Krátký tón
Pravidla fóra
Krátký tón
Ahoj, vlastním basu Ibanez GSR200 a kombo Laney RB1 15watt.. Baskytaru mam naladěnou na D Standard (DGCF) ale v poslední době mám dost krátkej tón na pátem pražci u struny D .. Nevíte čím by to mohlo být a jak to napravit ?
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Re: Krátký tón
Pokud to dělá až poslední dobou a před tím to bylo v pořádku, zkusil bych zavzpomínat, kdy se naposledy měnily struny. Nebo se zaměřil na to, zda se útlum projevuje vždy a všude, nebo jen někdy a někde. U takto levných nástrojů může krk vlivem teploty a vlhkosti značně měnit tvar prohnutí. Drnčení jsi nezaregistroval?
Vlastním ji 4 měsíce a je to moje první basa, koupil jsem ji v obchodě ale už po někom ale byla seřízená...kdy se naposled měnily struny to nevím já sám je zatím neměnil, ale dělá to pouze na pátém pražci u D a na G C a F to nedělá, . A drnčení jsem zatím nezaregistroval.
Jestli je ten tón neznělý (kratší a slabší než tóny ostatní), může to být vlk - nástroj na tomhle tónu prostě nerezonuje.bobcat píše:Ahoj, vlastním basu Ibanez GSR200 a kombo Laney RB1 15watt.. Baskytaru mam naladěnou na D Standard (DGCF) ale v poslední době mám dost krátkej tón na pátem pražci u struny D .. Nevíte čím by to mohlo být a jak to napravit ?
Titul, kterým mne obdařili místní nedůvěryhodní prodavači je spíše ukázkou jejich malosti a hlouposti. 
A pokud je to ten vlk dá se toho ho nějak zbavit ?
V tomto případě se můžeš zbavit leda tak basy. 
Ale taky táleží na tom, jak moc je ten vlk velký a jak moc ti to při hraní vadí ...
Ale taky táleží na tom, jak moc je ten vlk velký a jak moc ti to při hraní vadí ...
Titul, kterým mne obdařili místní nedůvěryhodní prodavači je spíše ukázkou jejich malosti a hlouposti. 
Dobře
Díky za odpovědi.
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Vlk by tam musel být už předtím. Bobcat píše, že se problém objevil až poslední dobou. Nebo jedině, že by si toho předtím nevšimnul.