Jak v Abletonu oddělit klik od samplů

Zvukové karty, sluchátka, procesory, software, akustika, ...
Odpovědět
dysharm

Jak v Abletonu oddělit klik od samplů

Příspěvek od dysharm »

Dobrý den,chtěl bych vás poprosit o radu.Jedná se mi o to,že bych chtěl hrát na bicí a do toho si pouštět samply přes Ableton a kontroler Novation Launchkey Mini+mám ještě externí zvukovku Focusrite 2i4,jenže nevím,jak udělat to,aby čistě samply šly ke zvukaři a mně do sluchátek aby šly samply i s klikem.Bylo mi poraděno,ať si v abletonu rozdělím klik do jednoho mono kanálu a samply do druhého,jenže nějak nemůžu přijít na to jak :/ prosím poraďte,předem díky :)
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: Jak v Abletonu oddělit klik od samplů

Příspěvek od pavlii »

Aaaaaa - moje oblíbené routování ;-) aneb jedna z věcí, která spolehlivě odliší znalejší od méně znalých.

Tak jen navedu: je třeba pracovat s výstupem stop, takže nutně musí být udělaná i definice výstup z Abletonu = konkrétní fyzický výstup zvukovky. Pak se vhodná možnost zvolí u té které mono/stereo stopy.

Na routing tu mám článek, třeba inspiruje....

P.

home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
Skipper
Bandzone: http://www.bandzone.cz/fan/skipper
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Skipper »

Nedávno jsem to řešil, něco málo je v tématu "Rychlodotazy", skrze 2i4 to je jednoduché, můžeš poslat Stereo zvukaři (př. Master si nastavíš do outputu zvukovky 1 a 2) a sobě metronom (př. Cue si nastavíš do outputu zvukovky 3 a 4), na zvukovce pak jen zapneš aby ti do Phones outputu šli outputy 3/4. Pak bude třeba ještě nějaké routování, aby ti samply šli do 1/2 i 3/4, doporučuji návod od pavliiho nade mnou.
EVH Wolfgang Special, Gibson LP BFG-TG (Nashville 2007), Epiphone LP Custom (Hořovice 1994), Maya Stratocaster (Japonsko 1984), Chapman ML1-7 RS, Victory VX Kraken mkII a Janíček picks.
Mapex Armory (10, 12, 14, 16, 20, 22), Pearl Free Floating Maple 14"x6,5", Meinl Classics.
Focusrite Scarlett 18i20, Reaper, Ableton Live 9, NeuralDSP, Addictive Drums.
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Přesně. Ono je to fakt jednoduché, stačí trochu myslet 8) v programu (pokud to nenabízí přímo Mixer zvukovky) je podstatné mít vytvořené všechny možné (nebo aspoň požadované) kombinace výstupů; pak už se jen používají v DAW.

P.

dysharm

Příspěvek od dysharm »

No,tak to bude hodně zajímavé na to přijít :D Každopádně moc děkuju za rady ;)
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Není zač :-) rádi pomůžeme, když třeba zavázneš 8) ale naučíš se aspoň další věci - ber to pozitivně! :-D

P.

David Killer

Příspěvek od David Killer »

dysharm píše:No,tak to bude hodně zajímavé na to přijít :D Každopádně moc děkuju za rady ;)
V Abletonu jsou tyhle věci přímo na očích. Každá stopa umožňuje routing, akorát v Nastavení Abletonu povolíš jaký výstupy ve stopách budou vidět. Pak se ti zobrazí v rozbalovacím menu pod položkou "Audio To" a rozposíláš si vše, jak potřebuješ. To je celý.
Odpovědět

Zpět na „Studio a recording“