rozhraní out/In THRU
Vím, že existují krabičky "MIDI HOST", ale zatím jsem nenašel nikde jak fungují a jaké mají vstupy/výstupy
Za každou radu děkuji !
- rotten77
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Re: Připojení varhan s konektorem USB-B k dalšímu MIDI nástr
MIDI host by mělo fungovat přesně tak, jak potřebuješ - tzn. převádí USB na MIDI.Juram píše:Vím, že existují krabičky "MIDI HOST", ale zatím jsem nenašel nikde jak fungují a jaké mají vstupy/výstupy
Za každou radu děkuji !
Hraju na kytary a mašinky
Děkuji ! Už se mi podařilo ověřit i funkčnost takového zařízení na YOU TUBE. Viz KENTON USB MIDI HOST.
Řekl bych, že i v Česku se dá něco podobného sehnat také a za lepší peníz. (KENTON na ebai cca 3-5000,- bez dopravy. Problém je, zdá se být vyřešen ! Snad to bylo užitečné i pro všechny další majitele nástrojů s konektorem USB-B
Ještě jednou dík !
Řekl bych, že i v Česku se dá něco podobného sehnat také a za lepší peníz. (KENTON na ebai cca 3-5000,- bez dopravy. Problém je, zdá se být vyřešen ! Snad to bylo užitečné i pro všechny další majitele nástrojů s konektorem USB-B
Ještě jednou dík !
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Aha - samozřejmě existence jednoúčelové krabičky, která bude suplovat roli PC, je pochopitelně možná; sám jsem tuhle možnost nezkoumal, nepřijde mi totiž moc konstruktivní. Ale pochybuji, že se dá sehnat lacinější - leda, že by Číňan od Kentonu dobře okopíroval.
Osobně bych nevybočoval z rámce počítače.
P.
P.
- rotten77
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
To si nemyslím. Levnější řešení by možná bylo vyrobit si něco vlastního na bázi Raspberry Pi nebo podobného mini-počítače, ale je to dost práce a je potřeba se naučit spoustu věcí.Juram píše:Řekl bych, že i v Česku se dá něco podobného sehnat také a za lepší peníz.
EDIT: Ale i tak - cena za RPi je cca 1.000, k tomu nějaký MIDI modul - počítám dalších 1.000 a k tomu nějaký čas na to, abys to dal dohromady - k nezaplacení. Na všechno ostatní je tady ...
Tahat sebou PC (nebo notebook) jenom kvůli tomu, aby fungoval jako "převodník MIDI - USB" je zbytečnost. Taková jednoúčelová krabička to v klidu vyřeší. Já jsem třeba PC, co se týká hraní, opustil úplně.pavlii píše:Osobně bych nevybočoval z rámce počítače.
Hraju na kytary a mašinky
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Souhlasím - pokud je to funkční a ověřené, tak proč ne. Já s tím nemám osobní zkušenost a když vidím, co všechno se občas musí řešit s počítačem......tak bych se malinko bál. Ale nijak tohle řešení nezatracuju 
P.
P.