Jaký reprobox

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Orbitall

Jaký reprobox

Příspěvek od Orbitall »

Zdravim, potřeboval bych poradit :-).
Koupil jsem si zesilovač Dord, ručně stavěnej panem Zemanem podle korekce Peavey 5150 (100w lampa). Nehraju žádnej ultra metal, příde mi že i ten zesík se na to tolik nehodí, gainu má spousta ale příde mi že vyniká trochu jinde, úplně přesně jako 5150 to asi nehraje, ale zvuk se mi líbí a popravdě jsem nadšenej :-). Hraju hard rock, sem tam i trochu přitvrdim ale držím se toho rocku.
Momentálně mám jeden box pučenej, neni to nic moc ale i tak zesík hraje parádně. Chtěl bych tedy něco svího, podpořit zvuk zesilovače, jak už jsem psal styl hard rock sem tam něco tvrdšího i měkčího, představoval bych si pěknej, teplej, hutnej, čistej zvuk nejlépe 4x12 reprobox. S rozpočtem bych se rád vešel do 8 tisíc. Teď je otázka jestli se vůbec dá něco takového sehnat nebo mám vysoké nároky :-).
Máte nějaké typy, co bude hrát pěkně?

Díky :-).
kunec

Re: Jaký reprobox

Příspěvek od kunec »

hele sehnat se dá...já nedávno koupil box Crate S v30 MADE IN ENGLAND ;) za 6000,-
sleduj bazar, něco se vynoří
Orbitall

Příspěvek od Orbitall »

Tak to rád slyšim :-). Akorát přesně nevim co hledat, abych nekoupil ňákou kravinu :-D.
Demilich

Příspěvek od Demilich »

Za 8, no, to není moc na box k tak dobré hlavě. Box dělá velkou část zvuku a nemělo by se na něm šetřit, když už máš takovou hlavu, je to podle mě koncepčně hloupost. Nicméně chápu, že to třeba není v tvojich momentálních finančních možnostech atd..
S těmahle prachama nevím co by ti kdo měl doporučit jako jasnou volbu, kde bude záruka že "to bude super!". Nezbyde asi než objíždět nabídky z bazaru a se zesíkem vyzkoušet. Pak máš šanci vpohodě koupit dobrý box, který se ti zvukově bude líbit. Ale jak říkám, chce to investovat čas, cestování a trochu úsilí v hledání.
Kdybys měl větší rozpočet, rozhodně bych doporučil třeba Orange PPC212OB, který je naprosto luxusní. OB = Open Back. Zní jako plná PPC 4x12 (Vyzkoušeno, mám srovnání, hrál jsem na tu 2x12 koncert), a váží snad jen 20 Kg. To je neuvěřitelná kombinace zvuku, skladnosti do auta a faktu, že to odneseš sám :) Což s PPC412 teda nehrozí...

Bazar: za 10 = http://hudebnibazar.cz/vsechny-kategori ... 15&o=datum
Být tebou, přihodím dva litry a neváhám ani sekundu! Skoro mě to nutká taky, ale jelikož mám už PPC412 tak by mě v kapele považovali fakt za megalomana :lol:
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem :D
Orbitall

Příspěvek od Orbitall »

Díky za tip. Stejně ale koukám i na jiný akorát mám problém že nevim jakej box se na co hodí :-D. Hraju dlouho ale v těhlech vodách se zas tak nepohybuju, co třeba tohle https://hudba.bazos.cz/inzerat/62159083 ... 4x12-b.php co od toho muže čekat? Respektive po jakých třeba výrobcích bych se měl koukat, nebo aspoň nějakej námět abych věděl po čem jdu :-).
Demilich

Příspěvek od Demilich »

V Marshallech se nevyznám co se boxů týče, sorry. Ale vzhledem k tomu že je to 4x12 za 5K bych byl VELMI skeptický...
Pokud ani nevíš co hledáš a jak by to mělo znít, tak je těžko ti radit. Kdo ví jestli by se zvukové kvality, o kterých bych já, nebo někdo jiný řekl že "to hraje krutě" zamlouvaly i tobě. Tohle je totiž dost subjektivní :wink:

Vydej se do zvěta a zkoušej! V hudebninách, u kamarádů, spolukapelníků. Hlavně se zaměř na velikost boxu a použité reproduktory.
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem :D
Disasterpiece
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Disasterpiece »

Ten box je myslim osazen timhle komba-zesilovace-reproboxy/celestion-g1 ... 22436.html za ty penize to nemusi byt uplne nejhorsi vec.
daimondia

Příspěvek od daimondia »

V reproboxech se moc nevyznám mam pořád stejnej a stačí my. Myslím že 2x12 by bohatě stačilo. Já osobně bych s tímhle rozpočtem třeba kouknul na bazar a hledal boxy ne moc starý tak max do deseti let ideálně modelová řada co je ještě na trhu skouknul cenu novýho a bazarovýho a podle toho rozhodl. Myslím si že novější méně používanej dostatečně výkonej box (v tvým případě 120w a víš) je lepší než vytavenej s 30 let starýma vintage 30 s Anglie.
Nebo je tady druhá možnost kterou jsem tady četl v nějakým vlákně.
Tady vyrábějí prázdné boxy za docela slušnou cenu http://www.headway.cz/
K tomu bych koupil dva repráky dle výběru třeba V30 nebo jiný mě se líbí třeba Jensen. A budeš lehce nad osmičkou.
Tady si můžeš poslechnout ty repráky.
https://www.jensentone.com/jet_series

Nebo celestion tam lze poslechnout jen některý
http://celestion.com/category/4/Guitar/ ... 2Diameter/

Nebo eminence taky můžeš poslechnout.
http://www.eminence.com/guitar-bass/
http://www.tubeampdoctor.com/de/shop_La ... en_Jensen/
billie.raf

Příspěvek od billie.raf »

To je snad poprvý co čtu, že má koupit novější reprák a ne starej vyhranej. Já mam teda Greenbacky z roku 94 a sem velice spokojenej. Možná sou vyhraný, možná ztrácí sycení, ale starý repra hrajou prostě jinak a "líp".
Jinak jak píšeš hraješ hard rock, tak bych volil klidně tyhle greenbacky (g12m 25w) nebo klidně g12t-75. Tyhle druhý se daj sehnat ve starý Marshall bedně 4x12 a za těch 8 tisíc. Sic omlácená, potrhaná koženka, ale to nehraje. Kdybych si měl znova vybrat, tak ty greenbacky. Kolikrát se taky na bazaru objeví v homemade bedně, zrovna teď tam je. Je to sice i se zesíkem, ale třeba by to poslal i bez něj ;-) http://hudebnibazar.cz/20w-lampa-box-ce ... /ID991650/
zkusil bych mu napsat, případně vyzkoušet a třeba nakonec si vemeš i hlavu a tu svojí prodáš. Rozhopádně bych se mu aspoň zkusil ozvat.
Epiphone Les Paul Junior (RM pickups RP-94), Fokus Stratocaster (Seymour Duncan SH-4), '89 Marshall JCM 800 2204 clone (Dookie mod), '90 Marshall JCM 800 2204 clone ("Red Series"), '10 MMJUZ Fidelio, '10 MMJUZ, 'xx MMJUZ, '78 Marshall 1935A Bass Series 4x G12M25 55Hz, '80 Marshall 1960B JCM 800 Lead Series 4x G12-65 85Hz ("Red series"), '84 Marshall 1960A JCM 800 Lead Series 4x G12T-75 85Hz ("Red series"), '86 Marshall 1984B JCM 800 Bass Series 4x G12H100 80Hz
mmjuz
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mmjuz »

Čtyři chudáčky greenback se 100W hlavou na prvním velkým pódiu odvaříš, na to vem jed.

Jestli to nemáš do Frýdku Místku daleko, tak tam zajeď a tu škatuli za pětku klidně zkus, nic za to nedáš. Pokud bude OK, na Tvou muziku by pravděpodobně mohla být i vhodnější, než Orange s V30. Chce to ovšem zkusit. Ideálně porovnat s tím, na co hraješ teď.
billie.raf

Příspěvek od billie.raf »

mmjuz píše:Čtyři chudáčky greenback se 100W hlavou na prvním velkým pódiu odvaříš, na to vem jed.
Nemyslim, že je potřeba solit tu hlavu tak nahlas, aby je uvařil. Hrál sem na malym podiu, na velkym podiu a vždycky sem měl zesilovač stejně nahlas. Nevim, proč se každej ohání velikostí podia, když je to dneska stejně všechno zvučený a zvukař to chce mít vždycky potichu.
Epiphone Les Paul Junior (RM pickups RP-94), Fokus Stratocaster (Seymour Duncan SH-4), '89 Marshall JCM 800 2204 clone (Dookie mod), '90 Marshall JCM 800 2204 clone ("Red Series"), '10 MMJUZ Fidelio, '10 MMJUZ, 'xx MMJUZ, '78 Marshall 1935A Bass Series 4x G12M25 55Hz, '80 Marshall 1960B JCM 800 Lead Series 4x G12-65 85Hz ("Red series"), '84 Marshall 1960A JCM 800 Lead Series 4x G12T-75 85Hz ("Red series"), '86 Marshall 1984B JCM 800 Bass Series 4x G12H100 80Hz
Stanley Glazoff

Příspěvek od Stanley Glazoff »

Ten marshall nevim,mam pocit ze to je rada valvestate,a to za bura bych docela vahal :D Ja mel za osmičku 1960 vintage po Arakainech,ta jak ji mel Urban na 20 let natvrdo,a nebyt pozadavku kapelníka na jiny aparat,v zivote se toho artefaktu nezbavim :D Často tu litaji lejna i z dražších rad za hubicku,i Iommiho jsem nedavno videl za zajímavou cenu.Jinak za 5000 bych spis sel do bentona 2x12 s vintage,nez do valvestate :D
simiruz

Příspěvek od simiruz »

billie.raf píše:Hrál sem na malym podiu, na velkym podiu a vždycky sem měl zesilovač stejně nahlas.
Mám stejnou zkušenost, hraju na 20W hlavu :roll: . Ale velkým pódiem se totiž myslí plocha o rozměrech 60x20m na kterých hrají AC/DC, GnR, apod. Holt když stojíš od aparátu 30m, potřebuješ výkon, s tím tady má mnoho lidí (jak se zdá) bohaté zkušenosti.
Vždycky mně pobaví blábol týpka co si kupuje svůj druhý aparát a potřebuje "rezervu na velký pódia". Normální člověk tenhle problém řeší až po x-tém koncertě, kdy se hůř slyší. Ale místní diskutéři odehrají svůj druhý koncert na místním dni obce a už shánějí aparát na "velký pódium", aniž by s hlasitostí měli nějaký problém.

K tématu: Pokud chceš něco typicky hardockového, tak bych vybíral mezi Celestion V30, G12T-75 a greenbackem. Liší se charakterem zvuku. Greenbacky ze hry vyřazuje tvá hlava pro velký pódia (leda by sis koupil fullstack). Pokud budeš na hardrock kupovat jiný reprák, tak proto, že máš přesnou představu o svém zvuku a víš, že reprák XY ti ten zvuk dá.
Řešit, jestli jsou ty repra namontované v oranžové, potrhané nebo "marshall" bedně, případně kolik jim je let už je spíš puntičkářství pro pokročilé.
mmjuz
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mmjuz »

Velkým pódiem v Česku je myšlen prakticky kterýkoli festivalový prostor v letním kině, či skládaná konstrukce na letišti, či kdekoli na louce. Pakliže si někdo pořídí 100W zesilovač, předpokládám, že se v podobných prostorech pohybuje minimálně od května do září. Jinak mi smysl takovéhoto nákupu uniká. Každopádně je celkem jasné, že box musí svým příkonem korespondovat s max. výkonem zesilovače. 20W greenback dlouhodobě nevydrží ani v 15W kombu. Z praxe si vybavuji dva případy, kdy v těchto podmínkách zhasnul. V obou případech se využíval na zkreslený zvuk. Jednou punk v klubech ( kopie Fender Pro Junior ), v druhém případě hard rock sedmdesátých let na tancovačkách, ale to byl box 2 X greenback a k němu Hiwatt Custom 30, odešel jen jeden, a to už sotva po měsíci používání.
Zkušenost je pro mě důležitá, empiricky jasná, nikoli keci o tom, že něco není potřeba tak solit. Navíc si to dokáži odvodit z fyzikálních zákonů.
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

na 4x12 bych se asi vykaslal, nicmene za ty penize jde obcas sehnat obouchana 1960A s G12-T75, to je takova marshall klasika. osobne teda preferuju na konvencni rockovy zvuky V30 nebo greenbacky, za tyhle penize by mohla jit sehnat nejaka 2x12 s jmenovanejma - 2x12 jinak bohate staci i na vetsi podia.

na ten 8412 bych se vykaslal, to byly levny boxy k rade valvestate a repraky v nich staly za prd.
krasty

Příspěvek od krasty »

Mě se osvědčila bedna 2x12 s repry Celestion Creamback. Hraji nejvíc mezi rockem až heavy. Mám kombinaci G12M-65 a G12H-75. Šedesátpětka mi příjde o chlup míň citlivější s lehčím propadem ve středech, i basů má trochu míň. Oproti ní sedmdesátpětka je středovější, míň uječená ve výškách a tlustší, plnější. Dohromady se výborně doplňují. Slyšel jsem i jejich kombinaci v bedně 4x12 od Splawn a líbila se mi. Někde na Youtube byla i "ukázka".

Edit: video

Orbitall

Příspěvek od Orbitall »

Co si myslíte o těhlech boxech: http://hudebnibazar.cz/marshall-1960bx/ID990078/ a http://hudebnibazar.cz/prodam-box-harle ... /ID992598/. Ten Benton vypadá zajímavě :-).
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

Ten 1960bx je kauf, to bych vzal

Sent from my iPhone using Tapatalk
Orbitall

Příspěvek od Orbitall »

Benton ne? :-D. Čet sem že za ty prachy to vůbec neni špatný. Na jednom fosu ho fakt celkem chválili.
Orbitall

Příspěvek od Orbitall »

*foru
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“