ENGL SAVAGE NEBO ENGL BLACKMORE? :-)
Pravidla fóra
ENGL SAVAGE NEBO ENGL BLACKMORE? :-)
Který je dle Vás lepší? Výhody / nevýhody? Zvuk? atd?
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
Re: ENGL SAVAGE NEBO ENGL BLACKMORE? :-)
Blackmore je "osekaná" verze Savage, takže základní zvuk je stejný, akorát Savage má víc přepínačů a standartně lampy KT88/6550 oproti 6L6/5881 v Blackmore.
no jasně, ale to ta 120W verze... má víc kanálů a víc korekcí na každý kanál... ale co třeba 60W verze? co jsem četl tak Blackmore není tak nasraný zvukově jako Savage.....
Zdar, pan bubucci to napsal celkem výstižně, dovolím si jen upřesnit: Savage má oproti Blackmorovi širší zvukové možnosti, neboť má oddělené korekce pro čistý a zkreslený zvuk, Blackmore má korekce pro oba zvuky společné. Savage je tedy nefalšovaný dvoukanálový zesilovač, zatímco Blackmore je "jen" pseudodvoukanál. Savage je zkrátka "vyšší liga"
.
S opravami jsem skončil, žádné další zakázky už nepřijímám. Když budete mít jakýkoliv smysluplný technický dotaz týkající se elektronek, zesilovačů a "krabiček", klidně mě kontaktujte e-mailem: z.hronek@protonmail.com Když budu znát odpověď, budu mít čas a chuť, rád Vám odpovím. Děkuji.
Tady mi to přijde jako stejnej zesilovač, co se týče alespoň zkreslenýho zvuku. Akorát nevim teda jak je to s gainem kterej je u savage rozdělenej do dvou potenciometrů a ještě k tomu má spínatelnej gain boost. Hádám, že blackmoore to má všechno sepnutý "napevno".
Apce: Peavey JSX, Peavey 6505(+), Peavey 3120
Reprobox: Mesa Recto Traditional 4x12
Krabičky: Maxon OD808, Boss NS-2 (metal mod), Digitech Ricochet
Hlavní kytara: B.C. Rich Warlock WGR-2X (SD AHB-2)
Reprobox: Mesa Recto Traditional 4x12
Krabičky: Maxon OD808, Boss NS-2 (metal mod), Digitech Ricochet
Hlavní kytara: B.C. Rich Warlock WGR-2X (SD AHB-2)