Neúspěšná instalace tremola Schaller
Pravidla fóra
Neúspěšná instalace tremola Schaller
Nedávno jsem si koupil semiakustickou kytaru Harley Benton, s kterou jsem sice velmi spokojen ale trochu mi na ní chybí tremolo. Shodou okolností bylo na bazaru na prodej tremolo Schaller pro kytary LP, které vypadá skvěle a věřím že stejně tak funguje. Koupil jsem ho i s rizikem, že nakonec nebude pasovat protože rozteč šroubů kobylky tune o matic je 75, zato wrap around na mém HB má 82. Moje podmínka byla, že do kytary nebudu vrtat nebo dělat nějaké nevratné zásahy. No a jak to vyřešit s tou roztečí, napřed jsem myslel udělat takovou "zatáčku" něco jak je fitinka na připojení vodovodního kohoutku, ale tam jsem se obával abych se nedostal moc vysoko. Nakonec jsem nechal udělat nové "štefty" do těla s excentrickou dírou (o 3,5mm na každém), sice se závit prokousal až na povrch ale to ničemu nevadilo. Montoval mi to kytarář Gargulák a zpočátku byl dost optimistický co se týče té rozteči i oktáv. No ale nakonec se ukázalo, že tremolo je vyšší než původní kobylka a to o cca 3mm a HB má lepený krk, takže nebyla možnost to vyřešit. Je to škoda protože to tremolo vypadalo na kytaře opravdu dobře a na takové opatrnější pákování (nakonec to doporučuje i výrobce) by to bylo super.
Naposledy upravil(a) stenly67 dne 4.10.2022 17:01, celkem upraveno 1 x.
PRS SE Custom 24 30-th Anniversary, Harley Benton CST-24HB, Aria STG 006, Harley Benton PB-Shorty, Jolana Superstar, Marris J390, Line6 SpiderJam, FBV Express MkII, Ebow, Yamaha HY 10G, Korg Pandora PX 3
Re: Neúspěšná instalace tremola Schaller
To je škoda. Fakt to nevyšlo, i když je tremolo přímo na těle? Taky jsem na to koukal na bazaru. Ty excentry jsou dobrý nápad a zdá se, že i dobře provedený. Nešlo by to ještě snížit o ty dvě ploché matice? Třeba i nenastavitelně.
Re: Neúspěšná instalace tremola Schaller
Ty matice nejsou problém, daly by se snížit, problém je v pružinách na spodní části tremola, které si sedly na tělo. Trochu jsem ještě popřemýšlel jak je upravit, podle mě jsou zbytečně od tremola což by se dalo broušením snížit, i ty šroubky se drží pružiny jsou vysoké taky by šly sbrousit ale to se bavíme o 1-1,5mm (možná), mě chybí cca 3mm. Ale ještě to nevzdávám a podívám se co by se dalo udělat, v každém případě by se muselo šáhnout do tremola samotného což si ale dvakrát ověřím, že to přinese výsledek.
PRS SE Custom 24 30-th Anniversary, Harley Benton CST-24HB, Aria STG 006, Harley Benton PB-Shorty, Jolana Superstar, Marris J390, Line6 SpiderJam, FBV Express MkII, Ebow, Yamaha HY 10G, Korg Pandora PX 3