Hlasité výšky u EHX Glove
Pravidla fóra
Hlasité výšky u EHX Glove
Ahoj. Potřebuju poradit. Mám efekt Electro Harmonix Glove a kombo Vox AC-15. Když mám efekt zapnutý, tak mám výrazně hlasitější vysoké tóny a potřeboval bych to nějak srovnat, aby byly všechny tóny stějně hlasité. Pomohl by mi s tím ekvalizér nebo kompresor, popřípadě máte nějaké rady, co s tím?
Re: Hlasité výšky u EHX Glove
Ovladač Tone na efektu nestačí? Pak ještě můžeš stáhnout clonu na kytaře. Případně doupravit nastavení na zesilovači.
Tone i clona mi mění charakter zvuku, to nechci. Upravit to na kombu jsem zkoušel, ale pořád to nestačí.
Ekvalizér určitě zkusit můžeš, stáhnouz jen určitou vyšší frekvenci by nemuselo tak změnit charakter zvuku, pokud na něm trváš. Ale možná Glove (je na bázi MOSFET tranzistorů, ne?) a AC-15 prostě nejsou ideální kombinace, nějaký temněji znějící OD by si s obecně navýškovaným AC-15 rozuměl líp.
Zkoušel jsi taky měnit v Glove interním switchem mezi 9 a 18 V?
Zkoušel jsi taky měnit v Glove interním switchem mezi 9 a 18 V?
Hoj, tak ona jakakoliv frekvencni uprava logicky vzdy meni "charakter zvuku", rozdil je pak jestli meni jen vysledne frekvencni spektrum - coz je to co chces, nebo meni i charakter zkresleni..
resp. veskere upravy pred efektem - napr clona na kytare - zmeni frekvencni spektrum jeste pred zkreslenim a tudiz jej samotne ovlivni.. jinak receno zatahnes-li vysky, a ty se v efektu prebuzenim jen "znovuzesili", zatim co kdyby nebyly zatazene/zeslabene tak se prebuzenim i zkreslily (coz vytvari dalsi zmeny frekvencniho spktra - typycky cim tvrdsi oriznuti tim vic se pridava vyssich harm.)
Pokud chces jen zmenit vyslednou, uz rekneme "zefektovanou" frekvencni charakteristiku pouzij equalizer, pricemz tedy byva zvykkem ze nastaveni low/mid/high ci tone + master/level na efektech, takhle funguje = zpracovava/equalizuje + normalizuje jiz vysledny signal ..pokud ti "tone" skutecne meni charakter zvuku ve smyslu odlisneho zkresleni (mozne to samozrejme je, nechce se mi hledat schema konkretniho efektu) tak ti nezbude nez pouzit za efekem jeste dalsi samostatny equalizer a na nem si tu freq. char. upravit dle libosti
resp. veskere upravy pred efektem - napr clona na kytare - zmeni frekvencni spektrum jeste pred zkreslenim a tudiz jej samotne ovlivni.. jinak receno zatahnes-li vysky, a ty se v efektu prebuzenim jen "znovuzesili", zatim co kdyby nebyly zatazene/zeslabene tak se prebuzenim i zkreslily (coz vytvari dalsi zmeny frekvencniho spktra - typycky cim tvrdsi oriznuti tim vic se pridava vyssich harm.)
Pokud chces jen zmenit vyslednou, uz rekneme "zefektovanou" frekvencni charakteristiku pouzij equalizer, pricemz tedy byva zvykkem ze nastaveni low/mid/high ci tone + master/level na efektech, takhle funguje = zpracovava/equalizuje + normalizuje jiz vysledny signal ..pokud ti "tone" skutecne meni charakter zvuku ve smyslu odlisneho zkresleni (mozne to samozrejme je, nechce se mi hledat schema konkretniho efektu) tak ti nezbude nez pouzit za efekem jeste dalsi samostatny equalizer a na nem si tu freq. char. upravit dle libosti
Než kupovat další efekt jen proto, že ten první nesplňuje jisté očekávání, to raději se jej zbavit a hledat jiné kreslítko.