Stavba zesilovače pro sluchátka
Stavba zesilovače pro sluchátka
Přemýšlím o stavbě zesilovače pro sluchátka (3,5mm jack). A tak si chci udělat trochu průzkumu. Struktura obvodu by asi byla. Mikrokontroler -> DA převodník -> nějaký integrovaný koncový nf zesilovač. Napájení asi 2×Li-Ion baterie (napětí 6-8,4 V). Možná přepínání mezi DA převodníkem a 3,5mm jackem. Rozhodně stereo. Hlavně bych potřeboval poradit s tím zesilovačem. Jaký jsou potřeby napájení (symetrický/nesymetrický)? Jaký použít zesilovač? Jaký je potřeba výkon a napětí pro sluchátka s 3,5mm jack? A když by ještě něco někoho napadlo... 
Re: Stav zesilovače pro sluchátka
Zdarec,
něco podobného jsem dělal pro bráchu na cvičení na basu s přidaným linkovým vstupem. Doporučuji se podívat na sluchátkové zesy od TI - super kvalita s rozumným výkonem a většinou jedou od 3V. Jsou to obvody do portable elektroniky takže se počítá s nesymetrickým napájením (pomineme-li high-end).
Procesor s DA tam chceš mít proč? Přehrávání podkladů?
Při dnešních sluchátkách bych se držel kolem 100mW. Více podle mého názoru nemá pro obyčejné nízkoimpedanční sluchátka smysl.
něco podobného jsem dělal pro bráchu na cvičení na basu s přidaným linkovým vstupem. Doporučuji se podívat na sluchátkové zesy od TI - super kvalita s rozumným výkonem a většinou jedou od 3V. Jsou to obvody do portable elektroniky takže se počítá s nesymetrickým napájením (pomineme-li high-end).
Procesor s DA tam chceš mít proč? Přehrávání podkladů?
Při dnešních sluchátkách bych se držel kolem 100mW. Více podle mého názoru nemá pro obyčejné nízkoimpedanční sluchátka smysl.
Fender Standart Strat + POD HD500X
V případě nouze
: Peavey Royal 8 - předěláno na hlavu + 112 box (Eminence Stonehedge)
V případě nouze
Re: Stav zesilovače pro sluchátka
Ten zesilovač kup hotový. Nemá smysl vynalézat kolo. A ještě ušetříš 
Při tanci nesmiju byt žadne prostoje
a hrať se musi aji na levne nastroje.
a hrať se musi aji na levne nastroje.
Re: Stavba zesilovače pro sluchátka
Já bych potřeboval, aby se tam dala posílat data z toho mikrokontroléru. A aby to hrálo lépe než třeba mobil, bych si jinak mohl napsat aplikaci pro mibil.
Re: Stavba zesilovače pro sluchátka
Zdar, jeden z nejlepších sluchátkových švábů je TPA6120, není ani nijak drahý a slušných realizací je na netu spousta.