Crossover vs. klasicka kytara

Klasické, westernové, hybridní, elektroakustické, ...
Odpovědět
odu
Nový uživatel

Crossover vs. klasicka kytara

Příspěvek od odu »

Dobry den vsem,

od kovovych strun jsem se vratil k nylonu a z mnoha duvodu bych u nej chtel zustat. Aktualne jsem ozivil starou klasickou kytaru jeste po tatovi, ktera na misto hmatniku cerne natreny krk a podobne, presto vlastne nehraje spatne. Ale vse speje k nakupu noveho nastroje.

Predem chapu, ze mam obchazet vsehny obchody a zkouset co mi padne do ruky, což i delam. Nicmene nejsem si jisty svou uvahou a zkusenosti, kterych u kytar tolik nemam. A hlavne realne vidim, ze s kytarou se clovek musi szit, jako s tou starou spanelkou, kterou kdyz jsem vzal do ruky tak to byl hrozny pocit a ted se mi na ni hraje nejlepe. Takze hledam kvalitu a rozumnou radu co zkouset.

- rad bych celomasiv
- spis cedr nez smrk (tam bude zalezet na kusu)
- cena 20 - 30 tis. (mozna 35 tis. ikdyz je to asi vic nez jsou moje hrcske schopnosti, chci pekne znejici nastroj ze ktereho budu mit radost a chut do nej dorust a vzhledem k masivu asi i nutnost)
- co resim je jestli jit do uplne klasiky nebo crossoveru
- mate zkusenosti s nylonem a sirkou orechu 45mm - 48mm - doporucili byste to?
- nebo kdyz klasiku tak klasiku orech 50-52 mm (coz mi ted v ruce sedi lepe, ale jak jsem psal je to o szivani se s kytarou)
- nemam potrebu snimace, nebo vyrezu (nejsou to rozhodujici parametry) , radsi bez snimace

Mozny vyber u kterych bych byl rad za radu a zkusenost:
- Furch Grand nylon ( mam trochu obavu z orechu 45mm)
- Yamaha GC 22 - uplna klasika
- Cordoba Fusion Orchestra

Bohuzel yamaha i cordoba jsou made in china, ale treba to neni problem. A bohuzel tento typ kytar nebyva moc v obchodech, vse na objednavku. Jsem smiren i s cestou k Thommanovi.

Predem diky za odpovedi a doufam i debatu crossover vs. klasika.
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Re: Crossover vs. klasicka kytara

Příspěvek od hyenik »

proc crossover?
sirsi hmatnik = "vydrnkavani"
uzsi hmatnik = akordy
ale to je velice zjednodusene receno, vzdycky bude zalezet primo na kytaristovi (ja jsem napr. prodal crossover nylonku i kvuli sirokemu hmatniku se kterym jsem se nemohl szit, ted mam uzsi... ale klasiku jsem nikdy nehral, takze to ti tezko nekdo da pravdivou odpoved, vzdycky to bude jeho pravda)
dnes china nechina, zalezi na konkretnim kusu
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
martina72
Nedůvěryhodný žvanil

Příspěvek od martina72 »

Za mne (vyrostlého na klasice) - mít a hrát kytar více. Není jen jedna ideální kytara. Proč to nestřídat?
"z mnoha důvodů bych u něj chtěl zůstat" - co to je za hlášku, od muzikanta? Máš prapodivné starosti. Dle mého soudu se nástroj odvíjí od sdělení, které potřebuješ vyzářit. Pokud se na to hodí okarína, asi to nebudeš dělat na tubu.

Kód: Vybrat vše

Administrátorem zablokovaný účet. Uživatel nemůže přispívat ani používat soukromé zprávy.
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

Yamaha mají novou pěknou řadu nylonek.

Odpovědět

Zpět na „Akustické kytary“