dakujem
Aku univerzální hlavu?
Pravidla fóra
Aku univerzální hlavu?
zdravim neviem sa rozhodnut co chcem popripade si necham poradit ... zhanam gitarovu hlavu na univerzalne hranie stylov.. od jazzu po metal ... samozrejme by to mala byt lampova hlava ... rozmyslal som nad tiny terror ale bojim sa ze 15w bude malo aj ked nozno nie .. nemal som tu moznost si na nom zahrat v plnom rozsahu hlasitosti.. porom som rozmyslal nad dual terrorom ale za 650e sa mi zda 30w dost malo .. neviem poradte nemusi to byt orange .. ide mi o to aby cisty zvuk bol krasny zretelny a nie zahuhnany .. no ako orange 
dakujem
dakujem
Re: aku uni hlavu?
Nejzásadnější otázka, kolik máš rozpočet? Jinak ti doporučím Randal MTS systém a moduly Salvation Mods
Hele, jakákoli 2 kanál. hlava s modern zkreslením ti to splní. Kamenujte mě, ale Clean udělám jak na Powerballovi tak na Mesině, Blackstaru, Randallu, Peaveyi nebo Egnateru. Takže cokoli. Orange neznám a nemám je rád.
"ide mi o to aby cisty zvuk bol krasny zretelny a nie zahuhnany" České ESH mají Clean opravdu nadstandardní. Měl jsem ho 2x. Perfekt.
"ide mi o to aby cisty zvuk bol krasny zretelny a nie zahuhnany" České ESH mají Clean opravdu nadstandardní. Měl jsem ho 2x. Perfekt.
Svoboda je vždy a výhradně svobodou pro ty, kteří smýšlejí jinak. (Rosa Luxemburgová)
Když se tazateli zjevně líbí čistý zvuk Orange, tak proč ne Orange?
Ať si koupí dvojkanál Orange nějaký. Clean bude mít jak chce, zkreslený kanál taky, a na metal to dokopne/ořeže třeba předřazeným tubescreamerem a má to. Taky záleží jaký metal si pod pojmem "metal" představuje. Neřekl bych že Orange jsou obecně úplně vhodné na metal, protože nemají zrovna "tight" zvuk, ale samozřejmě záleží co od toho člověk čeká.
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem 
Pokud chceš Orange, tak má jeden nejmenovaný eshop ve slevě hlavu OR50. Je teď za 24t., jinak stojí přes 40. Je to jednokanál, stará škola. Uděláš na něm blues, hardrock, zvuk na starou metlu. Kdybych se teď nepouštěl do vlastní stavby zesíku, tak do něj určitě jdu.
Z univerzálů od Orange lze doporučit hlavně Rockerverb, který tak nějak umí vše od blues po moderní metlu. Je to dvoukanál s docela použitelným (na higain) čistým kanálem. MKII verze jde sehnat na bazáči i pod 25t.
Kupovat nový Tiny Terror nebo Dual Terror je imho nesmysl když můžeš mít za pár kaček navíc dospělé aparáty...
S tím čistým/nakřáplým zvukem si to promysli. Asi jsem za celý můj život nenarazil na čistý kanál higainového zesilovače, který by se mi líbil, ale to je samozřejmě věc názoru. Imho čistý zvuk jako mají např. Fender Blackface aparáty nebo neokotlená AC30 z higainu budeš imho hodně špatně dostávat. I u Orange (nová produkce) jsou ty čisté zvuky takové trochu tupé, člověk tomu musí přijít na chuť (jako ostatně celému tomu jejich zvuku).
Moduly jsou fajn, dává to super možnosti a člověk má v jednom aparátu x různých opravdu povedených zvuků. Já s tím mám pouze ten problém, že mě to vždy zní tak nějak na 50-90% jako originál a ikdyž se zadaří a je to opravdu hodně blízké "originálnímu" zvuku, tak mě tam těch 10% prostě chybí - asi jako emulace plexiny na nějakém moderním Marshallu, prostě je to podobné, ale "není to tam". O tom ale tyhle zesíky určitě nejsou a nesnažím se je vůbec hanit, ten koncept se mě moc líbí a na koncertování pro x různých zvuků je to dokonalé řešení - je toho málo na tahání, moc to nestojí v porovnání s "originály", když se ti přestane líbit kopie Marshála, tak tam hodíš třeba modul Diezel za pár tisíc a funguješ spokojeně dál...
Z univerzálů od Orange lze doporučit hlavně Rockerverb, který tak nějak umí vše od blues po moderní metlu. Je to dvoukanál s docela použitelným (na higain) čistým kanálem. MKII verze jde sehnat na bazáči i pod 25t.
Kupovat nový Tiny Terror nebo Dual Terror je imho nesmysl když můžeš mít za pár kaček navíc dospělé aparáty...
S tím čistým/nakřáplým zvukem si to promysli. Asi jsem za celý můj život nenarazil na čistý kanál higainového zesilovače, který by se mi líbil, ale to je samozřejmě věc názoru. Imho čistý zvuk jako mají např. Fender Blackface aparáty nebo neokotlená AC30 z higainu budeš imho hodně špatně dostávat. I u Orange (nová produkce) jsou ty čisté zvuky takové trochu tupé, člověk tomu musí přijít na chuť (jako ostatně celému tomu jejich zvuku).
Moduly jsou fajn, dává to super možnosti a člověk má v jednom aparátu x různých opravdu povedených zvuků. Já s tím mám pouze ten problém, že mě to vždy zní tak nějak na 50-90% jako originál a ikdyž se zadaří a je to opravdu hodně blízké "originálnímu" zvuku, tak mě tam těch 10% prostě chybí - asi jako emulace plexiny na nějakém moderním Marshallu, prostě je to podobné, ale "není to tam". O tom ale tyhle zesíky určitě nejsou a nesnažím se je vůbec hanit, ten koncept se mě moc líbí a na koncertování pro x různých zvuků je to dokonalé řešení - je toho málo na tahání, moc to nestojí v porovnání s "originály", když se ti přestane líbit kopie Marshála, tak tam hodíš třeba modul Diezel za pár tisíc a funguješ spokojeně dál...
Si děláš ( . )( . ) - OR50 za 24
Fakt že jo... Krutě. Ale ne, neláká mě to. Používám svých 7 wattů na OR15 a stačí to naprosto vpohodě
PS: Nevíte někdo co se poslední dobou děje s Orangema? Tady vyprodávají OR50 za takovou cenu s nápisem výprodej. Na eshopech zmizely například bass Terrory atd... Něco se děje. Budou nové kousky? Je problém s distribucí do ČR?
PS: Nevíte někdo co se poslední dobou děje s Orangema? Tady vyprodávají OR50 za takovou cenu s nápisem výprodej. Na eshopech zmizely například bass Terrory atd... Něco se děje. Budou nové kousky? Je problém s distribucí do ČR?
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem 
Vyšli z módy ? 
Sent from my iPhone using Tapatalk

No tenhle nejmenovany shop mel vzdy orange ve vyprodeji za smesne ceny. Pamatuji i 100w Rockerverba za 26t.Demilich píše:Si děláš ( . )( . ) - OR50 za 24Fakt že jo... Krutě. Ale ne, neláká mě to. Používám svých 7 wattů na OR15 a stačí to naprosto vpohodě
![]()
Jinak moda nemoda, myslim si, ze se u nas se Orangum nikdy nejak extra nedarilo. Ted uz je kolem toho takovy poprask a vetsi hype, ale treba sve prvni orange kombo jsem kupoval snad 2 roky predtim nez byla v CR vubec nejaka distribuce. U nas Orange nikdo pomalu ani neznal, me ale ten zvuk tehda dostal a hlavne se me libila ta jednoduchost a cistota (nemam zrovna v lasce moderni aparaty, u kterych projde signal pomalu deseti operakama).
To si nemyslím, prvávě mi příjde, že je vídám častěji a častěji. Proto se divímkunec píše:Vyšli z módy ?
Jinak můj box jsem taky kupoval, když to Orange ještě nebyly. Od citizena tady z fóra. Měl ho z německa.
Uni hlava neexistuje - pokud neberes v potaz zminovane MTS (ktere jsou v ramci tradicnich technologii asi to nejuniverzalnejsi co jde poridit). Problem bude vzdycky s boxem, kterej tvori vetsinu zvuku - jazz nebo vintage prskani na V30 nebude uplne koser, to samy djent na Jensen P10R.
100% souhlas.Kinx píše: Problem bude vzdycky s boxem, kterej tvori vetsinu zvuku
Svoboda je vždy a výhradně svobodou pro ty, kteří smýšlejí jinak. (Rosa Luxemburgová)