Pánové, jakožto věčný začátečník jsem se (opět) vrátil ke kytaře a tentokrát se snažím i trochu pochopit "vnitřnosti" - tedy i podobu akordů .. proč a jak a kdy atd ... Vcelku chápu, ale asi ne všechno, protože jsem narazil na drobnost, kterou mi uniká. Konkrétně akord A7 v takovém tom populárním "posunovacím tvaru".
Takže, teorie říká, že akord Dominant 7, má "masku" 1-3-5-b7, což pro A7 znamená tóny A, C#, E, G. OK, jenže, když jsem si dal akord A7 vyhledat třeba v programu na stránce all-guitar.chords.com (a nejen zde - ono je to úplně stejně všude možně) tak na mě vyskočí tohle

což je imho blbě .. protože tam jsou pouze 3 tóny - chybí E (volná 1 a 6 struna jsou proškrtlé, jakože se nehrají). A sedmička by měla mít tóny 4. Přitom by stačilo hrát i ty "'éčka" a bylo by to komplet (OK .. pokud by se hrálo to tlusté, pak by to asi bylo A7/E, ale to je teď asi jedno) .. třeba takhle

a malý paradox navíc ... pokud ten program na webu all-guitar... požádám o akord A7, tak mi ho hodí bez těch E-ček (první obrázek). Ale když mu to samý namaluju já ve funkci "Chord name (urči akord)", tak mi tvrdí, že to nic není, dokud mu tam nepřidám i to E
Takže proč to má ten program (a spou s ním i spousta jiných zdrojů) blbě (podle mě)? Nebo co jsem blbě pochopil já ? Jak říkám, kdyby to bylo jen v tom programu all-guitar...com, tak si řeknu že se jim vloudila chybka, jenže tu A7 s proškrtlejma Ečkama najdete všude možně. Za případný komentář díky předem
H.