Proč nefunguje sustain pedál v odposlechu
Pravidla fóra
Proč nefunguje sustain pedál v odposlechu
Chci se zeptat jak je možné ze na pódiu z odposlechu nefunguje u piana substain pedál (při stisknutí zvuk není prodloužený) ale jinak u svého komba např ve zkušebně substain normálně funguje. Díky za odpovědi, stalo se mi to už snad u 5 různých zvukařů a u všech z odposlechu substain nefunguje.
Naposledy upravil(a) Hendrek dne 6.07.2016 7:15, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Opraven překlep v názvu.
Důvod: Opraven překlep v názvu.
Re: Proč nefunguje substain pedál v odposlechu
Ty máš pedál model Substein?
Kód: Vybrat vše
Administrátorem zablokovaný účet. Uživatel nemůže přispívat ani používat soukromé zprávy.Re: Proč nefunguje substain pedál v odposlechu
kytary.cz/m-audio-z-sp-2/HN095675/
Mám tento pedál, upozorňuji že pedál normálně funguje i u jiných kláves s jiným kombem. Pouze z odposlechu na pódiu při koncertě je dozvuk tak krátký (i při stisknutém pedálu)jako bych ho ani neměl.
Mám tento pedál, upozorňuji že pedál normálně funguje i u jiných kláves s jiným kombem. Pouze z odposlechu na pódiu při koncertě je dozvuk tak krátký (i při stisknutém pedálu)jako bych ho ani neměl.
Omluva, byl to žert, nedal jsem "smajlíka", Substein je obchodní název výrobku s odkazem na slavného Alberta ... neobratně jsem naznačil, že z tvého čtyřnásobného překlepu může vzniknouti i nedorozumění ... 
Kód: Vybrat vše
Administrátorem zablokovaný účet. Uživatel nemůže přispívat ani používat soukromé zprávy.Re: Proč nefunguje substain pedál v odposlechu
pomůžeme, ale máme málo informací. Na koncertě i ve zkušebně hraješ na stejné klávesy? Jaké klávesy to jsou? Jak je zapojuješ dál, do komba nebo ke zvukařovi - přes sluchátkový výstup? Nebo mají klávesy nějaký LR výstup? Zapojení kláves a pedálu je vždy stejné a výstupu zvuku z kláves je vždy stejné?
Zkrátka co nepodrobněji popiš celý řetězec zapojení včetně konkrétních modelů a pak ti pomůžeme...
Zkrátka co nepodrobněji popiš celý řetězec zapojení včetně konkrétních modelů a pak ti pomůžeme...
Mám Yamaha mox8 a zapojení vždy stejné jak na zkoušce tak na koncertě. Zvukař zapojí stereo L+R
Ikdyz ted me napadlo ze na koncertě si vždy zapnu svoje kombo jako odposlech do sluchátek tak možná to muze být ten důvod. 
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Re: Proč nefunguje sustain pedál v odposlechu
Chápu správně, že zvukařovi dáváš L+R výstup a do sluchátkového zapojuješ svoje kombo? Upřímně - sluchátkový výstup není nic jiného než L+R prohnaný sluchátkovým zesilovačem. Nevidím žádný důvod, proč by se oba měly nějak lišit co se obsahu zvukové informace týče. Nemůže to být jen dojem díky blízkému poslechu (kombo) vs vzdálený poslech (PA)?
P.
P.