Zkřivení bubnů

Bicí soupravy, činely, hardware, ...
Odpovědět
bartd

Zkřivení bubnů

Příspěvek od bartd »

Zdravím,
měnil jsem teď po 2 letech blány na jedněch bicích a zjistil přitom, že celý kovový šroťák je i s ráfky markantně zkřivený, má tvár oválu, takže když jsem chtěl nasadit novou blánu, ze dvou stran zbývalo cca 1,5 cm místa; a u jednoho tomu už jsou ve tvaru oválu mírně ráfky.

Jak se to mohlo stát a jak tomu příště předejít, nemáte někdo zkušenosti, prosím?
Předem moc díky. :D
zzbar
Rádce

Re: Zkřivení bubnů

Příspěvek od zzbar »

Napadá mě jedině výrazná a rychlá změna teplot. Ale jinak si to nedovedu vysvětlit a nikde jsem to neviděl.
Mapex, Paiste, Meinl, Powerstroke3, Ewans EC2, Balbex Ringo II

Soundcraft, Yamaha DSR... RCF ART, dBTechnologies, Proel, Sabine, DBX, Audix, Shure, AKG, Samson...
a spousta No name...
Monikad
Rádce
Bandzone: www.bandzone.cz/fan/ladydevil17

Re: Zkřivení bubnů

Příspěvek od Monikad »

U dřevěného bubnu to může být prudká změna teploty spojená s nadměrnou vlhkostí. Jinými slovy ten buben byl ve vodě nebo v dešti, a někdo jej prudce sušil.

Jenže ty píšeš o KOVOVÉM bubnu... tady jde o jedinou možnost: Ten bubínek někomu SPADL NA ZEM!!!

Tak jako tak je to špatně, s nástrojem je nutno zacházet trochu šetrně. U dřevěného bubnu je to jednoznačně konečná. U kovového se to ještě nějak opatrně dá vyrovnat (sundat obě blány a s trochou kontrolovaného násilí vrátit původní tvar)........ drahý plechový bubínek ale už asi nebude co býval, u levného kousku se to nejspíš ani nepozná....

Každopádně bacha na manipulaci s nástrojem!!!
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
" Co neuhraješ neukecáš!! "
Odpovědět

Zpět na „Bicí nástroje“