Ahoj,
zapojoval jsem celkově novou elektroniku do staré Jolany Alfy. Jen jednoduché zapojení - snímač, poťák hlasitosti a výstup. Poklepem např šroubovákem snímač funguje, ale struny nejsou slyšet. S ničím takovým jsem se doposud nesetkal. Za jakýkoli nápad budu rád a předem děkuji.
Snímač funguje "poklepem", ale struny nejsou slyšet
Pravidla fóra
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Re: Snímač funguje "poklepem", ale struny nejsou slyšet
Jaké máš struny?
Kovové, samozřejmě.
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Ok, já jen pro jistotu. Někdy jsou lidi schopní všelijakých konin.
Hm. přibližně za 100 Kč se dá koupit jednoduchý měřák, kde je i ohmmetr. To se vždycky hodí mít doma.
Jsi si jistý, že ten snímač není přerušen? Předpokládám, že máš znalosti v oboru - alespoň základní.
GK MB 150 S, GK MB 800
- P. Bass Hand Made / SPB1 p.u. - P Bass Hand Made / Bare Knuckle PB 58 p.u.
J. Bass Hand Made / Bare Knuckle 60 PE p.u.------P. Bass Hand Made/Lollar PB p.u. -- J. bass Hand Made/ Lindy Fralin p.u.
- P. Bass Hand Made / SPB1 p.u. - P Bass Hand Made / Bare Knuckle PB 58 p.u.
J. Bass Hand Made / Bare Knuckle 60 PE p.u.------P. Bass Hand Made/Lollar PB p.u. -- J. bass Hand Made/ Lindy Fralin p.u.
s tim jsem se taky nesetkal. Když reaguje na poklep, tak i hraje. (Platí i na našeho někdejšího baskytaristu při pozdních produkcích a vyšším stupni společenské intoxikace.)
Představa nylonových strun mě pobavila ! :-E
Představa nylonových strun mě pobavila ! :-E
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Zdar, na poklep reagovat může a hrát přesto nemusí. Na poklep reaguje i samotný stíněný kabel když je zesilovač řádně "vyhulen". Poslechl bych Moona a změřil si, jestli není přerušená cívka snímače. Můžeš tam mít i chybu v zapojení. Bez měření můžeme jen hádat. Tipuji, že jsi tam vyrobil při té rekonstrukci nějakou chybu. V klidu to zkontroluj a příjdeš na ni.
S opravami jsem skončil, žádné další zakázky už nepřijímám. Když budete mít jakýkoliv smysluplný technický dotaz týkající se elektronek, zesilovačů a "krabiček", klidně mě kontaktujte e-mailem: z.hronek@protonmail.com Když budu znát odpověď, budu mít čas a chuť, rád Vám odpovím. Děkuji.
Díky všem, říkám si, že problém bude asi v tom, že ten snímač je pětižílový HB a schéma zapojení jsem si sice našel, ale když jsou ty drátky označené jako fialový, světle modrý atp a tři z nich vypadají fialově, není to úplně ok a člověk může jen hádat
Nevím, proč ty drátky nedělají ve výraznějším barvách (žlutá, červená, černá, bílá, modrá např.). Akorát jsem si říkal, že kdybych to napojil špatně, že by budto snímač nereagoval ani na poklep, nebo by hrál potichu. Ale ok, rozpájím to do základu, proměřím a zkusím znovu. Díky