Zdravím,
na svém kombu jsem se setkal se zvláštním chováním hlasitosti na zeleném kanálu označeném jako CLEAN. Tento kanál lze provozovat ve dvou režimech a to CLEAN a CRUNCH. Při hraní v módu CRUNCH hraje kombo hezky hlasitě a má charakteristické zabarvení zvuku. Ovšem při přepnutí na CLEAN při stejném nastavení potenciometrů VOLUME a GAIN hraje kombo cca s poloviční hlasitostí. Prosím vás o radu, zda je toto chování normální či jde o nějakou závadu. Abych popis dokončil kompletně, tak na červeném kanálu ULTRA GAIN hraje kombo nejhlasitěji (lze volit mezi módy LEAD1 a LEAD2). Tišeji pak na zeleném kanálu v módu CRUNCH. Mód CLEAN je pak pro hraní na koncert téměř nepoužitelný. Za každou radu předem moc děkuji.
Marshall DSL40C
Pravidla fóra
Re: Rozdíl v hlasitosti kanálů Marshall DSL40C
Osobní zkušenosti s tim kombem sice nemam, ale myslim si, že je to normální. Gain je vlastně "jenom" volume před zesílenim a clean kanál toho zesílení (gain stageí) v obvodu tolik nemá jako crunch a lead, takže prostě logicky bude hrát potišeji. Tenhle hlasitostní problém maj snad všechny pseudo kanály, kde si nějakym switchem jde vybrat jeden z kanálů, takže asi tak 
Apce: Peavey JSX, Peavey 6505(+), Peavey 3120
Reprobox: Mesa Recto Traditional 4x12
Krabičky: Maxon OD808, Boss NS-2 (metal mod), Digitech Ricochet
Hlavní kytara: B.C. Rich Warlock WGR-2X (SD AHB-2)
Reprobox: Mesa Recto Traditional 4x12
Krabičky: Maxon OD808, Boss NS-2 (metal mod), Digitech Ricochet
Hlavní kytara: B.C. Rich Warlock WGR-2X (SD AHB-2)
A nemáš to kombo z druhé ruky? Napadá mě, jestli není v pozici V1 lampa s nižší zesílením než by musela být. Nebo jestli není na odchodu.
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
Bias je slovo, ne zkratka.
Bias je slovo, ne zkratka.
Díky za pohotovou reakci. Kombo je opravdu z druhé ruky. Jak poznám, že mám v pozici V1 špatnou elektronku? Omlouvám se ale v tomhle se opravdu nevyznám. Dá se to nějak vyzkoušet? Chtěl jsem si být jistý než zainvestuju do nových lamp. Díky.Bummer píše:A nemáš to kombo z druhé ruky? Napadá mě, jestli není v pozici V1 lampa s nižší zesílením než by musela být. Nebo jestli není na odchodu.
Je to dvoukanálové kombo. V reálném provozu přepínáš pouze mezi Classic Gain a Ultra Gain, které si musíš nastavit dle potřeby. Přepínání při hraní mezi subkanály je nereálné.
Takto to má víc zesáků. Třeba 6505+ má taky možnost přepnout přes footswitch clean na crunch, ale ta hlasitost prostě na crunch vyletí, takže to prakticky moc použitelné není. Pak se dělají různé módy, kdy se přidá ještě další pregain a postgain (např. dvojité poťáky viz foto níže) a můžeš si tak zkreslení a volume nastavit dle potřeby. Tím z toho vznikne pravý tříkanál.

Zkrátka je to normální, jak píše i innerself.
Takto to má víc zesáků. Třeba 6505+ má taky možnost přepnout přes footswitch clean na crunch, ale ta hlasitost prostě na crunch vyletí, takže to prakticky moc použitelné není. Pak se dělají různé módy, kdy se přidá ještě další pregain a postgain (např. dvojité poťáky viz foto níže) a můžeš si tak zkreslení a volume nastavit dle potřeby. Tím z toho vznikne pravý tříkanál.

Zkrátka je to normální, jak píše i innerself.
¤ Vlček EXP ¤ Vlček Setius ¤ Vlček Duvell ¤ ESP Eclipse II ¤ ESP M-II ¤ Gibson Studio 2018 ¤ LTD MH-1001NT ¤ Jolana Diamant I ¤ Cort A4 Plus FMMH ¤ Harley Benton MB-4 ¤ Line6 Helix LT ¤ Dunlop Cry Baby DB01 ¤ Line6 Relay ¤
Re: Marshall DSL40C
Tohle kombo mám, a dělalo to jako nové stejně. Myslím že to je tím, jak psal "innerself".
V podstatě jde fyzicky (footswitchem) přepínat jen mezi dvěma kanály a manuálně si přednastavit subkanály. Každý z nich má své nastavení gain a volume. Když třeba necháš na 1 kanálu Clean a nahulíš to na 10 a na druhém zapneš třeba Lead 2 a dáš ho na čtyřku, mělo by to mýt obdobně silný zvuk. Pokud hraješ na tak velkém koncertě, že ti nestačí lampových 40W tak to už je asi na zvukaře. Jinak na menším konciku tohle kombo sundavá holkám podprdy, když to nahulíš
Ještě mě napadlo, jestli víš že tohle kombo jde přepínat mezi 20/40W. Vzadu máš přepínač Triode/Pentode. Na Triode to jede na poloviční výkon, tedy 20W a na Pentode na plných 40W.
V podstatě jde fyzicky (footswitchem) přepínat jen mezi dvěma kanály a manuálně si přednastavit subkanály. Každý z nich má své nastavení gain a volume. Když třeba necháš na 1 kanálu Clean a nahulíš to na 10 a na druhém zapneš třeba Lead 2 a dáš ho na čtyřku, mělo by to mýt obdobně silný zvuk. Pokud hraješ na tak velkém koncertě, že ti nestačí lampových 40W tak to už je asi na zvukaře. Jinak na menším konciku tohle kombo sundavá holkám podprdy, když to nahulíš
Ještě mě napadlo, jestli víš že tohle kombo jde přepínat mezi 20/40W. Vzadu máš přepínač Triode/Pentode. Na Triode to jede na poloviční výkon, tedy 20W a na Pentode na plných 40W.