Ahoj,
zatoužila jsem po tom naučit se hrát na kytaru. Alespoň nějaký základ, který umožní brnkat klasické táborákové písničky. Nechci ale zatím moc do kytary investovat. V Lidlu budou mít od čtvrtka nabídku hudebních nástrojů a moje otázka tedy zní - koupit pro můj případ kytaru kterou nazývají koncertní nebo raději tu dražší westernovou?
Linky zde: http://www.lidl.cz/cs/nabidka.htm?actio ... l&id=64765 http://www.lidl.cz/cs/nabidka.htm?actio ... l&id=64767
Drahá Eliško, také jsem tu nabídku v Lídlu viděl. Prosímtě, zapřísahám tě, v Lídlu si nekupuj vůbec nic. NIC, co by byť jen vzdáleně připomínalo hudební nástroj. NIC a NIKDY, ano? To bychom si my muzikanti museli nohy a ruce urazit, že jsme dost rychle neběželi, nechytili tě dost pevně, nesvázali tě, a nezabránili ti v tom.
Já bych to taky nekupoval.
Na druhou stranu, na brnkání k táboráku bude určitě noname pádlo s prodejny potravin stačit.
Navíc píšou, že je vysoce kvalitní, a má skvělé ocelové struny, tak bych v tom neviděl problém.
A teď konec srandy ... pokud si nákup hudebnin v Lidlu nenecháš rozmluvit, je třeba ohlídat aby konkrétní kus byl v pořádku, tzn. rovný krk, správně naražené pražce, přiměřený dohmat (ten budeš muset nechat seřídit, ale aby to vůbec šlo), přilepení kobylky (včetně ladění oktáv), a prohlédnout korpus včetně žeber.
To že je "vysoce kvalitní", ještě neznamená, že na tu půjde i hrát.
Upřímně, pochybuji, že tě to všechno nechají na prodejně vyzkoušet a zhodnotit. Ty bys to jako začátečník ale stejně ani nepoznala a zkušený kytarista s tebou do Lidlu kupovat hudební nástroj nepůjde už z principu. Radši cokoliv třeba i z bazaru za tu cenu od 2k.
Přesně jak už psali pánové přede mnou. Ono totiž nejde o to, že by to k táboráku stačilo (to by opravdu stačilo), ale o to, aby to učení na tom nástroji nebylo pro tebe spíš utrpením, což by tě velice rychle odradilo. Moje sestra si přesně tohle koupila vloni, a naladit to je utrpení, a hrát na tom taky. Prostě tohle není nástroj, ale jen příliš drahá imitace.
Jinak, značka Lídl je poměrně renomovaná, kdysi jsem dal za nějaký nástroj cca 19.000 a ještě to byla low cost kategorie (pro začátečníky - studenty). Neplést s Lidl.
ČAu, vždycky, když někde v Lídlu, v Tescu atd. potkám hudební nástroje, nedá mi to a brnknu si na to... a upřímně, nekoupil bych si to. Opravdu, lepší si těch pár stovek připlatit a nástroj od nějakýho normálního výrobce , obzvlášť, jestli to myslíš s hraním opravdu vážně. Případně vzít někoho, kdo se v kytarách vyzná a podívat se po bazaru .
Jistá a jediná výhoda tohoto nákupu je že do 30 dnů lze zboží (kytaru) vrátit do kteréhokoli Lidlu v republice a bez řečí vrátí peníze. Takže se to dá vyzkoušet měsíc doma ale pokud není srovnání s jinou kytarou tak to začátečník stejně nepozná jestli je dobrá.
Miluju akustické blues a svoji rodinu.
Taylor GS Mini Mahogany + Harley Benton SH 30 Pro Active
Taylor GT Urban Ash + Harley Benton SH 30 Pro Active
Yamaha FG-820-12NT + Harley Benton SH 30 Pro Active
Johnson JR-999E Tricone Resonator + Royall Pony Boy Resonator + Gretsch Boxcar Resonator
Deering Goodtime Open back 5 strings banjo http://www.retroblues.net/
Džetro: to můžeš i u nákupu přes eshop... a měsíc je stejně málo na to, aby člověk zjistil, jestli ho kytara bude bavit .
A aby to nevypadalo, že tu na Lídl jen prskáme... třeba nějaký nářadí tam je super. A před 5 lety jsem si tam pořídil kytarovej kabel, kterej tahám po koncertech a zkouškách. Dodnes funguje bez jakýhokoliv problému a čekám, až ho tam budou mít zas .
Jasně, v tom Lidlu je výhoda proti eshopu,že jim tam otevřu pár krabic, vyberu si a za měsíc kdyžtak vrátím bez posílání někam zpět eshopu na moje náklady, dobropisů a čekání na peníze zpět. Myslel jsem to takhle.
Jinak v Lidlu taky kupuju nářadí, vysokotlaký čistič, džíny a jsem se vším spokojený.
Miluju akustické blues a svoji rodinu.
Taylor GS Mini Mahogany + Harley Benton SH 30 Pro Active
Taylor GT Urban Ash + Harley Benton SH 30 Pro Active
Yamaha FG-820-12NT + Harley Benton SH 30 Pro Active
Johnson JR-999E Tricone Resonator + Royall Pony Boy Resonator + Gretsch Boxcar Resonator
Deering Goodtime Open back 5 strings banjo http://www.retroblues.net/
Já tam nakupuju konzervy s makrelou v rajčatovém protlaku, nakládané žampiony...
Určitě přihodit těch pár stovek a vzít něco 'normálního', krom Blond bych zvážil ještě základní řady od Washburnu, Cortu, Epiphonu...
Oni si to nechávaj udělat vždycky\ někde jinde pod svojí značkou, a záleží jaký dodavatel jim zrovna co nabídne. Někdy to ujde jindy, jindy propadák.
Každopádně "super nářadí" je to tak maximálně do panelákovýho bytu, na práci si to nikdo rozumný nekoupí.
Na jar som plánoval kupovať vŕtacie kladivo, keďže som išiel zateplovať sokel na rodinnom dome. Mal som vybraný Bosch za cca. 180 Eur, ale akurát mali v Lidli vŕtacie kladivo za 60 Eur, tak som si povedal, že vyskúšam. Ak pri robote odíde, pôjdem reklamovať. Ku podivu som s tým osekal postekaný betón na sokli, vyvŕtal cca. 200 dier do betónu a po celý čas som s ňou miešal aj kleber. Vŕtačka vydržala a po celý čas šlapala k maximálnej spokojnosti Každopádne, aby sme neboli úplne OT, tú gitaru by som si tam nekúpil
Oni si to nechávaj udělat vždycky\ někde jinde pod svojí značkou, a záleží jaký dodavatel jim zrovna co nabídne. Někdy to ujde jindy, jindy propadák.
Každopádně "super nářadí" je to tak maximálně do panelákovýho bytu, na práci si to nikdo rozumný nekoupí.
Já se špatně vyjádřil... myslel jsem takový to nářadí pro nenáročný, jak je teď trend říkat hobby. Máme od nich nějakej rozbrus, pájku, pilky,... a zatím cajk .
Tak, a jsme u toho. Za dvojku to jde, ovšem ta dvojka, to je riskantní. Za trojku plus mínus už jsou hratelný kytary, o bazarech nemluvě. Pokud jde o čirou akustiku D. Ohledně suprmarket zboží, tak jistě, kulervoucí nástroje to asi nebudou. Já sám teď hledám lacinou, ale hrající a nejlépe ČERNOU - nesmí mě sr+t - kytaru na leto k bazénu u domu, elektroakustiku. Jenže, můj limit je nyní (bazar a dobrej preamp uvnitř) je patnáct stovek, neboť nám odešel před sezonou kotel. Takže - bazar. Jenže, to madam asi nechce slyšet. Nějaký sem našel, ale nejsem slídil denně 24/7, tak jsem je nedal.
Prošel sem si hudebniny, ale kytary co mě bavily, byly buď v násobku ceny, nebo byly moc světlý. Nechci světlou. Nemá to se zvukem nic společnýho, ale!