Podladění kytary - praskají struny

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Odpovědět
easyjam

Podladění kytary - praskají struny

Příspěvek od easyjam »

Zdravím jsem tu nový
podladil jsem kytaru :dropped D a začali mi praskat struny jako nikdy před tím popraskali snad už všechny kromě nejslabší několikrát (naštěstí u kobyly - mám zámky takže jsem nemusel zatím měnit) používám ernie ball hybrid 9-46 nevíte čím by to mohlo být? strunami¨¨? silnější?
Naposledy upravil(a) easyjam dne 1.08.2016 10:55, celkem upraveno 1 x.
easyjam

Re: Podladění kytary - praskají struny

Příspěvek od easyjam »

normálně bez podladění měním struny jednou za 2 až tři měsíce (hraju tak obden 2-4hod)- za tu dobu mi praskne struna tak dvakrát z těch slabších, řekl bych že do toho docela řežu
Disasterpiece
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Disasterpiece »

Ve standard E to nepraskalo? Prijde mne divny, ze to praska po snizeni ladeni u jedne struny o ton dolu. Praskaji vsechny struny? Vzdy u kobylky(u kamene)? Zkus si dat silnejsi struny, desitky, potom poreferuj. Mozne faktory: kameny u kobylky, styl hrani.

BTW: Doporucuju pouzivat interpunkci.
easyjam

Příspěvek od easyjam »

prakticky už jsem zkoušel silnější struny , ale tak kytaru nenaladím aniž bych musel rozhodit kobylu
Kajman2nd

Příspěvek od Kajman2nd »

Dej tam silnější aspoň 10-52 n.56, ty 9-46 podladěné jednak jsou už volné a o dost se zkrátí sustain, a pak i na volné tenké se blbě hrají rychlejší pasáže
martina72
Nedůvěryhodný žvanil

Příspěvek od martina72 »

Na podlaďování jsou devítky absolutní bláto (jsou bláto i ve standardu). Mnoho kytaristů považuje 10-52 terpve za hratelný základ!! Tož to zkus .... :) Pokud budeš hrát podladěný vlastně furt, stejně přejdeš na ještě silnější. Nejlépe je mít minimálně dvě kytary, jednu podladěnou a seřízenou na toto, druhou nějak normální, samozřejmě, že to nemůže ladit jaksi všechno dohromady při jednom nastavení, každá kytara bude seřízená jinak. Budeš přece pracovat nejen s oktávami, ale i s dohmatem.

Kód: Vybrat vše

Administrátorem zablokovaný účet. Uživatel nemůže přispívat ani používat soukromé zprávy.
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“