Ahoj všem,
sháním co nejjednodušší software pro midi klávesy a live hraní. Potřebuji, aby klávesy měli zvuk ideálně klasického piana.
Mám klávesy Miditech Midstart 49. S nimi jsem dostal 6 programů (Samplitude, EZ mix, Poizone, Sampletank, Amplitube, Waldorf) Jsem s midi naprosto nedotčený začátečník, ale už jsem si nstudoval něco o DAW, ASIO atd... Přesto nejsem schopný ve výše uvedených softwarech klasického live hraní. V sampletanku mám latency cca 2 sekundy! :/ A v Poizone hraju bez znatelné latence, ale nejsem zde schpný nastavit normální zvuk piana A i když tam už nějaký trošku rozumný zvuk nastavím, tak to nehraje akordy, ale vždy poze jeden tón.
Prosím, pokud někdo víte o softwaru, kterej by byl neuvěřitelně jednoduchý (nepotřebuju absolutně žádné efekty) a nechají se na něj připojit USD midi klávesy a dokáže hrát live, tak Vám budu vděčný za radu.
Zdejší fórum jsem prohledal, ale nic jsem nenašel..
Díky moc.
Nejjednodušší Software pro Midi klávesy
Pravidla fóra
Re: Nejjednodušší Software pro Midi klávesy
Ono to možno nie je ani tak latencia ako efektová vlastnosť vybraného presetu v rámci toho SW syntetizátora. Hrá iba jeden tón? To je najskôr otázka nastavenie polyfónie. Atď, atď... V SW syntertizátoroch sa treba najskôr trochu zorientovať, aby si prišiel na príčinu, prečo to hrá tak "divne".DracBas píše:V sampletanku mám latency cca 2 sekundy! :/ A v Poizone hraju bez znatelné latence, ale nejsem zde schopný nastavit normální zvuk piana A i když tam už nějaký trošku rozumný zvuk nastavím, tak to nehraje akordy, ale vždy pouze jeden tón.
Ak chceš zvuk klasického piana, najekonomickejšie riešenie s relatívne uspokojivým zvukom a prehľadným nastavením asi bude Pianoteq Stage (99 EUR). Ten fachá aj samostatne bez DAW, ostatné v podobnej cenovke sa mi zdá nie sú "stand-alone", teda potrebujú na prevádzku nejaký DAW. Stiahni si trial verziu zadarmo, aby si vedel, o čo ide.
Re: Nejjednodušší Software pro Midi klávesy
Ivane, děkuji moc! To je naprosto přesně ono!