elektonka do komba marshall 8040

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
lexik
Nový uživatel

elektonka do komba marshall 8040

Příspěvek od lexik »

Dobrý večer, můžete mi poradit jakou elektronku si mám koupit do komba“ Marshall Valvestate 8040“. Je tam jen jedna ale asi bude více druhů pro různé zvuky jak jsem vyčetl. Hraju „ rock“ tak nevím která by byla nevhodnější. Díky Lexik :D
Tube Guru
Odborník

Re: elektonka do komba marshall 8040

Příspěvek od Tube Guru »

Zdar, prozradím Ti jedno velké tajemství :) . Vůbec nezáleží jakou značku si tam dáš, zvuk nebude slyšitelně odlišný. Opakuji se již nechutně, ale když tady jsi poprvé... Elektronka samotná nijak nezní, je to obyčejný zesilovací prvek a záleží na ostatních obvodových prvcích (R a C), které určí propouštěné/zadržené frekvenční pásmo a na nastavení pracovního bodu lampy nebo tranzistoru. Ve Tvém Valvestate slouží ta ECC83/12AX7 k jakémusi "proteplení" zkresleného zvuku polovodičového zesilovače. Nejvhodnější bude ta, kterou seženeš nejlevněji :) .
S opravami jsem skončil, žádné další zakázky už nepřijímám. Když budete mít jakýkoliv smysluplný technický dotaz týkající se elektronek, zesilovačů a "krabiček", klidně mě kontaktujte e-mailem: z.hronek@protonmail.com Když budu znát odpověď, budu mít čas a chuť, rád Vám odpovím. Děkuji.
lexik
Nový uživatel

Re: elektonka do komba marshall 8040

Příspěvek od lexik »

Moc dík, to víš já tomu moc nerozumím ale tomu co píšeš jo.
Měj se hezky Lexik. :D
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“