PS: Pro ftipálky - nechci rady typu, kup si baskytaru! Tohle je seriózní dotaz.
Díky...
no asi nejsem prave ten, ktery tomu bude rozumet nejlepe, ale z logicky uvahy me vyslo to, ze struny by teoreticky mely "vysilat" porad ty same frekvence a dolni E na stratovi by melo byt stejne jak na nejakem vecku... spis je tady pak rada na snimaci jak to sejme a taky na drevu jake frekvence "zachova" podle me by na zachovani techto spodnich frekvenci mohla byt dobra lipa a ted jen zalezi na snimacich... hledat snimace, ktere jsou proste delane na tvoje pasmo... treba macho ma na svych strankach rmpickups tabulku, ve kterem jsou snimace rozdeleny podle charakteristiky. a pak je tady taky moznost podladeni a k tomu se pak uz zas zacinaji pojit veci jako vyber strun a snimacu, ktere tohle unesou atd.MENHYR píše:Ahoj. Tohle fórum pročítám už docela dlouho, ale ještě jsem nenarazil na odpověď na tuto zřejmě poněkud zvláštní otázku. Hodně by mě zajímalo, která elektrická kytara na našem trhu má ve větší míře zastoupenou basovou složku zvuku. Doufám, že chápete co tím myslím. Jinak řečeno, jde mi o hutný basový až středobasový zvuk jak čistý tak i zkreslený, ale spíš mi jde o ten čistý zvuk. Snad to nezní jako úplná blbost. Chci si totiž v nejbližší době kupovat el. kytaru, tak chci vědět jestli něco takového existuje.
Díky...
je to tady: musis si ale najet do prava listou, protoze to ma jakesi nedoreseny ty stranky..MENHYR píše:No o tom dřevě jsem tak nějak věděl, ale spíš jsem se dočet že na hutný zvuk je mahagon, páč lípa když je nekvalitní tak je to docela naprd. Jen bych rád upřesnil cenocou relaci ( přibližně do 7000 ). Ale na ty snímače juknu. Každopádně zatím díky za radu![]()
PS: Kdybys moh poslat odkaz na ty charakteristiky, byl bych vděčný , dík.
MENHYR píše:Ahoj. Tohle fórum pročítám už docela dlouho, ale ještě jsem nenarazil na odpověď na tuto zřejmě poněkud zvláštní otázku. Hodně by mě zajímalo, která elektrická kytara na našem trhu má ve větší míře zastoupenou basovou složku zvuku. Doufám, že chápete co tím myslím. Jinak řečeno, jde mi o hutný basový až středobasový zvuk jak čistý tak i zkreslený, ale spíš mi jde o ten čistý zvuk. Snad to nezní jako úplná blbost. Chci si totiž v nejbližší době kupovat el. kytaru, tak chci vědět jestli něco takového existuje.
Díky...
Ha!Nero píše:Popřípadě by nebyl špatnej mahagon tělo + mahagon průchozí krk + javorovej top, ne?