Elektroakustická kytara na zakázku do 40 000,-

Klasické, westernové, hybridní, elektroakustické, ...
Windy

Elektroakustická kytara na zakázku do 40 000,-

Příspěvek od Windy »

Ahoj lidi, prosím mohli byste mi doporučit českého výrobce kytar, který by mi dokázal vyrobit elektroakustickou klasickou kytaru (nylon) s výřezem? Podmínka? Celomasivní a nechce se mi čekat déle jak půl roku. Max cena 40 tisíc.
Díky
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Re: Elektroakustická kytara na zakázku do 40 000,-

Příspěvek od Kinx »

Zkus BSG (Jan Stovicek), tam by ses teoreticky vejit mohl

Sent from my iPhone using Tapatalk
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

Nebo Kobrle, Mázl...

Akorát je zde ve hře takový obecnější problém českých kytarářů - čas je pro většinu z nich hodně abstraktní pojem. :) I když samozřejmě při zadávání zakázky těch půl roku klidně slíbí. :) Čímž nemíním paušalizovat, čest těm výjimečným, kteří slíbené termíny dokážou dodržovat (a na které jsem ještě nenarazil). :)
Windy

Příspěvek od Windy »

Takže chápu správně, že máte zkušenosti s kytarami od těchto výrobců?
Mě jde o to, aby ta dřeva byla sušená u nás v našich podmínkách a ne někde v číně a nebo na východě. Aby mi kytara vyrobená třeba v 70% vlhkosti nezačala u nás ve 40% sesychat.
Původně jsem totiž zvažovala nějakou vyšší řadu kytar Takamine ale právě kvůli té zemi původu se trošku toho nákupu obávám.
Proto jsem si řekla, že dám šanci místním lidem a nechám si nástroj vyrobit. Jenže i tady dost váhám. Vybírám si pokaždé nástroj podle zvuku a nejsem si úplně jistá jestli do toho jít. Co když mi ten na zakázku vyrobený nakonec nebude zvukově vyhovovat a navíc ještě čekat na něj déle než půl roku...
Ach jo :-(
Mimochodem, zatím se mi nikdo z těch, komu jsem napsala mail neozval a ani jeden mi nezvedl telefon. Zkusím ještě ty dva posledně jmenované.
Jinak jsem se dívala ještě na další kytaráře - mám dobré reference na kytary s double top. Jenže... se mi vzhledově nelíbily. :-( Intarzie, tvary hlav... Nicméně to by asi šlo vyřešit zakázkovou výrobou. Takže můj další dotaz zní: máte prosím někdo zkušenosti s kytarou "double top"?
Fořt

Příspěvek od Fořt »

Windy, většina Číny je přece situovaná v mírném pásmu s klimatem podobným jako u nás. Možná dokonce sušším (celá severní a střední Čína, kde jsou pouště a spraše). Takže kvůli vlhkosti bych se asi neobával. Takový problém, pokud vůbec existuje, by mohl být možná s výrobkem z Indočíny (např. Vietnamu), Indonésie ... To spíš se obávat, zda bylo dřevo vůbec dostatečně sušeno, a to může být problém i u nás.
Asi bych do toho nešel, pokud bych neměl dostatečné reference, možnost si aspoň pár nástrojů prohlédnout, poslechnout, osahat. A čekat půl roku, s obavami, že to může být i rok a více, s nejistým výsledkem ...
Být tebou, tak nejdřív zajdu do nějakého většího obchodu a zkusím nějakou vystavenou kytaru. Vždyť jsou i čeští a slovenští výrobci (Furch, Dowina), i když jak jsem psal, ten argument mi nepřijde relevantní, a nevím, zda zrovna v tomhle segmentu něco od českých výrobců najdeš. Nebo bych zajel do Německa třeba k Thomannovi (posiluje koruna!], i když jak jsem koukal, výběr moc velký taky není.
MIran

Příspěvek od MIran »

Windy píše:Takže chápu správně, že máte zkušenosti s kytarami od těchto výrobců?
Mě jde o to, aby ta dřeva byla sušená u nás v našich podmínkách a ne někde v číně a nebo na východě. Aby mi kytara vyrobená třeba v 70% vlhkosti nezačala u nás ve 40% sesychat.
Původně jsem totiž zvažovala nějakou vyšší řadu kytar Takamine ale právě kvůli té zemi původu se trošku toho nákupu obávám.
Proto jsem si řekla, že dám šanci místním lidem a nechám si nástroj vyrobit. Jenže i tady dost váhám. Vybírám si pokaždé nástroj podle zvuku a nejsem si úplně jistá jestli do toho jít. Co když mi ten na zakázku vyrobený nakonec nebude zvukově vyhovovat a navíc ještě čekat na něj déle než půl roku...
Ach jo :-(
Mimochodem, zatím se mi nikdo z těch, komu jsem napsala mail neozval a ani jeden mi nezvedl telefon. Zkusím ještě ty dva posledně jmenované.
Jinak jsem se dívala ještě na další kytaráře - mám dobré reference na kytary s double top. Jenže... se mi vzhledově nelíbily. :-( Intarzie, tvary hlav... Nicméně to by asi šlo vyřešit zakázkovou výrobou. Takže můj další dotaz zní: máte prosím někdo zkušenosti s kytarou "double top"?
Ahoj, za takové peníze bych do "ciziny" nešel ...dopřál bych si opravdu nějaký pěkný nástroj od místního výrobce. Je ale pravda, že ty termíny budou asi delší , třeba Petr Procházka má kolem jednoho roku . Ale většinou si lidi rádi počkají....ne , že by nebyli žádní nedočkavci, ti si koupí raděj nějakou "fabriku" . Oni jsou ti kytaráři trochu v problematické situaci, kdyby chtěli být rychlejší vev výrobě, museli by každého kdo chce něco opravit , seřídi nebo vyzkoušet a probrat , poslat do háje. Ale to by od většiny "místních" dostali nálepku "arogantních idiotů " . Nebo jsou ochotní pomoci a pak se samozřejmě dostávají do presu . Nemohou si dovolit 10 vietnamců k pásu, aby jen "sekali" hotové kytary.
Každý by si měl rozmyslet, co chce a podle toho se rozhodnout jaký nástroj koupí . Absoulutně rozumím tomu, že někdo nechce čekat...je to jen o volbě . Ale podle sebe vím, jaký je to pocit si domů přivézt originál od českých rukou . Sice ne kytaru, ale kombo ...to, že jsem počkal déle než bylo původně kalkulováno mi nevadí ani vteřinu :-)
A ještě rada....nepiš jim , ale volej .......:-)
jbiker

Příspěvek od jbiker »

Zkusil bych i Jiřího Navrátila (Sagitarius) z Liberce. Nevím, jestli ještě dělá, webovky má nějaké neudržované, ale je to fachman a nylonky prý umí. Osobní zkušenost s jeho klasikou tedy nemám, ale kdysi jsem měl půjčenou devítku Sagitarius (déčko, kovovky) a dost nerad jsem jí vracel. Hrála luxusně a k tomu krásný dřevo a řemeslný zpracování.
Windy

Příspěvek od Windy »

Fořt píše:Windy, většina Číny je přece situovaná v mírném pásmu s klimatem podobným jako u nás. Možná dokonce sušším (celá severní a střední Čína, kde jsou pouště a spraše). Takže kvůli vlhkosti bych se asi neobával. Takový problém, pokud vůbec existuje, by mohl být možná s výrobkem z Indočíny (např. Vietnamu), Indonésie ... To spíš se obávat, zda bylo dřevo vůbec dostatečně sušeno, a to může být problém i u nás.
Asi bych do toho nešel, pokud bych neměl dostatečné reference, možnost si aspoň pár nástrojů prohlédnout, poslechnout, osahat. A čekat půl roku, s obavami, že to může být i rok a více, s nejistým výsledkem ...
Být tebou, tak nejdřív zajdu do nějakého většího obchodu a zkusím nějakou vystavenou kytaru. Vždyť jsou i čeští a slovenští výrobci (Furch, Dowina), i když jak jsem psal, ten argument mi nepřijde relevantní, a nevím, zda zrovna v tomhle segmentu něco od českých výrobců najdeš. Nebo bych zajel do Německa třeba k Thomannovi (posiluje koruna!], i když jak jsem koukal, výběr moc velký taky není.
Rozhodně se chystám ještě pár kytar si osahat i tady u nás. Nevím ten Furch jestli mě uchvátí. Každopádně se chystám jet i k Thomannovi a pokud si tam nevyberu, asi přijde ke slovu nějaká zakázková práce.

Mimochodem... Neznáte někdo značku Cordoba? Vzhledově se mi ty kytary celkem líbí a co do ukázky zvuku to také není úplně marné. Přemýšlím ot té značce jako o variantě.
mmjuz
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mmjuz »

Možná by stálo za zkoušku brnknout i Standovi Lysákovi. Sice se v posledních letech od kytar posunul více k houslím a violám, nicméně nevidím důvod, proč by Ti neudělal kytaru. Každopádně jak píše Cherreda, termín slíbí a na 90% nesplní. Chce to zkusit třeba tři měsíce, k tomu pořád volat a otravovat a pak se možná do půl roku dostaneš. Jo a nedával bych mu zálohu. Ještě telefon: 775 136 738. Přeji hodně štěstí!
Rasguado
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rasguado »

Windy píše:Ahoj lidi, prosím mohli byste mi doporučit českého výrobce kytar, který by mi dokázal vyrobit elektroakustickou klasickou kytaru (nylon) s výřezem? Podmínka? Celomasivní a nechce se mi čekat déle jak půl roku. Max cena 40 tisíc.
Díky
Ahoj,

docela dost mě tohle téma taky zajímá. Před časem jsem se rozhodl, že bych si ke čtyřicátinám nadělil lepší klasickou kytaru než mám teď (cedrovej Manuel Rodriguez Caballero 11), ale jelikož to bude cca za 3 roky, mám ještě čas. Nicméně rozhodl jsem se to udělat trochu motivačně a dát si za každych odcvičených 60 minut stranou nějakou částku, řekněme 30 Kč.

Když to půjde jako doposud, mohl bych uvažovat o kytaře kolem 50-60 tisíc. Původně jsem pošilhával po nějaké klasické španělské značce (třeba Jose Ramirez 130 anos, Ramirez 4NE anebo lepší Esteve atd., samozřejmě by to bylo o zkoušení konkrétních kusů...) ale pak mě napadlo, zda-li by se už za takový peníze nedalo něco kvalitnějšího postavit.
Než dát 60 tisíc za sériovou výrobu střední třídy, možná by český kytarář postavil za stejné peníze lepší kus.
Ale vůbec vlastně nevím, jak taková stavba probíhá, zda-li a jak precizně bych měl umět sdělit, po jakém zvuku jdu, materiály atd. A jak to pak chodí, kdybych s výsledkem nebyl spokojen...

Nechával jste si někdo klasiku stavět a můžete se podělit o zkušenosti s celým procesem?
A samozřejmě typy na konkrétní kytaráře, zkušenosti s jejich prací atd. Je Schneider považován u nás za špičku?

Díky Windy za založené téma a všem pak za užitečné informace, budou-li :)
johny_r

Příspěvek od johny_r »

Můžu doporučit Petra Procházku. Jediný problém bude asi ten půlrok. Ale jinak, mám od něj elektrickou nylonku ve stylu Godin Multiac. Z Godina jsme vyšli tvarově, ale konstrukci a materiály jsme po důkladné domluvě na základě mých představ a jeho zkušeností změnili. Nadiktovat jsem si mohl úplně všechno od tvaru hlavy nebo kobylky, umístění ovládání, typu mechanik, šířky a profilu krku po druh a kvalitu dřeva, druh laku, snímání atd. atd. Prostě cokoli. S tím, že jsem byl vždy upozorněn, jaký bude mít můj požadavek vliv na zvuk. Na kytaru jsem čekal přes rok, ale výsledek je nejlepší kytara, na jakou jsem kdy hrál. Zvuk absolutně splňuje moje požadavky, hraní je naprosto pohodlné, najednou zahraju věci, které jsem dřív nezahrál a dokonce se povedlo vyladit konstrukci tak, že kytara hraje i bez ozvučení daleko hlasitěji než nějaký Godin, což jsem ani nečekal. Prostě absolutní spokojenost. A cenově vyšla levněji než sériový a zvukově horší Godin.

Nicméně co se týče klasické elektroakustiky, hrál jsem u p. Procházky na kytaru, co zrovna nedávno dodělal. Celomasivní elektroakustická nylonka s výřezem. V životě jsem neslyšel takhle kvalitní ozvučenou nylonku. Takže za mě je p. Procházka jasná volba. Cena za zakázkový nástroj podle mne nebude vyšší (spíš naopak) než za srovnatelnou kvalitu na krámě. Akorát za ten půlrok to asi nedá.
Kytary: Procházka custom elektická nylonka (smrk, mahagon, LR Baggs iMix), Seagull S6+ cedar.
Příslušenství: Acus One Forstreet, ZOOM A3, BOSS RC-300, Sennheiser e865, Mono M80 VEG-GRY, Mono GS1 Duraweave, kabely Sommer LLX/Neutrik.
Piano: Roland HP-3e
Cajon: Sela CaSela Pro
https://www.antifona.cz
Kovboj
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kovboj »

Rozhodně bych také kontaktoval Schneidere v Lubech. Párkráte jsem u něj byl a staví fakt super kytary. Já mám z jejich dílny kytaru, ne přímo od Honzy, ale když tam v jeho vile ještě stavěl kytary i Petr Meidlschmidt. Na kytaru jsem čekal 4 měsíce. Ale už je to taky dost dávno. A kytara je pořád stejná, nic se nerozeschlo. Mám ji od nich od srpna 1995.
Hraju jak o život ...
starypard

Příspěvek od starypard »

Windy píše:Takže chápu správně, že máte zkušenosti s kytarami od těchto výrobců?
Nu, továrny v Číně pracují se stejnými technologiemi jako ty místní. Lepidla, laky, obráběcí stroje a kudly v nich, řezné rychlosti a úhly ...... Pravděpodobně si tedy matroš nasuší na standardních 8% a jde to do mašin a pod lak. Pak už je to o tom, v jaké vlhkosti to je skladováno či provozováno.
Windy

Příspěvek od Windy »

Nakonec jsem to nevydržela a jela si vyzkoušet do kytar.cz a Thomann.de kytary s výřezem, protože mi bylo řečeno, že výřez dost ovlivní zvuk.
Abych měla představu alespoň přibližně, jak která značka kytar zní a abych si porovnala zvukl celomasivních kytar. Ano výřez ovlivní zvuk dost podstatnou měrou, nicméně, já ho prostě chtěla.
Nakonec jsme si vyzkoušela celomasivní kytary Takamine, Furch (zvažovala jsem zakázkovou výrobu) Hanika, a Cordobu. všechny v cenové relaci 40 a výš. Zvukově se kupodivu dost lišily. A když jsem si tak na ně hrála, pochopila jsem jednu věc. Že kytaru na zakázku zkrátka nechci. Nedokážu čekat na něco, u čeho nevím jestli se mi nakonec bude líbit.čili nakonec jsem navýšila rozpočet a pořídila Hanika CutPro PF with AER AK15+ .
Nicméně: pokud bych si nechávala dělat kytaru na zakázku, vím že bych hodně řešila tvar krku a šířku menzury a že bych rozhodně chtěla snímač ale bez ovládání zvenku na kytaře. Přirozený klasický vzhled kytary mi připadá nakonec dost důležitý.
mmjuz
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mmjuz »

A proč vlastně tak zásadně trváš na snímači? Vystupuješ s hlučnější kapelou? Krom hraní praktikuješ divokou choreografii? Dnes už je prakticky standard ve vybavení zvukařů nějaký ten jakž takž kondenzátor, alespoň třeba AKG C-1000, s kterým lze udělat poměrně slušný zvuk akustického nástroje.
Windy

Příspěvek od Windy »

mmjuz píše:A proč vlastně tak zásadně trváš na snímači? Vystupuješ s hlučnější kapelou? Krom hraní praktikuješ divokou choreografii? ...
Plánuji mimo jiné půjčovat kytaru dceři na hraní v zuš, kde není žádné vybavení kromě komba...
mmjuz
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mmjuz »

Uf. Tak v hodinách výuky na ZUŠ snad může hrát na akustickou kytaru bez elektriky. Alespoň v můj syn to tak v boskovické lidušce praktikoval. U vás je to možná jinak.
Diogenes
Nedůvěryhodný žvanil

Příspěvek od Diogenes »

Já oceňuji Windyň smysl pro humor a gratuluji jí k dobrému rozhodnutí. :wink:
Titul, kterým mne obdařili místní nedůvěryhodní prodavači je spíše ukázkou jejich malosti a hlouposti. :)
jbiker

Příspěvek od jbiker »

No, i po přečtení příspěvku ve vlákně Furch se domnívám, že si z nás dotyčná dělá, kulantně řečeno, šoufky.
Windy

Příspěvek od Windy »

jbiker píše:No, i po přečtení příspěvku ve vlákně Furch se domnívám, že si z nás dotyčná dělá, kulantně řečeno, šoufky.
Nerozumím...
Jak šoufky?
1) u nás v zuš se hrají koncerty na náměstí a děti pokud mají, tak používají své ozvučené kytary.
2) byla jsem v Thomann.de a zkusila kytary o kterých mluvím.
Mám ukázat fotky? Nebo jako co?
Docela mě to uráží.
Odpovědět

Zpět na „Akustické kytary“