Track v Cubase

Zvukové karty, sluchátka, procesory, software, akustika, ...
Odpovědět
karelpisa

Track v Cubase

Příspěvek od karelpisa »

Ahoj, jak udělám v cubase, aby se mi track, třeba v taktu 40 sám pozastavil a až při dalším stisknutím mezerníku pokračoval v přehrávání. Potřebuji to k pouštění efektů během koncertu. V podstatě místo sampleru.
Díky
SUK
last.fm: last.fm/user/sukcz
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/sukovec
Kontaktovat uživatele:

Re: Track v Cubase

Příspěvek od SUK »

Poradim ti vec, kterou jsem delal ja. V uplne jinym softwaru. Ale princip je stejny.

Udelat si midi stopu a midi region, ktera vysle nejaky CC, kteremu Cubase rozumi jako Stop. Predpokladam, ze Cubase lze kontrolovat obecnym midi kontrolerem. A pak uz jenom naroutujes vystup teto stopy na cubasi midi-control vstup.

S tim routingem pouze pomoci SW muze byt problem (netusim, jak se tohle dela ve windows/asio/cubase), pak budes muset vzit midi kabel a udelat loopback.

Mozna existuje nejaky specifictejsi postup, ale tohle je funkcni vzdy a vsude ;)

S Ardourem, JACKem a Linuxem jsem presne timto zpusobem (midi routovane pouze pres SW) mel vyreseny cely konzert - samply, click a dokonce svetla ;)
Hodně budem někde...
Ivan

Příspěvek od Ivan »

Použi "markery".
Můžeme s tím nesouhlasit, můžeme o tom vést i spory, ale to je tak vše, co s tím můžeme dělat.
YouTube | Bandcamp | Spotify
karelpisa

Příspěvek od karelpisa »

A jak postupovat s "markery"?
Ivan

Příspěvek od Ivan »

V návode na Cubase kapitola "Using markers".
Můžeme s tím nesouhlasit, můžeme o tom vést i spory, ale to je tak vše, co s tím můžeme dělat.
YouTube | Bandcamp | Spotify
torst

Příspěvek od torst »

Je na tenhle účel Cubase nejvhodnější? Nešlo by totéž zařídit nějakým audio playerem?
Říkají, že se mýlím. Kéž by měli pravdu. To, co je před námi, je strašné. Já to nezpůsobil. Jen jsem před tím nezavíral oči. Boha se nedovolávejte. (torst, 2026)
kelley
Bandzone: http://bandzone.cz/milanpalicka
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kelley »

Audioplayer by asi sám nezastavil v konkrétním taktu... a na cc by už vůbec nereagoval. V Sonaru by to nejspíš šlo nějakým CAL skriptem (i když v tom sám neumím dělat). Nemá Cubase taky nějakou možnost skriptů?
Odpovědět

Zpět na „Studio a recording“