Brum/šum po výměně snímačů - neroztavitelný cín

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Odpovědět
bucenec

Brum/šum po výměně snímačů - neroztavitelný cín

Příspěvek od bucenec »

Zdravím
Nedávno jsem si na svém stratu 60s vyměnil origo snímače za RM pickup... ty nestály za nic, tak jsem dal zpátky originální snímače.
Problém je, že singly generují mnohem více šumu/brumu, než před výměnou.
Když jsem daleko od hlavy a boxu, tak je to OK, ale jakmile se přiblíží na 2 metry, singly okamžitě zachytávají bordel.
Chci se tedy zeptat, kde jsem udělal chybu, že zničeho nic dělají mnohem větší bordel, než před výměnou?
Co mě napadá je, že jsem možná prohodil zem za signál, nebo špatně jsem snímače natočil.
Ovšem co mě při výměně zarazilo, byl cín od fenderu, který nešel vůbec roztavit... snímače jsem tedy nějak zapájel, dráty drží, ale jde poznat, že to není ono. Může mít tohle vliv?
kmensik
Rádce

Re: Brum/šum po výměně snímačů - neroztavitelný cín

Příspěvek od kmensik »

Bezolovnatý cín jde blbě letovat, lepší je ho odsát a přeletovat normálním naším olovnatým.
Při tom jsi mohl někde udělat studeňák nebo přehodit dráty. Asi jen přehozené dráty k jacku? Reagují struny na tvůj dotyk?
bucenec

Příspěvek od bucenec »

Nereaguji.Kytaru mám dobře odstíněnou. Dokonce jsem ji před rokem vylepil měděnou páskou.
Osobně si myslím, že to bude asi stuďák na těch potenciometrech. Až budu měnit struny, tak to znovu rozeberu a přepájím to znovu, i když trafo páječkou do 125W to jde fakt blbě.
Pikus

Příspěvek od Pikus »

Kup si za 50 Kč odsávačku cínu. Všechny spoje, cos přepájel při výměně odsaj a použij k pájení náš olovnatej cín + kalafunu (nezdá se to, ale je to důležitá součást při pájení - odstraňuje nečistoty a vznikající oxidy z těla spoje na povrch, kde už tolik neškodí). 125W trafopájka je natokývyhle blbůstky až až ;). Ohledně natočení singlů a vlivu na brum, ti neporadím, na všech kytarách mám humbuckery :D.
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“