Drnčení šroubků na kamenech

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Odpovědět
VladaS

Drnčení šroubků na kamenech

Příspěvek od VladaS »

Ahoj - pořád jsem hledal co to drnčí, až jsem zjistil, že jsou to buď samotné kameny, anebo šroubky na seřizování oktáv - když jsem vyndal pérka ze šroubků (která jsem napřed podezříval), tak to bylo ještě horší, je to malinko lepší když jsem otočil ta (kuželová) pérka o 180 stupňů, ale stejně hraju a dlouho to nevydrží, než to začne drnčet zase - pomůže opatrně párátkem volný konec toho příslušného šroubku posunout jakoby na šikmo na druhou stranu (jen nikdy nevím který šroubek to dělá, takže musím vždy posunout všechny), ale stejně to časem zase drnčet začne .... :-(

Co prosím s tím, aby už to drnčet nezačalo ???

Děkuju ...
Kytara Aria PE Anniversary
Tenor saxofon Amati
Trubka Amati Excelent
Tube Guru
Odborník

Re: Drnčení šroubků na kamenech

Příspěvek od Tube Guru »

Zdar, mohlo by pomoci namazání těch šroubků hustou silikonovou vazelínou.
S opravami jsem skončil, žádné další zakázky už nepřijímám. Když budete mít jakýkoliv smysluplný technický dotaz týkající se elektronek, zesilovačů a "krabiček", klidně mě kontaktujte e-mailem: z.hronek@protonmail.com Když budu znát odpověď, budu mít čas a chuť, rád Vám odpovím. Děkuji.
VladaS

Příspěvek od VladaS »

Díky zkusím - myslel jsem napřed že to dělají jen ta pérka (co nebyla dostatečně napružená než jsem to rozebral a zkusil je trochu natáhnout) a chtěl to tedy něčím zakápnout, jen nevěděl čím aby to šlo pak povolit, tak ta vazelína je asi dobrý nápad ...
Tenor saxofon Amati
Trubka Amati Excelent
torst

Příspěvek od torst »

chápu, že je to protivný, ale do elektrickeho zvuku se to nepřenese.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

Toste, ne každý hraje metal...
VladaS

Příspěvek od VladaS »

Často hraju doma jen tak potichu, takže při tom to slyšet je a občas se mi nechce i zapínat počítač (přes který hraju) a jen tak si improvizuju a při tom je to slyšet (a protivný) opravdu hodně ...
Tenor saxofon Amati
Trubka Amati Excelent
torst

Příspěvek od torst »

gwer: Hele, mě by to točilo taky(dělala mi to Diamantka). Už metal nehraju, ale ani tam by se drnčení nepřeneslo, a to ten higain zesílí každej bzuk !
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
kmensik
Rádce

Příspěvek od kmensik »

Na kterém z těch tří nástrojů máš kameny s pružinkama?

Stratovská kobylka drnčí spíš tehdy, když jeden z červíků na nastavení výšky kamene je výrazně méně zatížen. Stačí je nastavit tak, aby byly oba stejně zašroubované. Na jedné volnější kobylce jsem je zakápl zajišťovačem závitů, což je kentus. Kdyby se tak dal koupit ten modrý gumoidní zajišťovač, co bývá na šroubkách v notebooku.
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

Různé rezonance jsou prostě tak nějak součástí kytaristova života. Není úplně lehké se jich zbavit. Chce to srovnat kameny na kobylce (nemá srovnáno 99% kytar z krámu), pohrát si se šroubky na nastavení výšky snímačů, pohlídat volné "prvky" v dutinách atd. Někdy je to opravdu opruz. Zrovna včera bratrovi neuvěřitelným způsobem dělala binec g struna - do té doby, než přišrouboval na kobylu páku... Jo a všechny tyhle prudy jsou slyšet a navíc třeba ubírají sustain a likvidují attack nástroje. Dobrá kytara hraje dobře i na "sucho", nejsou přítomny žádné ruchy.
kmensik
Rádce

Příspěvek od kmensik »

Mně zase před pár dny drnčelo úplně všechno, skoro každý tón, studený pot že zase rezonuje výztuha krku. Než jsem sundal páku z Edge Pro II. Nějak je to pouzdro uvolněné nebo nakřivo a páka klepala o základnu tremola. No to byl hnus.
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“