Stage piano / midi controler

Klavíry, keyboardy, digitální piana, syntezátory, ...
Odpovědět
Adash

Stage piano / midi controler

Příspěvek od Adash »

Čaute,

sháním MIDI CONTROLER s kladívkovou (vyváženou) mechanikou. Chtěl bych na něm hrát přede vším live vystoupení, takže nechci žádný workstation ani žádné složité ovládání - často upravuju zvuky na místě. Nejlíp, aby tyto klávesy měly 61 nebo eventuálně 73 klapek (88 jsou pro mě moc velké, nevyužil bych je). Ideálně, aby se daly propojit s iPadem.

Předem díky za jakékoliv rady a vhodné tipy. Díky a čaues :)

Adam
mbaz
Nový uživatel

Re: Stage piano / midi controler

Příspěvek od mbaz »

Můžu doporučit midicontroller STUDIOLOGIC ACUNA 73, mechanika dobrá(myslím že stejná se dáva do Nordů), s Ipadem jsi to rozumí, a má to jen nějakých 12,5kg.
Reithal

Midi klaviatura

Příspěvek od Reithal »

Ahoj, letos jsem byl přizván do kapely a kluci mě na konci sezóny přesvědčili ke koupi nových kláves, protože mám na starých nevyhovující zvuky. Chci si objednat ROLAND FA-06, ale jelikož se mi například vyloženě klávesovky (Hallelujah nebo Ty a já od Kryštofů) hrají na "měkké" klávesnici špatně, napadlo mě k nim přikoupit ještě 7oktávovou MIDI klaviaturu. Naopak kytary a smyčce mi vyhovují lépe na té měkké a mi to přišlo finančně výhodnější. Nejsem si ale jistý, jak tyto MIDI fungují. To se nějak propojí kabelem s klasickými klávesami (v mém případě pak s těmi ROLANDy) a převezme z nich zvuky? Nebo se musí propojit s PC?
Díky za odpověď ;)
Odpovědět

Zpět na „Klávesové nástroje a syntezátory“