Delay přestává fungovat
Pravidla fóra
Delay přestává fungovat
Ahoj,
mám problém s efektem delay. Mám zesilovač Engl Fireball 60W, k tomu box 2x12 (ne Engl, bednu jsem si objednal a dal do toho koupený repráky). Když používám delay, tak ze začátku ho normálně zapojím, hraje vše vpořádku, ale po nějaké době hraní (cca 5 minut) ten efekt přestane fungovat. Zkoušel jsem to na dvou efektech (Akai a Fender), oba reagují úplně stejně. Nevíte, čím by to mohlo být a co s tím?
Díky,
Jura
mám problém s efektem delay. Mám zesilovač Engl Fireball 60W, k tomu box 2x12 (ne Engl, bednu jsem si objednal a dal do toho koupený repráky). Když používám delay, tak ze začátku ho normálně zapojím, hraje vše vpořádku, ale po nějaké době hraní (cca 5 minut) ten efekt přestane fungovat. Zkoušel jsem to na dvou efektech (Akai a Fender), oba reagují úplně stejně. Nevíte, čím by to mohlo být a co s tím?
Díky,
Jura
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Re: Delay přestává fungovat
Kam jej zapojíš? Do smyčky?
A pokud stejný problém vykazují i jiné efekty, pak není IMHO problém v efektu, ale ve smyčce.
A pokud stejný problém vykazují i jiné efekty, pak není IMHO problém v efektu, ale ve smyčce.
Kam jsem měl delay připojenej? Zkoušel jsi to před aparátem i ve smyčce? Čím jsi je napájel, nechcipne ti spíš zdroj, když ti to dělá víc efektů? Kytara ti projde, když to přestane fungovat? Napsal jsi hrozně málo detailů, aby se z toho dalo něco usoudit.
EDIT: Hendrek byl rchlejší...
EDIT: Hendrek byl rchlejší...
Naposledy upravil(a) Pikus dne 23.01.2017 9:11, celkem upraveno 1 x.
- rotten77
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
- Jak přesně efekt přestane fungovat? Mohl bys to trochu popsat nebo nejlépe nahrát (YouTube/SoundCloud/Ulož.to, ...)
- Efekty napájíš baterkou nebo adaptérem? Používáš stejný adaptér pro oba efekty?
- Kde máš efekt zapojen? Před aparátem, nebo ve smyčce? Jaké další efekty tam jsou zapojené?
- Co máš za kytaru a snímače? Nemáš třeba aktivní elektroniku v kytaře?
- Dřív to fungovalo a chyba se objevila až teď, nebo máš vše nové a projevuje se to "od začátku"?
Hraju na kytary a mašinky
- používám baterku (nevybitou;))
- zapojuji to většinou před aparát, ale ve smyčce to dělá to stejné
- kytary mám dvě, jednu s aktivními snímači, druhou pasivní, pasivní jsou r.m. pickups, ty aktivy si teď nevzpomenu
- ta chyba tam je od začátku
- ostatní efetky (pure boost a wah) fungují vpohodě
- kytara projde, i když to nefunguje
Ten efekt vlastně funguje (tedy dioda se po sešlápnutí rozsvítí), ale už to nedělá ten efekt (delay), takže mám před sebou prostě jen svítící krabičku. Jen se mi zdá, že když to sešlápnu, tak zvuk je pak trochu tlumenější. bohužel to teď nenahraju, nejdřív v neděli. Jinak oba ty delaye jsou true bypass...
- zapojuji to většinou před aparát, ale ve smyčce to dělá to stejné
- kytary mám dvě, jednu s aktivními snímači, druhou pasivní, pasivní jsou r.m. pickups, ty aktivy si teď nevzpomenu
- ta chyba tam je od začátku
- ostatní efetky (pure boost a wah) fungují vpohodě
- kytara projde, i když to nefunguje
Ten efekt vlastně funguje (tedy dioda se po sešlápnutí rozsvítí), ale už to nedělá ten efekt (delay), takže mám před sebou prostě jen svítící krabičku. Jen se mi zdá, že když to sešlápnu, tak zvuk je pak trochu tlumenější. bohužel to teď nenahraju, nejdřív v neděli. Jinak oba ty delaye jsou true bypass...
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
A dělají oba to samé? Tzn. že nefungují jak mají?
To by byla podivná náhoda, kdyby byla chyba v obou. Jaké konkrétní delaye to máš?
To by byla podivná náhoda, kdyby byla chyba v obou. Jaké konkrétní delaye to máš?
Dělají to oba, proto si myslím, že je chyba někde jinde, ale fakt netuším, čím by to mohlo být. Mám tyhle dva (nepoužívám je zároveň):
https://www.audiotek.cz/feder-competiti ... GwodXjcP6A
http://www.muzikus.cz/pro-muzikanty-tes ... opad~2012/
https://www.audiotek.cz/feder-competiti ... GwodXjcP6A
http://www.muzikus.cz/pro-muzikanty-tes ... opad~2012/
Delaye mají fakt dost velký odběr, zkus je napájet zdrojem místo baterkou.
k tomu se připojuji, kdysi jsem měl nějaký delay od T-rex a ten na baterku vydržel kolem 7 minut a pak jen svítil.Jester píše:Delaye mají fakt dost velký odběr
Právě - i ten symptom toho, že funguje (baterka je OK) a postupně přestává (baterka se vybíjí a nestačí pokrýt odběr) tomu napovídá.
Tak to jo, zkusím to se zdrojem...je pravda, že ten jsem asi nepoužíval, nejsem si jistý. Dík, snad to pak už půjde vpohodě.
Měl jsem to samo s delayem od razzoru, dělala to baterka. Jak píšou kluci mají velký odběr a ty baterky to nedávají.
Rhjr Jazzmaster Custom, Gibson Les paul studio GT
Kemper
Orange TH 30 + 1960A
Kemper
Orange TH 30 + 1960A