Zapojení kláves do kytarové smyčky

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
bucenec

Zapojení kláves do kytarové smyčky

Příspěvek od bucenec »

Zdravím.
Mohu připojit klávesy do tohoto zapojení? (viz. obrázek - vstup B)
Klávesy mají klasický výstup na sluchátka jack 6,3 stereo... hodlám přes redukci vytáhnout jen levý kanál a připojit ho do inputu B BOSS RC3. (input B je mono, tak proto jen jeden kanál)
Jde mi o dvě věci.
Nezničím nějak klávesy, nebo hlavu nějak impedančně?
Mohu připojit nějaký cizí signál přes input B boss RC3 a následně do hlavy přes FX RETURN? bude vlastně zesilován jenom výstupním power ampem že?
Přílohy
blokové chéma.png
torst

Re: Zapojení kláves do kytarové smyčky

Příspěvek od torst »

Looper BOSS neznám, ale určitě nic nezničíš, jak popisuješ. Max. něco nebude hrát (klávesy) a určitě bude výsledek dost bída - předpokládám, že chceš hrát zároveň na kl. i kytaru.
Říkají, že se mýlím. Kéž by měli pravdu. To, co je před námi, je strašné. Já to nezpůsobil. Jen jsem před tím nezavíral oči. Boha se nedovolávejte. (torst, 2026)
starypard

Příspěvek od starypard »

Provozoval jsem takto JamMana. Samozřejmě jsem nic nezničil. Vlastně použiješ looper mimo jiné jako malý mix. Dokonce můžeš použít i nějakou rozdvojku jacků a napojit toho víc (s tím, že máš omezení v regulovatelnosti vstupů). JamMan měl oba vstupy regulovatelné.
bucenec

Příspěvek od bucenec »

to: starypard
Tak regulovat hlasitost toho druhého vstupu B budu přímo na klávesách (výstupní volume)
Spíše mi šlo o tom, zda se nezničí ta hlava pokud budu přivádět signál pouze na Return FX
Chci to vyzkoušet jako jednorázovku, žádné dlouhé hraní, nebo koncert nemám v plánu :)
Každopádně díky za odpovědi
torst

Příspěvek od torst »

nene, to je v pořádku. Sám jsem v poslední etapě kapely hrál na kejtru přesně takhle. Simulační preamp jsem pouštěl do Returnu lampové hlavy, ta tedy fungovala jen jako prostý koncák. Všechnu korekce a Gainy jsem stahoval na 0, preamp nebyl v provozu.
Říkají, že se mýlím. Kéž by měli pravdu. To, co je před námi, je strašné. Já to nezpůsobil. Jen jsem před tím nezavíral oči. Boha se nedovolávejte. (torst, 2026)
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“