Kytary pro děti nebo menší dospělé

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
milhausCV

Kytary pro děti nebo menší dospělé

Příspěvek od milhausCV »

Zdravím všechny,
už jsem se zde zmiňoval, že mám zájem koupit si svojí první elektriku. Problém který ale řeším jsou moje extrémě malé ruce. Proto se chci Vás zkušenějších zeptat, jestli by bylo řešení koupit nějakou dětskou kytaru (7/8, 3/4). Jak zjistím, jestli na mojí ruku sedne normální kytara či mám parametry ještě na dětské kytary.

K tomu se vztahuje moje druhá otázka. Dá se mezi dětskými kytary najít nějaký slušný kousek?
kuba182
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kuba182 »

jediná možnost- zaběhni někam do hudebnin a zkoušej....jinak myslim, že ty kytary malý nebudou nic extra, le měl bys tam objevit snad něco v pohodě . Ale budeš muset víc hledat
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

squier dela nejake stratocastery ve 3/4 velikosti... ale jak to hraje nevim, ty kytary jsou ale pomerne drahe (6000 myslim), tak by to nemusel byt vylozene sh*t...
Smrťokvítek
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smrťokvítek »

Já bych se spíš bál toho, že ta cena bude vyvažovat to, že se toho neprodá tolik jako normálních kytar.
Nevím co jsou extrémě malé ruce ale myslím, že se dá časem zvyknout. Možná to bude chtít víc cviku ale mělo by to jít. Pokud teda nejsi úplný liliput (bez urážky). To by ta menší byla potom lepší.
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
pavel2
Odborník

Příspěvek od pavel2 »

Hm, taky se přikláním k fullsize.
Můj syn chodí dohudebky od svých deseti roků a též tahá normální kytary.

Problémem bude u malých kytar hlavně menzura - čím kratší, tím plandavější struny a horší laditelnost...
milhausCV

Příspěvek od milhausCV »

Jak bych to řekl.....výška 170cm, ale malá noha, 37-38 (40 je nejmenší pánská velikost) a ruka. Nepotkal jsem nikdy člověka staršího 18ti let, který by měl menší ruku. Nechytnu házenkářský míč, teď jsem kupoval fitness rukavice velikost S.....i moje o 10 cm meší přítelkyně má o kousek větší ruku.

Jelikož chci investovat nemalé peníze a začít se učit, nechci poté zjistit, že je kytara na mě velká. Několik let mám 12ti str. akustiku a tam to hodně pociťuju a protstě některé věci nemůžu záhrát :(
Martin656

Příspěvek od Martin656 »

milhausCV píše:Jak bych to řekl.....výška 170cm, ale malá noha, 37-38 (40 je nejmenší pánská velikost) a ruka. Nepotkal jsem nikdy člověka staršího 18ti let, který by měl menší ruku. Nechytnu házenkářský míč, teď jsem kupoval fitness rukavice velikost S.....i moje o 10 cm meší přítelkyně má o kousek větší ruku.

Jelikož chci investovat nemalé peníze a začít se učit, nechci poté zjistit, že je kytara na mě velká. Několik let mám 12ti str. akustiku a tam to hodně pociťuju a protstě některé věci nemůžu záhrát :(
Hle co resis chlape ..nejlepsi zpusob je si to proste vyzkouset...

A myslim ze nejmensi ruku ze slavnejch ma Angus s AC/DC..soudim uz jenom podle ty jeho vysky 158cm :wink:
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

1) Musíš si to vyzkoušet...
2) Dle mýho je zdání malý ruky klamný (někde jsem to tu už psal, nevim jestli to bylo na tebe nebo někoho jinýho).
3) Dětský kytary jsou dost mizerně udělaný (aspon ty, co jsem viděl - Squiery) pokud to srovnáš s tím, kolik stojí.

Kup si běžnou kytaru, zalez do hudebnin a zkoušej, zkoušej, zkoušej...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Mahoney

Příspěvek od Mahoney »

taky si myslim že by ses neměl bát normální velikosti...taky nemam zrovna medvědí tlapu a je to v pohodě...spíš si myslim že pohyb na hmatníku víc ovlivnujou šlachy na prstech, a ty se daj natahovat prostym cvičenim...ale jak řikaj všichni zajdi do hudebnin a zkus si nějakou kytaru...myslim že stratovskej krk zvládne i ta nejmenší dívčí ručka, natož frajer i když menšího růstu :wink:
Dimavery ST203,Kustom 66 Dart - limited edition,
GHS/Framus .10,
kopie Univox Superfuzz zatím ve výrobě
Metallistic
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Metallistic »

Prostě jak říkaj ostatní vyzkoušet si to. . .Taky si myslím,že pokud seš aspoň trošku trpělivej tak se to prostě za čas naučíš :wink:
Cvičit,Cvičit,Cvičit ale bez chyb a pomalu jinak to nemá smysl;-)můj názor. .
Kytara-(sh*t Cruiser By Crafter),Cort EVL Z-4 BKS
Kombo-Roland Cube 30X,(Cruiser By Crafter)
Efekt-Digitech Death Metal
Obrázek
KIWI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIWI »

Pochybuju, že je děstská kytara řešením...hodně lidí má malou ruku, s tím se nedá nic dělat. Ale děstskou kytaru nemůžeš brát jako řešení, to nikdy nebudou tak provedený kytary jako normální. je mi líto tvého problému, a přeju at se to daří (na normální kytaře)
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...

Petrpeter *1.5.1975 +1.8.2008 Odpočívej v pokoji...
Trao
last.fm: http://www.last.fm/user/martypalounek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Trao »

Takhle: pro barré: Co nejužší krk.
Jinak záleží na hbitosti a ne délce prstů, prostě ti třeba nepude hrát ukazovákem na 1. pražci a malíčkem na 5. zároveň. Mě to taky nejde, ale z toho se prostě nestřílí. Když dokázal hrát Tony Iommi s dvouma seřízlejma prstama, nevidim důvod, proč by nemoh hrát kdokoliv s jakoukoliv rukou, holt to nebude jen o těch prstech, ale budeš muset zapojit víc zápěstí a loket...
EDIT: Jinak dětská kytara je fakt zoufalý řešení, šel bych do toho až když bych zjistil, že se na tech normálních kytarách opravdu strašně moc trápim...
Die Hard or Die Home
Greeg
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Greeg »

pokud na to máš prachy , tak bych si nechal udělat kejtru na zakázku, kytarář tě přeměří a udělá ti kytaru na míru ( od 15 000)
Fender Y. Malmsteen stratocaster ,Fender standard stratocaster,Cort Earth 200 + SD Woody,Marshall TSL 602,BOSS CS-2, GE-7, NS-2, DOD YJM 308,Digitech Digidelay,VOX Bulldog dist, Kabely Fender Elrctro-volt
milhausCV

Příspěvek od milhausCV »

Super, díky všem za odpovědi. Prostě raději fullsize a hrát "svůj" styl než malý pádlo....ok.

Jinak se zeptám na pár kytar, který mi padly do oka.

http://eshop.kytary.cz/ibanez-sa-120/82 ... 27:0:0:1:0
http://www.cort.co.kr/english/products/ ... uct_id=113

možná ještě Cort Z42 a Ibanez RG321. Můžu poprosit o truchu kritiky? Rád bych Ibanezu nebo Cortku, tak jestli máte ještě nějaký jiný tip.....děkuju.
Isachs
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Isachs »

Ta Z44 je velmi dobře hodnocená na MC ji mají i u nás, Ibanezce s jednozvratným tremolem bych se radši vyhnul...
ESP-LTD MHB-401 Black Satin - kytáááárka :)
Peavey 5150 II EVH 120W - prostě mazec
Krank Revolution 4x12 380W - bedna, těžká, ale alespoň má kolečka
Orange PPC 412 ADV BLK 240W - prodám (bazar)
Digitech Hardwired metal disto - hraní na doma
Fender Frontman G15 - hraní na doma
ladička, planetwaves kabely a podobný krámy
MacaFCB
Kontaktovat uživatele:

cus

Příspěvek od MacaFCB »

chlape neřeš vůbec malý ruce mam kámoše ktery ma taky hodně malý ruce a celkově je hodně malý a hraje na bass kytaru :lol: 8) můj nazor běž do normalní kytary na to si zvykneš!!! 8)
Kytara: Ibanez RG 321MH (prodána za 6,300Kč)
Kombo: VOX AD15VT (jen měsíc starý,prodám jen za 4,000kč)
Ramms+ein 4ever!!!
Nesst
Bandzone: http://www.bandzone.cz/tau
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nesst »

No u té basy je to menší problém než u kytary.... Můj učitel má VELMI malou ruku a hodně krátké prsty a hraje famózně. U basy se dá zkrátka všechno zašmelit.... :D
jana99

Poraďte prosim s nákupem dětské kytary

Příspěvek od jana99 »

frfk
Prosím o radu, mám 5letého syna,který chce hrát na kytaru, elektrickou. nemám s tímto zkušenosti.. jak nakoupit, jsou i dětské, protože ty,na které jsem se dívala mi připadaly velké a těžké. pro začátek je lepší koupit z druhé ruky nebo novou? děkuji všem za odpovědi
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Re: Poraďte prosim s nákupem dětské kytary

Příspěvek od Nero »

Dětské kytary jsou, ale jejich kvalita bývá dost nevalná. Otázkou je, jestli do kluka rovnou investovat poměrně nemalé peníze na elektrickou výbavu (kytara - se značně omezeným výběrem, aparatura, příslušenství), když je výsledek jeho nadšení nejistý, a nezkusit spíš koupit dětskou akustickou kytaru (která se bude shánět lépe).
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
FPC
last.fm: http://www.last.fm/user/FakePlasticCarl
Kontaktovat uživatele:

Re: Poraďte prosim s nákupem dětské kytary

Příspěvek od FPC »

PEAVEY T-40 1979 --> KORG PitchBlack --> BlackAudio FUZZ --> BOSS ODB-3 --> AMPEG VT-40 Head 1972 --> TC Electronic BC410 --> TESLA 115
Takamine G320
Bach ukulele
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“