Reproduktor pro PEAVEY Valveking II Combo 20
Pravidla fóra
Reproduktor pro PEAVEY Valveking II Combo 20
Dobrý den,
prosil bych Vás o radu, jaký by jste doporučili reproduktor pro toto kombo, aby mělo ve výsledku křišťálovější zvuk jak VOX, pro styly country, jazz, folk,pop,soft rock, žádný hard rock.
Chtěl bych toto kombo vylepšit, protože mě jinak dvojkanál vyhovuje a budu čistý kanál využívat pro banjo a zkreslený pro telecaster.
Děkuji za Vaše rady a tipy. Marek
prosil bych Vás o radu, jaký by jste doporučili reproduktor pro toto kombo, aby mělo ve výsledku křišťálovější zvuk jak VOX, pro styly country, jazz, folk,pop,soft rock, žádný hard rock.
Chtěl bych toto kombo vylepšit, protože mě jinak dvojkanál vyhovuje a budu čistý kanál využívat pro banjo a zkreslený pro telecaster.
Děkuji za Vaše rady a tipy. Marek
Re: Reproduktor pro PEAVEY Valveking II Combo 20
Zdar, pouhou výměnou reproduktoru toho křišťálovějšího zvuku Voxe nedosáhneš
. Ten je dán i zapojením (přesněji hodnotami obvodových prvků). Jestli-že Ti jinak Valveking vyhovuje, můžeš si jej nechat někým znalým modifikovat, aby se Voxu co nejvíce přiblížil. Není to zas tak složité.
S opravami jsem skončil, žádné další zakázky už nepřijímám. Když budete mít jakýkoliv smysluplný technický dotaz týkající se elektronek, zesilovačů a "krabiček", klidně mě kontaktujte e-mailem: z.hronek@protonmail.com Když budu znát odpověď, budu mít čas a chuť, rád Vám odpovím. Děkuji.
Ahoj,Tube Guru píše:Zdar, pouhou výměnou reproduktoru toho křišťálovějšího zvuku Voxe nedosáhneš. Ten je dán i zapojením (přesněji hodnotami obvodových prvků). Jestli-že Ti jinak Valveking vyhovuje, můžeš si jej nechat někým znalým modifikovat, aby se Voxu co nejvíce přiblížil. Není to zas tak složité.
děkuju za radu. Zkusím googlovat jestli mě to něco vyhodí. Kamarád stavěl lampový komba tak se ho zeptám.
Nemáš ještě ohledně těch obvodů nějakou bližší indicií?
Děkuju.
Mohl by jsi kouknout prosím na toto jestli by se to dalo použít?
https://www.vutbr.cz/www_base/zav_prace ... le_id=5029
https://www.vutbr.cz/www_base/zav_prace ... le_id=5029
-
mmjuz
- Odborník
- Kontaktovat uživatele:
Poslyš, předělávat krále žárovek tak, abys na něj mohl hrát na banjo, je zbytečná práce. Prodej to a zkus koupit něco lepšího. Takhle do toho vrazíš spoustu peněz a času a výsledek bude stejně jalový. Rozhodně to není tak snadné, že přehodíš někde v korekcích bižuterii, vyměníš repro a stane se zázrak. Tohle kombo je opravdu levné zboží pro nenáročné a výrobce rozhodně nepočítal s tím, že by na to někdo chtěl hrát s akustickým nástrojem. Hodně pochybuji o tom, že by výstupák v tomto kombu byl schopen opravdu hezky zpracovat zvuk banja a i ten lehce zkreslený sound telete není nijak luxusní.
Zdar, nejbližší indicii, kterou mohu poskytnout jsou schemata Peavey Valveking
a Vox AC 30:
Porovnáním vazebních kapacit a blokovacích kapacit katodových odporů zjistíš rozdíly. Obecně bude asi potřeba snížit vazební i blokovací kapacity u VK, aby se dostal blíž k AC30, ale o kolik si budeš nucen spočítat sám nebo s někým, kdo to umí třeba podle té diplomky. Přečíst jsem ji nestihnul, ale podle zběžného přelétnutí by tam mohlo být vše potřebné. Jediné, co tam chybí jsou zkušenosti, ale ty jsou jak známo nesdělitelné
.
a Vox AC 30:
Porovnáním vazebních kapacit a blokovacích kapacit katodových odporů zjistíš rozdíly. Obecně bude asi potřeba snížit vazební i blokovací kapacity u VK, aby se dostal blíž k AC30, ale o kolik si budeš nucen spočítat sám nebo s někým, kdo to umí třeba podle té diplomky. Přečíst jsem ji nestihnul, ale podle zběžného přelétnutí by tam mohlo být vše potřebné. Jediné, co tam chybí jsou zkušenosti, ale ty jsou jak známo nesdělitelné
- Přílohy
-
- AC 30 schema z Elektoru.pdf
- (33.5 KiB) Staženo 125 x
-
- Valveking 212 (100W).pdf
- (301.41 KiB) Staženo 160 x
S opravami jsem skončil, žádné další zakázky už nepřijímám. Když budete mít jakýkoliv smysluplný technický dotaz týkající se elektronek, zesilovačů a "krabiček", klidně mě kontaktujte e-mailem: z.hronek@protonmail.com Když budu znát odpověď, budu mít čas a chuť, rád Vám odpovím. Děkuji.
Máš asi pravdu. Já tomu vůbec nerozumím, ale kamarád říkal, že by to udělal zvlášť s připojením na původní koncák, aby se do komba nezasahovalo. Je v důchodu takže času má dost. Já potřebuju nějaký slabý kombo okolo 10-15w to by mě bohatě stačiloa dvojkanál, abych si udělal korekce jak na banjo a kytaru na obouch kanálech a nemusel jsem s tím hýbat. Zatím jsem na nic nenarazil.mmjuz píše:Poslyš, předělávat krále žárovek tak, abys na něj mohl hrát na banjo, je zbytečná práce. Prodej to a zkus koupit něco lepšího. Takhle do toho vrazíš spoustu peněz a času a výsledek bude stejně jalový. Rozhodně to není tak snadné, že přehodíš někde v korekcích bižuterii, vyměníš repro a stane se zázrak. Tohle kombo je opravdu levné zboží pro nenáročné a výrobce rozhodně nepočítal s tím, že by na to někdo chtěl hrát s akustickým nástrojem. Hodně pochybuji o tom, že by výstupák v tomto kombu byl schopen opravdu hezky zpracovat zvuk banja a i ten lehce zkreslený sound telete není nijak luxusní.
Díky.
Moc díky, pošlu to kamárádovi a jak jsem psal výše, bude to chtít udělat zvlášť takže se kombo nerozvrtá.Tube Guru píše:Zdar, nejbližší indicii, kterou mohu poskytnout jsou schemata Peavey Valveking
a Vox AC 30:
Porovnáním vazebních kapacit a blokovacích kapacit katodových odporů zjistíš rozdíly. Obecně bude asi potřeba snížit vazební i blokovací kapacity u VK, aby se dostal blíž k AC30, ale o kolik si budeš nucen spočítat sám nebo s někým, kdo to umí třeba podle té diplomky. Přečíst jsem ji nestihnul, ale podle zběžného přelétnutí by tam mohlo být vše potřebné. Jediné, co tam chybí jsou zkušenosti, ale ty jsou jak známo nesdělitelné.
Když tak pak dám vědět jak to dopadlo.
Díky moc.
-
mmjuz
- Odborník
- Kontaktovat uživatele:
Podívej se, původní VOX AC30 se opravdu běžně na akustické nástroje a třeba na Hammondky používal a dodnes používá. Tady jdeš správným směrem. Napadá mně třeba kapela OTK, kde přes to hrnou klávesy a nebo Doubrava v Hm akustickou kytaru ( naposledy jsem Hm viděl tak před patnácti lety, možná se stav změnil, ale tehdy mu to hrálo přes VOXe pěkně). V obou těchto případech se jedná o původní modely, které jsou Tvému Valvekingovi vzdálené asi jako je Vlašský Ryzlink pozdní sběr z vinařství Borovský vzdálený krabicáku Bílá Směs ze supermarketu v akci. Spousta lidí ( třeba Tube Guru ) mezi tím rozdíl nevidí, bohatě jim stačí přečíst si na obalu něco o tom, že se jedná o révové víno hroznové a v případě potřeby Ti ještě poradí jak spočítat, kolik cukru do krabicáku přisypat, abys měl opravdu toho pravého VOXe, tedy Ryzlink. Ve výsledku z toho bude tak jako tak jen bolení hlavy.
Vzhledem tomu, že už jsem pěkných pár elektronkových aparátů na akustické nástroje postavil, Ti můžu s klidným svědomí říct, že veškerá energie vložená do úpravy tohoto komba pro hraní banja je zbytečná a navíc ten upravený výsledek potom těžko někomu prodáš. Že se snad způsob zapojení koncového stupně podobá VOXu, je naprosto irelevantní. Nicméně tohle varování je opravdu asi vše, co pro Tebe mohu udělat.
Co se týče doporučení snížení vazebních kapacit, coby cestě ke získání zvuku AC30 z Valvekinga, to je opravdu směšná záležitost. Pokud to učiníš, stane se to, že Ti do koncového stupně půjdou nízké frekvence ( výrobce ví proč je vazbami zatloukl ) což v žádném případě nebude mít oproti očekávání hutnější zvuk, ale spíš vyšší zkreslení, páč ten mizerný výstupáček na takto nízké frekvence není stavěný, neumí je zpracovat, začne se přesycovat a budeš mít zkreslený zvuk při menší hlasitosti než dosud. A to u hraní na banjo nebude moc výhodné.
Vzhledem tomu, že už jsem pěkných pár elektronkových aparátů na akustické nástroje postavil, Ti můžu s klidným svědomí říct, že veškerá energie vložená do úpravy tohoto komba pro hraní banja je zbytečná a navíc ten upravený výsledek potom těžko někomu prodáš. Že se snad způsob zapojení koncového stupně podobá VOXu, je naprosto irelevantní. Nicméně tohle varování je opravdu asi vše, co pro Tebe mohu udělat.
Co se týče doporučení snížení vazebních kapacit, coby cestě ke získání zvuku AC30 z Valvekinga, to je opravdu směšná záležitost. Pokud to učiníš, stane se to, že Ti do koncového stupně půjdou nízké frekvence ( výrobce ví proč je vazbami zatloukl ) což v žádném případě nebude mít oproti očekávání hutnější zvuk, ale spíš vyšší zkreslení, páč ten mizerný výstupáček na takto nízké frekvence není stavěný, neumí je zpracovat, začne se přesycovat a budeš mít zkreslený zvuk při menší hlasitosti než dosud. A to u hraní na banjo nebude moc výhodné.
Mmjuz, bez irónie, vážne - počul si ho na vlastné uši niekedy? Nezdá sa mi, že by bolo nejak extra lacné oproti iným v tejto watáži.Funkcie ma bezkonkurenčné (EQ pre každý kanál, power soak, reverb...). Sám so o ňom uvažoval a v podstate stále uvažujem, ale niekde čítam naň nepekné kritiky a inde zas píšu chvály, neviem čo si mám o ňom myslieť. Prečo myslíš, že je "pro nenáročné"? Nehrá dostatočne "lampovo"?mmjuz píše: Tohle kombo je opravdu levné zboží pro nenáročné...
Sorry za OT.
A proc VK proste neprodas a nekoupis (treba na bazaru) vox ac15? Nechapu proc tezce predelavat levny aparat, abych z toho dostal jiny relativne levny aparat... a uz vubec nechapu nakup vk, ktery je delan prave na to, co nechces hrat, a to co chces hrat (vsech 5 stylu) tenhle zesik "neumi", nebo lepe receno "neni na to zrovna idealni".
-
mmjuz
- Odborník
- Kontaktovat uživatele:
Opravdu jsem ho, Ivane, neslyšel. Nezlob se, ale ve svém věku a při svých zkušenostech nepotřebuji slyšet každý škvár, abych získal představu o tom, k čemu to je. Pokud si ho chceš koupit, je to Tvá věc, možná Ti ho Maj7 prodá.Ivan píše:Mmjuz, bez irónie, vážne - počul si ho na vlastné uši niekedy? Nezdá sa mi, že by bolo nejak extra lacné oproti iným v tejto watáži.Funkcie ma bezkonkurenčné (EQ pre každý kanál, power soak, reverb...). Sám so o ňom uvažoval a v podstate stále uvažujem, ale niekde čítam naň nepekné kritiky a inde zas píšu chvály, neviem čo si mám o ňom myslieť. Prečo myslíš, že je "pro nenáročné"? Nehrá dostatočne "lampovo"?mmjuz píše: Tohle kombo je opravdu levné zboží pro nenáročné...
Sorry za OT.
Pakliže máš stejné požadavky jako on: křišťálovější zvuk jak VOX, pro styly country, jazz, folk,pop,soft rock, žádný hard rock. Tak si opravdu kup tu AC15, jak píše Qwer. Ideálně celolampovou verzi, tedy s EZ81 ve zdroji a s modrým celestiónem. Hutný zvuk z toho sice moc nepůjde, ale křišťálových výšek si užiješ až až, navíc je možné, že Tě tento docela kvalitní aparát někam posune, donutí Tě více cvičit a inspiruje Tě k tvorbě zajímavých věcí a možná u něj zakotvíš na dlouhá léta. Pokud potřebuješ "bezkonkurenční funkce", klidně si pořiď toho kinga. Určitě Ti bude alespoň půl roku dávat prostor k novým objevům a o dojmy se potom budeš moci s námi dělit tu v kecárně. Ovšem jednou pravděpodobně přijdeš na to, že kvalitní lampové aparáty se chovají jinak. Ale touhle cestou si musí každý projít sám.
No a práve tomuto by sa určite každý rád vyhol, keď už investuje. Žiaľ to, ako sa má dobrý lampový aparát chovať, si človek bez skúseností (ako napr. ja) nemá veľmi kde overiť, a ani to, ktoré konkrétne modely a značky to vlastne sú, takže aj takéto teoretizovanie je veľmi nápomocné. Ja som vždy považoval Peavey za dobré meno, ale možno prax je iná. Preto som sa spýtal úplne vážne bez čo i len štipky sarkazmu... Ak tam bol navonok prítomný, ospravedlňujem sa.mmjuz píše:Ovšem jednou pravděpodobně přijdeš na to, že kvalitní lampové aparáty se chovají jinak. Ale touhle cestou si musí každý projít sám.
Dám na Vás. mmjuz díky, že jsi mě zlomil
Prodám to a koupím ten VOX AC15C1X tem má ten modrý repro, VOX AC15C1 je osazený 12“ Celestion G12M Greenback.Tak nevím. Koukal jsem asi na jiný, který měl jen jeden kanál a tyto mají dva, takže paráda.
Pro Ivana, klidně ti ho prodám, na kytaru by mě to stačilo, ale banjo je zahuhlaný a plechový.
Koupil jsem ho před 3 nedělama od kluka co měl víc comb a tohle nevyužíval, je jak nový a záruku má do 6.2 2017.
Ještě jednou děkuju za Vaše názory a rady a já jdu konat. Měj te se.
Pro Ivana, klidně ti ho prodám, na kytaru by mě to stačilo, ale banjo je zahuhlaný a plechový.
Koupil jsem ho před 3 nedělama od kluka co měl víc comb a tohle nevyužíval, je jak nový a záruku má do 6.2 2017.
Ještě jednou děkuju za Vaše názory a rady a já jdu konat. Měj te se.
Vox AC15 i AC30 jsou jednokanálová komba. Máš tam sice výběr mezi Normal a Topboost kanálem, rozdíl mezi nimi ale spočívá hlavně v tom, že jeden má korekce a druhý ne. IMHO zní jinak ty kanály dost podobně. Není to tak, že by jeden byl čistý a druhý zkreslený. Taky se mezi nimi nedá přepínat switchem nebo nějakým čudlíkem na kombu- mají své separátní vstupy.
Nové album Dusty road:
https://thetrainrobbers1.bandcamp.com/album/dusty-road
Spotify: https://open.spotify.com/artist/1nDGZua ... l_branch=1
fb: https://www.facebook.com/TheTrainRobbers.cz/
Na kytarách to mají označený jako 2 kanálový, takže jestli tomu dobře rozumím, když budu mít současně zapojenou kytaru a banjo v obou vstupech, tak se oba vstupy vyřadí a nebude hrát ani jeden?ajdam píše:Vox AC15 i AC30 jsou jednokanálová komba. Máš tam sice výběr mezi Normal a Topboost kanálem, rozdíl mezi nimi ale spočívá hlavně v tom, že jeden má korekce a druhý ne. IMHO zní jinak ty kanály dost podobně. Není to tak, že by jeden byl čistý a druhý zkreslený. Taky se mezi nimi nedá přepínat switchem nebo nějakým čudlíkem na kombu- mají své separátní vstupy.
Koukal jsem ještě, že ten AC 15X stojí 24000,- to je velký rozdíl. Vyplatí se to? Díky
Zdar, souhlasím s tím, že chceš-li zvuk Voxe, kup si třeba doporučovanou AC-15. Hlasitostně Ti pokryje i větší kluby a venkovní akce se stejně zvučí přes PA, takže ani tam nebude problém.
Něco pro mmjuze (když už si neodpustil mě jmenovat): Zopákni si elektroniku, abys věděl, že snižováním vazebních kapacit se ze zesilovače stává "výškovější", nebo jsi už zapomněl jak se vypočítá kapacitní reaktance? Takhle: Xc = 1/(2πfC)
. Tak směšná záležitost je spíš Tvé tvrzení:
"Co se týče doporučení snížení vazebních kapacit, coby cestě ke získání zvuku AC30 z Valvekinga, to je opravdu směšná záležitost. Pokud to učiníš, stane se to, že Ti do koncového stupně půjdou nízké frekvence
( výrobce ví proč je vazbami zatloukl ) což v žádném případě nebude mít oproti očekávání hutnější zvuk, ale spíš vyšší zkreslení, páč ten mizerný výstupáček na takto nízké frekvence není stavěný, neumí je zpracovat, začne se přesycovat a budeš mít zkreslený zvuk při menší hlasitosti než dosud. A to u hraní na banjo nebude moc výhodné."
Že by krabičák v tom horku?
Něco pro mmjuze (když už si neodpustil mě jmenovat): Zopákni si elektroniku, abys věděl, že snižováním vazebních kapacit se ze zesilovače stává "výškovější", nebo jsi už zapomněl jak se vypočítá kapacitní reaktance? Takhle: Xc = 1/(2πfC)
"Co se týče doporučení snížení vazebních kapacit, coby cestě ke získání zvuku AC30 z Valvekinga, to je opravdu směšná záležitost. Pokud to učiníš, stane se to, že Ti do koncového stupně půjdou nízké frekvence
Že by krabičák v tom horku?
Má dva vstupy, pokud tam strčíš dva nástroje najednou tak to pravděpodobně hrát bude (ale nevím, nikdy jsem to nezkoušel a ani nevím proč bych to dělalmaj7 píše:Na kytarách to mají označený jako 2 kanálový, takže jestli tomu dobře rozumím, když budu mít současně zapojenou kytaru a banjo v obou vstupech, tak se oba vstupy vyřadí a nebude hrát ani jeden?ajdam píše:Vox AC15 i AC30 jsou jednokanálová komba. Máš tam sice výběr mezi Normal a Topboost kanálem, rozdíl mezi nimi ale spočívá hlavně v tom, že jeden má korekce a druhý ne. IMHO zní jinak ty kanály dost podobně. Není to tak, že by jeden byl čistý a druhý zkreslený. Taky se mezi nimi nedá přepínat switchem nebo nějakým čudlíkem na kombu- mají své separátní vstupy.
Koukal jsem ještě, že ten AC 15X stojí 24000,- to je velký rozdíl. Vyplatí se to? Díky
Nebylo by pro tebe lepší píchnout kytaru do komba dle tvého výběru (třeba toho voxe) a banjo strčit do PA, nebo do akustického komba?
Nové album Dusty road:
To jsem myslel jen nahraní třeba v hospodě nebo na malích akcích, abych tam nemusel tahat hromadu nesmyslů. Na velkých akcích samozřejmě jedu banjo přes mikrofon.ajdam píše:Má dva vstupy, pokud tam strčíš dva nástroje najednou tak to pravděpodobně hrát bude (ale nevím, nikdy jsem to nezkoušel a ani nevím proč bych to dělalmaj7 píše:Na kytarách to mají označený jako 2 kanálový, takže jestli tomu dobře rozumím, když budu mít současně zapojenou kytaru a banjo v obou vstupech, tak se oba vstupy vyřadí a nebude hrát ani jeden?ajdam píše:Vox AC15 i AC30 jsou jednokanálová komba. Máš tam sice výběr mezi Normal a Topboost kanálem, rozdíl mezi nimi ale spočívá hlavně v tom, že jeden má korekce a druhý ne. IMHO zní jinak ty kanály dost podobně. Není to tak, že by jeden byl čistý a druhý zkreslený. Taky se mezi nimi nedá přepínat switchem nebo nějakým čudlíkem na kombu- mají své separátní vstupy.
Koukal jsem ještě, že ten AC 15X stojí 24000,- to je velký rozdíl. Vyplatí se to? Díky) Nepřijde mi jako nejlepší nápad hrát přes Voxe na dva nástroje najednou. Voxy nejsou dvoukanálové ve smyslu čistý/zkreslený kanál.
Nebylo by pro tebe lepší píchnout kytaru do komba dle tvého výběru (třeba toho voxe) a banjo strčit do PA, nebo do akustického komba?
-
mmjuz
- Odborník
- Kontaktovat uživatele:
Ano, ano, Tube Guru, máš samozřejmě pravdu. Je to naopak, ujel jsem. To asi proto, že co mi paměť sahá, tak všichni tuneři neustále zvyšují kapacity, aby získali hutnější zvuk ( ne vždy se to daří ) a že jsem se nikdy nesetkal s opačnou snahou, tak mě Tvůj nápad zaskočil. Přijmi, prosím, moji omluvu. Každopádně ani takto by to moc voxovské nebylo.