Proč nefunguje sustain pedál v odposlechu

Klavíry, keyboardy, digitální piana, syntezátory, ...
Odpovědět
Kyta1

Proč nefunguje sustain pedál v odposlechu

Příspěvek od Kyta1 »

Chci se zeptat jak je možné ze na pódiu z odposlechu nefunguje u piana substain pedál (při stisknutí zvuk není prodloužený) ale jinak u svého komba např ve zkušebně substain normálně funguje. Díky za odpovědi, stalo se mi to už snad u 5 různých zvukařů a u všech z odposlechu substain nefunguje.
Naposledy upravil(a) Hendrek dne 6.07.2016 7:15, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Opraven překlep v názvu.
martina72
Nedůvěryhodný žvanil

Re: Proč nefunguje substain pedál v odposlechu

Příspěvek od martina72 »

Ty máš pedál model Substein?

Kód: Vybrat vše

Administrátorem zablokovaný účet. Uživatel nemůže přispívat ani používat soukromé zprávy.
Kyta1

Příspěvek od Kyta1 »

kytary.cz/m-audio-z-sp-2/HN095675/

Mám tento pedál, upozorňuji že pedál normálně funguje i u jiných kláves s jiným kombem. Pouze z odposlechu na pódiu při koncertě je dozvuk tak krátký (i při stisknutém pedálu)jako bych ho ani neměl.
martina72
Nedůvěryhodný žvanil

Příspěvek od martina72 »

Omluva, byl to žert, nedal jsem "smajlíka", Substein je obchodní název výrobku s odkazem na slavného Alberta ... neobratně jsem naznačil, že z tvého čtyřnásobného překlepu může vzniknouti i nedorozumění ... :)

Kód: Vybrat vše

Administrátorem zablokovaný účet. Uživatel nemůže přispívat ani používat soukromé zprávy.
Kyta1

Příspěvek od Kyta1 »

:) ok s mým problémem mi teda nepomůžete? :D
Placka

Příspěvek od Placka »

pomůžeme, ale máme málo informací. Na koncertě i ve zkušebně hraješ na stejné klávesy? Jaké klávesy to jsou? Jak je zapojuješ dál, do komba nebo ke zvukařovi - přes sluchátkový výstup? Nebo mají klávesy nějaký LR výstup? Zapojení kláves a pedálu je vždy stejné a výstupu zvuku z kláves je vždy stejné?
Zkrátka co nepodrobněji popiš celý řetězec zapojení včetně konkrétních modelů a pak ti pomůžeme...
Kyta1

Příspěvek od Kyta1 »

Mám Yamaha mox8 a zapojení vždy stejné jak na zkoušce tak na koncertě. Zvukař zapojí stereo L+R
Kyta1

Příspěvek od Kyta1 »

Ikdyz ted me napadlo ze na koncertě si vždy zapnu svoje kombo jako odposlech do sluchátek tak možná to muze být ten důvod. :?
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: Proč nefunguje sustain pedál v odposlechu

Příspěvek od pavlii »

Chápu správně, že zvukařovi dáváš L+R výstup a do sluchátkového zapojuješ svoje kombo? Upřímně - sluchátkový výstup není nic jiného než L+R prohnaný sluchátkovým zesilovačem. Nevidím žádný důvod, proč by se oba měly nějak lišit co se obsahu zvukové informace týče. Nemůže to být jen dojem díky blízkému poslechu (kombo) vs vzdálený poslech (PA)?

P.

home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
Odpovědět

Zpět na „Klávesové nástroje a syntezátory“