Taky tě zdravím Honzo Šimánku;) A jen pro tvé info, bubenic je tu víc....
A k věci: Všechny ty zmiňované věci na tlumení kopáku nejsou zlé. Každopádně jsou všechny o level jinde než ty kdysi oblíbené deky a hadry namrskané v kopáku.
To udělátko od Fořta už je ale taky trošku přežitek a dala bych to maximálně na nějaký méně kvalitní buben, nebo na buben s větší rezonanční dírou. I tak to bude evokovat spíše retro zvuk kopáku ala 80tý roky.
Dnes už je trend takový, že se ladí a hledá zvuk pomocí kombinace výběru a ladění blan a doplňků. Sama používám malý rezonanční polštářek od REMO co přitlumuje hrací blánu. Na rezo mám pak ze vnitřku nadbytečný molitanový prstenec, co mi zbyl z "emadky". Zbytek je o ladění.....
Ale abych ti odpověděla: ten molitanový blok z tvého úvodního dotazu hodlám vyzkoušet. Myslím že to v plném rozsahu nejde úplně nahradit ničím jiným. Docela mě to láká. Přecejen zrošku tlumit můžu a hutnost doháním pak KickPortem. No a stále častěji se setkávám u zvukařu se zvučením kopáku "plackou" tedy tím mikrákem velikosti smartphonu, jak se pokládá navolno do kopáku.... kvůli tomu jsem si tam musela nalepit i čtvereček zvlněného molitahu..... takže ten tlumící molitan by mi splnil víc funkcí naráz

Já do něj výhledově rozhodně jít chci!
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
" Co neuhraješ neukecáš!! "